Salut! Presupun ca ai trecut in cl. A-VIII-A si te framanta gandul sa te inscrii la Liceul Militar din CM. Vreau sa-ti spun ca sunt un elev care a reusti sa intre la acest liceu in promotia 2012-2017. Am sa-ti povestesc etapele care presupun admiterea in acest liceumai jos.
Etapa nr.1 este cea mai usoara etapa si se refera la inscrierea la concursul pentru cele 100 locuri pentru baieti si 20 pentru fete la CML Stefan cel Mare.
Inscriere se face la BIR (Biroul de informare si recrutare din jud. in care esti tu eu sunt din Sv). Deci cum se face? foarte simplu te duci la BIR acolo vei fi trimis la un colonel unde vei completa fisa de inscriere. Odata ce ai completat aceasta fisa el iti va preda o fisa medicala, iar tu te vei intreba ce este cu fisa medical, vei afla in etapa nr. 2
Etapa nr.2 dupa cum ti-am spusvei prima o fisa medicala pe care trebuie sa o completezi la medicul tau de familie, la o Policlinica si la Spitalul Militar. La medicul de familie si la Policlinica o sa mearga totul bine dar la Spitalul Militar o sa te controleze la :ochii, dinti, peile, nu trebuie sa ai cosuri(acnee), nu trebuie sa ai antecedente grave(sa nu-ti fi rupt vreo mana sau picior sau altceva) cu ceva vreme in urma toate acestea te conduc la eliminare. Deci trebuie sa fii foarte sanatos. Daca ai reusit sa completezi toata fisa trebuie sa o duci la BIR impreuna cu alte acte pe care o sa ti le ceara ei nu mai stau eu sa ti le enumar aici. Odata ce ai dus fisa medical impreuna cu acele acte automat ti s-a format un dosar care va merge direct la Liceu.
Etapa nr. 3 cei de la Liceu te vor suna si te vor anunta sa te prezinti la liceu pentru a sustine o noua proba eleiminatoare sau mai bine spus 3 probe eliminatorii ele sunt:proba fizica (ai de parcurs un traseu cu obstacole in 1, 50 sec si rezistenta 1km in 4, 20), acum urmeaza psihologia care este un examen foarte greu de trecut(consta intr-un test IQ la care trebuie sa obtii nota 4 minim, un test de personalitate si inca un test pe care nu mi-l mai aduc aminte) trebuie sa fi foarte atent si totodata si foarte rapid. Daca ai trecut testul psihologic urmeaza un interviu in care vei fi intrebat de ce ai optat pentru acest liceu si o sa te mai intrebe si altele etc. Daca ai reusti sa treci si de interviu inseamna ca trebuie sa te pregatesti foarte bine pentru etapa nr. 4, una din cele mai grele etape.
Etapa nr.4 Aceasta etapa este cea mai grea si are o pondere de 50% deci trebuie sa fii foarte atent. In ce consta aceasta etapa? foarte simplu:vei sustine examenul de admitere in liceu la urmatoarele materii matematica si lb.romana. Testul este format din 18 itemi(tustul este grila) 10 din matematica si 8 din lb.romana fiecare item valoreaza 0, 5 puncte. 18 itemi corect revolvat este echivalent notei 9 +1p din oficiu reiese mult dorita nota 10. La acest examen se declara admisi doar elevi care obtin nota 6 cel putin.
Sfat:dupa cum am spus ponderea la acest examen este de 50% deci trebuie sa iei nota mare(8, 8-5, 9,9-5 si 10) ca sa poti sa sperii ca ocupi si tu un loc printre ceilalti 99 de baieti sau 19 fete.
Etapa nr.5 este foarte simplu vei sustine EN(Evaluarea Nationala) media din EN are o pondera de 25% care impreuna cu media anilor V-VIII(care si ea valoreaza tot 25%) formeaza o medie care se aduna si se imparte la 2 si se obtine o medie care are o pondera de 50%. Deci o mica recapitulare media de la EN se aduna cu media din gimnaziu(V-VIII) si se obtine o medie care are pondera de 50%, aceasta medie dintre EN si gimnaziu la randul ei se aduna cu media de la etapa nr. 4 si se obtine media ta de intrare la Liceul Militar.
Sper ca intelegi ce ti-am scris acolo si ca am fost cat se poate de explicit.
Funda si mie?
Buna! Imi poti da mai multe detalii? Gen: are ceva daca port ochelari? inaltimea conteaza? In ce consta testul de psihologie si de personalitate? Cum dcurge o zi la liceul militar? Si niste detalii gen :cum este mancarea, cum dormim? Avem camere separate sau? etc. Te rog. Sunt fata si vreau sa dau si eu la liceul militar.
radish întreabă:
Curiosul999 întreabă: