Salutare, Arina!
Inainte de a alege o tema pentru licenta ta, mi se pare foarte important sa iti pui cateva intrebari care sa te ajute sa iti dai seama mai bine in ce directie ar trebui sa te intrebi.
In primul rand, care a fost materia ta preferata in facultate? Este dispus profesorul care a predat-o sa te coordoneze? Sunt destule situatii in care profesorii cei mai buni si mai indragiti sa fie coplesiti de cereri si sa impuna criterii de care poate tu nu treci (de exemplu, nota 10 la materia respectiva).
Apoi, dupa ce te luminezi cum stai la acest capitol, trebuie sa iei materia respectiva la disecat. Ce subiect aferent este suficient de ofertant cat sa ai literatura de specialitate si actualitate pe care sa o poti folosi ca bibliografie dar, in acelasi timp, iti permite sa iti realizezi cu succes si partea de cercetare? De exemplu, imaginea liderilor politici in presa este un subiect prea vast pentru o licenta, dar imaginea presedintelui reflectata presa in timpul crizei politice din acest an este ceva ce poti acoperi in 40 de pagini.
Personal, mi se pare extrem de important sa alegi ceva ce-ti place si vrei sa descoperi mai in amanunt, pentru a nu percepe documentarea pentru licenta ca o corvoada.
Mult succes!
Multumesc mult de sfat. am vb deja cu profesorul este de acord, tot ce mai ramane este sa gasesc cateva teme si sa i-le propun uramand sa accepte una din ele. am sa iti urmez sfatul si sa vad daca descopar vreo ide. as dori ceva mai unic sa nu mai fie prezentat de inca 20 dar si ceva care sa captiveze. Ma gandeam la construirea imagini unui autor nou in Romania, sau campani de promovare a unei carti in Romania, sau relatia rp, publicitate-jurnalism.
Subiectul pe care il alegi ar trebui sa fie in aria de specializare a profesorului respectiv. El ce materii preda?
Adi1987 întreabă: