| Gheraru1234567890 a întrebat:

Conteaza locul unde faci facultatea de medicina spre exemplu? Adica de ce ai face facultatea la Cluj/Bucuresti(unde te chiunui cu invatatul) cand poti sa o faci la Arad, unde inveti mult mai putin si tot medic ajungi si acolo?
Voi ce parere aveti?

Răspuns Apreciat de Editori
| coffeerelated a răspuns:

Ca studenta la medicina in ultimul an, am ajuns la unele concluzii total subiective, dar care le voi impartasi. Tinand cont ca medicina dureaza 6 ani si putini ajung unde cred ei ca ajung, recomand sa alegi o facultate care iti va face viata mai usoara daca vrei sa pleci din tara.E bine sa ai optiunea asta chiar daca esti tu sigur/sigura ca vrei sa ramai in Romania.In general Invatatul si facultatea nu au nici o legatura.Tu vei invata singur/singura si te vei chinui oriunde- mai devreme sau mai tarziu (te pui pe treaba din facultate sau vei recupera in timpul rezidentiatului). Daca nu inveti, atunci consecintele difera de la o facultate la alta. De exemplu la unele facultati e mai greu sa te mentii la buget decat la altele si chiar trebuie sa faci un efort considerabil (ex:Targu-Mures). Medic ajungi la orice facultate daca faci un pic de efort, nu e asa de greu cum ai crede.E un adevar care nu ar trebui sa existe : exista medici de nota 9 si medici de nota 5 (medici de 10 nu exista niciodata- mereu se poate sti mai mult si "medici" de nota 4 sau mai putin nu ajung sa profeseze -fie renunta ei in primii ani de rezidentiat, fie nu termina facultatea etc.)Intre 5 si 9 insa este diferenta mare ( diferenta fiind cat de mult de chinui cu invatatul -fie el teoretic sau practic). Daca esti menit sa fii un medic "rau" atunci vei ajunge un medic "rau" indiferent de facultate. Opusul este de asemenea adevarat.

11 răspunsuri:
| TheWznd a răspuns:

Asta ne întrebam toți care ne-am apucat de facultate și ne vine sa ne dam pumni în cap.


Scuze, asta e un răspuns ironic. Adevărul e ca nu știu prea multe despre facultățile de medicina și ce difera la fiecare, și dacă merita sa dai la București sau la Cluj.

| sayWhaaat a răspuns:

Daca vrei sa profesezi in Romania, conteaza daca termini facultatea la Bucuresti sau la Arad, daca ai de gand sa pleci in afara, nu mai conteaza ce scrie pe diploma cat conteaza ce stii sa faci.

| WhiteLife a răspuns:

La Arad, din câte știu, nu e acreditata international (in Europa). In unele orase se cere mai mult, in altele mai puțin. Contează și cât ești de aproape sau departe de acasă, daca îți place orașul. La Arad se presupune ca dacă îți plătești taxa treci toate examenele și nu ai stres.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Crezi ca spitalele in care faci practica si profesorii care predau au aceeasi calitate in Arad sau București? Eu cred ca nu. Si la urma urmei de ce ai vrea sa iesi un medic mediocru?

| darrio2007 a răspuns:

Tu vrei sa faci o facultate doar de ochii lumii sau chiar vrei sa fii medic? Daca este ultima varianta, alege o facultate buna si pune-te pe invatat.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Sigur ca da, inveti mai putin si cand iti vor muri pacientii pe capete, o sa dai din umar, ca ce p*&a ta, doar nu esti Zeus sa ii salvezi pe toti. Adica tu cu mentalitatea asta de copil de clasa a doua vrei sa faci medicina? Geezus, sper sa mor in vreun accident inainte sa ajung pe mina unuia ca tine!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Viața de student nu este comodă nicăieri dacă vrei să înveți. Asta nu înseamnă că nu vei găsi timp pentru distracții, excursii de weekend sau să îți faci prieteni, prietene.
Universitatea Vasile Goldiș din Arad, înființată în 1990.
Invățământul medical în Cluj, a cărui continuator este UMF Cluj datează din anul 1581.
Ambele facultăți Arad și Cluj au aceeași curiculă, aceleași cursuri.
Măestria profesională, căci profesia de medic este știință, tehnică și măiestrie profesională în acelaș timp, nu înseamnă numai tomuri, tratate și cursuri tocite pe de rost și recitate apoi la examene ci și transmiterea secretelor meseriei de la maestru la discipol. Astfel, la o școală cu tradiție, de la un profesor la altul în decursul timpului s-a trasmis acea știință specială care vindecă oameni. La o universitate mai veche, tradiția academică adaugă în plus măiestrie care lipsește unei școli medicale nou înființate. La Cluj cunosc situația destul de bine. Aici a terminat fiica mea stomatologia, și este un profesionist foarte bun, nu o laud eu, o laudă pacienții care vin și de la Paris și din Madrid special la cabinetul ei. Mai nou, diplomele de medic de Cluj sunt recunoscute oficial în Israel și nu numai. Absolvenți de Cluj cunoscuți de mine, profesează în California.
Exigența la admitere și apoi pe parcursul facultății, poate face ca viața de student la UMF Cluj să nu fie un dolce farniente, și așa, mai ușoară. cum se zice că este la Arad sau la Oradea, dar dacă vrei să devii un bun profesionist, alegi poate un loc unde se învață întradevăr carte.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Daca vrei sa nu te surmenezi prea tare, "ca tot medic iesi", macar alege o specializare in care sa nu omori pe careva. Medicina legala, de exemplu. Ca, acolo, pacientii sunt morti gata.
Inca n-am auzit de vreun proces de malpraxis intentat unui legist.

| Adry05 a răspuns:

Pentru că nu orice facultate de medicină e recunoscută oriunde?! Și înveți mai puțin ca să ce? să ne pui nouă viața în pericol când venim la tine că ai vrut tu facultate ușoară? Asta dacă prinzi post cu o astfel de facultate dar în țara asta orice e posibil

| Gheraru1234567890 explică (pentru sayWhaaat):

De ce conteaza daca termini la Bucuresti sau Arad pentru a profesa in tara?

| sayWhaaat a răspuns (pentru WhiteLife):

Facultatea este acreditata, si da, daca iti platesti taxa treci toate examenele.