Doua poezi.
-natura actiunii(complexa sau simpl a)
(daca e vorba de balada)-relatiile dintre eprsinaje
-versificatia
-timpuri verbale
-mesajul transmis
(ceva de genul asta se face la comparatie. Funda!? )
Mai daca aveti vreo problema comentati altundeva. Nu mai are voie omul sa se informeze ca trebuie sa vorbiti voi. PA
"olimpiada de toamna" = corigenta sau restanta. ce naiba, nici glumele scolaresti nu le stii.
Daca ai o problema comenteaza altundeva. Eu vreau sa ma informez si nu pierd timpul aiurea pe net. PA
Nu ca nu am antecedente din astea. Si n-am auzit niciodata expresia asta, nici la scoala, nici in alte grupuri. Dar multumesc pentru informatie.
Tu nu vrei informare, ci totul de-a gata. macar gumistyle a avut inteligenta sa caute pe google. daca doare adevarul ia-ti doza de complimente fortate pe facebook.
Salut! Este relativ simplu. În primul rînd abordează problemele generale. Tema poeziei, nota generală, sentimentul inspirat, etc. Apoi analizează chestiunile mai particulare : limbajul poetic, versificația, titluri, metode de expunere, figuri de stil etc.
Dacă este vorba despre poezii din autori diferiți, atunci ar fi bine să adaugi și o parte, nu foarte mare, de comparație între cei doi autori. Dacă este vorba de o poezie din același autor, atunci ar fi bine să evidențiezi aspectele care le deosebesc, din punctul de vedere al acelui autor.
Nu uita că o comparație nu înseamnă să scoți în evidență doar diferențele, ci și asemănările, punctele în care ideile coincid... Succes la olimpiadă și nu uita să fii originală!
Un eseu comparativ intre doua texte poetice are in vedere similitudinile (asemanarile) si diferentele dintre ele.Compara temele, ideile poetice, figurile de stil, versificatia.
Comparatii:
-ipostaze ale eului liric
-dimensiunea imaginatiilor artistice
-Inovatii stilistice
-comparatii de limbaj
-diferentele dintre cele doua viziuni ale lucrarilor
Na! Pot merge cu tine la olimpiada?
Ce se mai freaca @Gumi in barba, de parca pe google se tasteaza intre molari.
Multumesc. Chiar ma ajuta sfatul tau. Si imi pare rau, dar deja am dat funda, ca de fapt tu o meritai.
Printesa14520 întreabă:
Malinutzyk1998 întreabă:
CordovanRaul întreabă: