În învățământul din Romania *( preuniversitar ) se refugiază cam 75 % oameni cu pregătire mediocră sau mmmuuult sub medie! Vezi ce rezultate sunt la titularizare ca te sperii!
Note frecvent de 4, 5 sau 6!
Un om pregătit lucrează la privat si este răsplătit pentru rezultate *( vânzări, clienti sau bani atrasi in firma ) cu comisioane sau prime de succes!
Sloganul celor de la STAT *( bugetari ) : timpul trece, leafa merge... in scârba muncim!
Pentru ca nu sunt proceduri si criterii CLARE si TRANSPARENTE de performanta!
Nepotism si pilaraie la greu, oameni pusi pe lins ciolane politice!
Eu le-aș da examen anual. Uite un exemplu de scris al unui profesor, pe Facebook: Nu mai înțeleg nimic am fost restricționată o oră pe motiv am încălcat nu știu ce reguli,am postat fost poze, cu ce au fost deranjați, mai mare rușinea, cei ce postează doar tâmpenii nu au nici o restricție, trăim în România,,. Nu tu semnul exclamării, nu tu semnul întrebării, virgula pusă lângă prima literă din cuvântul următor, nu tu punct la sfârșitul postării, ultimele ghilimele nu sunt precedate de primele. Sau sunt doua virgule? Vai și amar!
Ba ce am putut rade la comentariul asta... Ceea ce spui este cam exagerat pentru ca aceea postare nu era și nu a fost panificata sa fie postata pe un site oficial sau oriunde altundeva unde contează semnele de ortografie, punctuație, etc Dar totuși foarte bună observația
Indiferent unde scrii, daca ai educatie si scoala, nu poti sa scrii aiurea. Aici intervin deprinderile. Exemplu: eu am fost militar. Cand formam un telemetrist pe telemetru optic (mai sunt si telemetre mecanice si electronice) aveam 2000 de masuratori ca sa vad daca soldatul era un bun telemetrist. Tot asa si in invatamant: cand ai scris o viata corect (doamna are peste 60 de ani) devine obisnuinta. Scrii corect fara sa-ti dai seama. Daca, insa, ai scris ca un agramat toata viata...
anonim_4396 întreabă:
Roxana876 întreabă: