| BomboDinCongo a întrebat:

Credeți că e vreo legătură între nivelul tot mai scăzut de inteligență al tinerilor și muzica pe care o ascultă?
Cu alte cuvinte,dacă asculți muzică proastă te tâmpești
Eu unul cred că cei care ascultă muzică proastă(Manele,House românesc) erau tâmpiți și înainte să asculte astfel de muzică. Așadar,eu credeam că muzica de genul Inna,Dalinda,Zaleilah tâmpește, dar totuși dacă nu ai fi tâmpit,n-ai avea cum să asculți așa ceva,cu atât mai mult n-ar avea cum să-ți placă.
Eu am observat în ultimi ani că persoanele care ascultă Manele,Kiss FM,Radio ZU, Radio 21, PRO Fm au un coeficient de inteligență mai redus. Evident, nu le-am calculat IQ-ul separat dar am observat o mare îndobitocire în capetele lor.
De fapt, scopul acestor așa zise posturi de muzică( de fapt 30 de porcării comerciale care se repetă haotic) au ca scop îndobitocirea ascultătorilor.
Am observat că în România, cam 90% dintre tineri ascultă muzică proastă. Unii ascultă doar manele(maneliști convinși),alții doar House(adică haus),aceștia se numesc hauseri înrăiți, dar mai nou, foarte mulți tineri ascultă atât manele cât și muzică cool fresh, cum ar fi Alex Mica,Alex Velea,Connectăr,Sonny Flame și alți speriați de bombe.
Și am mai observat că cei care nu ascultă așa ceva sunt mai inteligenți,cu mai mult bun simț,și mult mai culți.În plus,se exprimă corect,nu fac greșeli de exprimare grave.
Cu alte cuvinte,pot spune că românii care ascultă muzică străină,dar și românească de calitate(și aici mă refer la rock: Phoenix,Holograf, Cargo, Semnal M etc și hip hop: Paraziții) sunt oameni de calitate. Dacă toți românii ar fi așa, eram departe..România era o țară mult mai dezvoltată și mai civilizată.
Păcat că maneliștii și cocalarii care o ard pe House infect o trag în jos.

Răspuns Câştigător
| hässlich a răspuns:

Ba ai dreptate, dar stiam asta de mult.E ceva politic.Cred eu ca sunt niste oameni mari in spatele a celor ce ii stim noi, si Obama e un vai sia amar pe langa aia care ne conduc.Ei au ca plan ceva gen sa ne prosteasca tot mai mult.Nu e doar muzica,ci si invatamantul scolar,in Germania am fost,e varza! Nu se stie cine-i Leonardo DaVinci,nici mate,nimic! Numa muzica usoara(ca de aia e usoara,usor de inteles,adica o percepe tot prostu),daca zici hard rock,automat te gandesti rock greu, greu de inteles, adica nuam un om cu ureche muzicala si putina rabdare asculta asta, pana sa-i placa, in schimb alti idioti pun o casca in ureche se stramba si gata, asta nu-i muzica, e zgomot rolling eyesDar maneaua ce e? Vaai, cand ma gandesc cum se lalaie aia...cum misca din cap si se vaita si canta de baaanii,femei, port marimea xxl straight faceToti dracii.O tara care cunoaste mai putin, e mai usor de controlat.Dar nu e vorba doar de Romania, stai, ca Romania e mult mai desteapta decat America, Germania ...De fapt de la americani vine.Al naibii cu stilu emo, cu adolescenti rebeli, cu posturi tv si emisiuni idioate, reality schow(pe p'la), numa scandal, ziare cu tarrfe nude si cam asa.Asta e planul lor, nu e la nivel de tara, ci in toata lumea.Defapt ei is mai avansati cu 20-15(nu mai stiu sigur) ani in viitor decat suntem noi.Adica de da cu tzaraita.Si foarte repede se dezvolta asta.In curand vom fi niste idioti cu totii, cine se impotriveste atata ii trebuie rolling eyesAsta e, turma de oi, ce sa le faci.Muzica aia chiar ca tampeste, dar si aia ce o ascuulta, vai! Eu cand eram mica, nu auzeam alta muzica decat manele in casa.Cu aia eram obisnuita.Ma uitam la desene si era acolo o rockerita, dar no prea arata.Numa de aia ma uitam la desenele alea, s-o vad pe ea.Nu stiam ce ii, ce gen de muzica sau vestimentatie are, dar imi placea mult.Si pe la 10 ani mi-a placut rock si cu timpul am inceput sa urasc manelele, ma dezgusta, mai ales ca nici nu mai sunt ca inainte(nu ca era mare chestie de ele). Sunt multe lucruri si am multe de zis, dar cat sa scriu? rolling eyesScriu pentru prosti, pentru ipocriti, inculti, care oricum nu pricep nimic.Si religia laughing Face parte din plan, era bien pe vremea comunistilor tongue

29 răspunsuri:
| yocata10 a răspuns:

Deci sa inteleg ca u asculti rok laughing
ma baiet nu conteaza genul de muzica pe care-l ascultiwinking fiecare asculta ceea ce-i placewinking u crezi ca daca asc rok esti mai inteligent decat aia care asc house si manele thinking mm nu prea e asawinking adica na fiecare asc ceea ce-i placewinking, la o petrecere ceva, nunta, majorat etc, ce se asculta? rok?! nu prea credwinking rokul e cam dementialwinking adica na sa te apuci sa sari in sus pe acolo etcwinking dar fiecare asc ceea ce-i place, asa ca nu mai crede u ca esti mai destept daca asc rokwinking

| mimicool a răspuns:

Da, ai dreptate, nu neaparat muzica proasta tampeste, pentru ca pentru a asculta o astfel de muzica, trebuie sa fii de la inceput mai redus. Sunt perfect de acord cu ce ai zis tu, insa Parazitii nu mi se pare muzica de calitate.

| EuNumaiEuNumai a răspuns:

Nu conteaza ce muzica asculti,esti culmea,poti fi inteligent si bun la cal chiar daca asculti manele,eu una nu ascult manele doar unele care ma distreaza dar restul nu imi plac,pentru ca sunt de-a dreptul scarboase,iar de dalinda,inna,zaleilah nu am ce sa zic, sunt frumoase sa le asculti, si muzifca house e frumoasa, fiecare dupa cum gandeste, dar 50 % sunt de acord cu tine

| gfghn a răspuns:

Da! muzica poate avea o mare influienta asupra noastra.muzica care o asculta le defineste mentalitatea. vreau sa spun ca fiecare are gusturii diferite in legatura cu muzica sau poate unii asculta manele, alex, bla bla ..pt ca acest gen de muzica asculta si lumea din jurul lor, muzica care o asculti spune "poate" totul despre tine ..de ce crezi ca oameni care asculta muzica..cum ai spus tu...nu ar fi inteligenti, sau ar fi mai prosti ca restul. Tineri asculta muzica "aia" pentru ca ori le place ori vreau sa fie si ei la moda sa asculte ce asculta toata lumea poate le e rusine sa mearga pe strada intr-un cartier unde se asculta numa-i manele si ei sa asculte tare la telefon

Tyga - Faded (Explicit) ft. Lil Wayne asta sau Cali Swag District - Teach Me How To Dougie (Official Video).mp4 asta. zic si eu acum nu stiu ce e in mintea nimanui dar vreau sa zic ca nu cred ca e gresit sa ne placa muzica de aproape orce gen.si cei care asculta muzica proasta ..paii asta spune totul despre persoana lor (eu nu ma eau de nimeni)nu
ma refer la manele si ce ai spus tu acolo ma refer la muzica chiar proasta. dar asta nu conteaza ce ati place asculti. pa pa pa ppa (

| Nitescu_Theodor_1995 a răspuns (pentru yocata10):

Tare cred ca yocata10 asculta manele, populara si houselaughing. pai deci, cineva care sa asculte cu muzica la maxim si sa si fredoneze versuri gen,, eu sint sefu' la femei'' nu poate nici macar sa fie considerat prost, pentru ca am jignii intreaga clasa a prostilor, care sunt oameni intelectuali in comparatie cu acel individlaughing si cam acelasi lucru merge si pentru cei ce asculta,, Olipiada de f*tut,...''-stiti voi versurile, daca nu le cautati- in public cu sonorul tare. si evident se aplica si pentru rockerii care asculta muzica,, la maxim'' in public.[si da, urasc manelele si sunt rockerlaughing]. insa nu putem sa punem la o nunta de exemplu rock sau house deoarece... ma rog, intelegeti voilaughing insa v-ati gandit vreodata ca in loc sa puneti populara la maxim cu 17 metrii cubi de boxe ati putea pune muzica clasica sau sa aduceti violonisti la nunta sau etc? ma rog, rare cazurile astea. cert este ca intelectul unuia se remarca si in muzica pe care accepta sa o asculte si in modul in care o asculta[vezi diferentele dintre un manelist ce asculta manele in statie cu telefonul la maxim si unul care le asculta doar in casti-este colsala!-]. insa nu putem sa ajungem la o dualitate transanta gen cocalarii sunt prosti-rockerii sunt destepti, deoarece,, La noi prostia e eterna'' si o intalnesti pe toate drumurile, pana si in localurile de rocklaughing si daca se ia vreun cocalar de mine il pun sa imi numere pana la 15 [femei, bani si dusmani, ca numai dintr-aia au] si atunci sa vad daca mai are cioclaughing

| Laura a răspuns (pentru yocata10):

Îmi place că te chinui să găsești scuze că ești prost. Ești exemplul perfect de cocalar cu mai puține clase decât un avion.

| Thunderstruck a răspuns:

Un exemplu de "hausar" care habar n-are sa se exprime il vedem deja in primul raspuns. Oricum, eu nu inteleg de ce a folosit de 8 ori emoticonul "winking". Am observat cca manelistii sau hausarii il folosesc destul de des.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si ce faci atunci cand mergi intr-un club si dansezi pe muzica difuzata la Radio ZU, dar in playlist-ul tau ai numai melodii de la Linkin Park, Three Days Grace, Coldplay, Maroon 5 etc? tongue
Eu cred ca nu ai ce face si trebuie sa imbini muzica de la radio cu ceea ce iti place tie si stii de pe youtube sau din alte parti.(Clar manelele ies din discutia asta pentru mine).

| Vilcan a răspuns (pentru yocata10):

Nu se referea la rock, ce a spus el este adevarat 90%.Eu sunt de acord cu afirmatiile lui.Eu nu ascult rock, dar de exemplu fata de cei care asculta manele din ce vad zi de zi sunt mai inteligent.

| Vilcan a răspuns (pentru mimicool):

Parazitii sunt si vor fii mult deasupra multora, ma refer ca mentalitate.

| Vilcan a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=GkE1dG21Jhg
Ai dreptate, si ma bucur ca gandesti asa pentru ca este foarte adevarat. Numai nanana-uri balane se aud la radio.

| chupachups1234 a răspuns:

Intai trebuie sa fii tampit ca sa incepi sa asculti muzica proasta, dar probabil pe masura ce o asculti, cum zici si tu, te tampeste si mai mult. Si sunt mandra ca la 16 ani ascult Cargo, Phoenix, Nickelback, Aerosmith, Eminem, 2Pac, The Roots, Parazitii, B.U.G. Mafia, C.T.C., Haarp Cord, Specii, Nimeni Altu' etc. Si da, sunt fata laughing)

| Luiza45 a răspuns:

AI ales un subiect delicat ca sa ic asa. De obicei omul se exprima prin muzica dar nici eu nu inteleg cum se poate exprima prin Sa moara dusmanii mei. Dar sunt anuite meodii care te invata cum ar fi Guess Who -decat sa minti si citez "Intrebarea e fireasca:Omul invata din greseli dar oare cand greseste invata"..sau Tot mai sus "Ai mei ai mei nu au avut habar cat de sus pot eu sa sar" Si mai e si muzica lui Avril care ma face sa zambesc. Sunt niste melodii care iti dau curaj sa supravieturiesti in realitate si pe acela ar trebui sa le ascultam. Cantece ale unor artisti seriosi care au trecut prin viata si nimic omenesc nu le mai e strain.

| puisor98 a răspuns:

Mdaa...cum sa ma exprim oare ca sa sune cat mai finutz? thinking rockul e un gen de muzica pentru oameni tampiti happy e fara sens thinking intr-o scurta fraza e pentru oameni plictisiti de viatawinking... nu esti mai destep daca askulti rok sau manele sau orice alt gen de muzicawinking destept esti daca stii sa vb, atunci arati cat de inteligentesti PS. mi-am permis sa folosesc acele expresi recunosk cam urate ptk altceva nu meritatiwinking sincer in raspunsurile astea nu prea vad nimic altceva decat nesimtire (in unele raspunsuri) sad ati sarit toti cu gura pe yocata10, omul pana al urma si-a spus parerea ptk asta se face p TPU,aici se dau sfaturi, pareri impartite si propriiwinking nu are treaba nimeni cu ce a raspuns altu happy PS. daca toti romani ar fi askultat rock, sigur Romania ar fi fost acum o tara de handikapati happy sincer, nu sunt manelista, imi plac toate genurile de muzica in afara de populara si rock, pana acum aveam o parere buna despre persoanele care asculta acest gen de muzica (fiecare cu gusturile sale) dar akum..la cata tragedie si kate jigniri au fost aduse persoanelor care si-au dat cu parerea,(cele contra acestui gen) si nu esti kokalar daca askulti un anumit gen de muzica, folositiva creerasul si pentru alte lucruri de ex definitia cuvantului ''cocalar'' happy (jignirile la adresa mea pentru raspunsul dat, pastratile happy )

| puisor98 a răspuns (pentru Laura):

Draga mea happy daca vreodata o sa ai un raspuns mai inteligent de cat acesta sa nu eziti sa-l postezi, serioswinking vezi ceva amuzant la raspunsul tau sau mai ales interessant?, eu nu prea straight face yocatan si-a dat cu parerea, la fel cum au facut-o si ceilalti, genul de muzica ascultat poate spune cate ceva despre o persoana, dar nu in totalitate happy nu esti prost sau destept daca asculti rock, cum de altfel nu poti avea aceste calitati doar ca asculti un anumit gen de muzica happy

| puisor98 a răspuns (pentru Luiza45):

Corect Luiza45 happy bine zis ca din unele melodii poti si invata ceva happy

| Laura a răspuns (pentru puisor98):

Ori tu și yocatan sunteți unul și același, ori sunteți amândoi la fel de idioți. A doua variantă? Se exprimă ca un țigan jegos. Și dacă tot zici că și-a dat cu părerea, atunci mi-am dat și eu cu părerea despre el, pe care o am de altfel despre tine. Vai de capul vostru.

| puisor98 a răspuns (pentru Laura):

Of doamne, u ca sa-ti dai seama cat esti de proasta, trebuie totusi sa gandesti un pic, dar stai linistita ca nu am aceasta pretentie dl tine happy am o curiozitate, mereu esti chiar asa de idioata sau azi e doar o zi mai speciala? eii oh go on las-o balta, te-as mai insulta, dar clar nu te-ai prinde oh go on

| Luiza45 a răspuns (pentru puisor98):

Multumesc..am scris din experienta pentru ca sunt si eu constienta ca multe persoane asculta muzica ca sa se dea mari dar mai sunt si oamenii care se exprima si isi scriu viata dupa cateva versuri. Si pentru ei respectele mele.

| yocata10 a răspuns (pentru Nitescu_Theodor_1995):

Sa stii ca numai de astea ascult mai ales popularawinking laughing ma baiet voi credeti ca daca va dati destepti credeti ca intr-adevar si sunteti thinking sa stiti si voi ca nu conteaza muzica in inteligenta unui omwinking adica nu pot sa zic ca nu conteaza deloc dar totusi nu in asa mare partewinking si vezi ca am glm cu popularawinking poate u chiar crezi, adica nu am pretenti prea mari dar totusiwinking si da asc toate genurile de muzica in afara de populara si rokwinking

| yocata10 a răspuns (pentru Laura):

Prost e ala care-l crede prost pe altuwinking ia uimestema u cate clase ai thinking u ai cat doua avioane laughing?!

Ma domnisorico sau ce ai fi, cum vrei sa-ti zic cat mai frumi, adica na nu prea as vrea sa ma cobor la nivelul tauwinking dar u de unde sti cum se exprima un tigan jegos thinking adica na ce sa zic acum poate daca stai printre ei na esti invatata sau poate chiar esti dea lorwinking asa ca domnisorico pastreaza-ti comentariile inutile pentru tinewinking ca sincer nu prea dai dovada de atata diplomatie pe cat consideri ca aiwinking daca te dai destepta asta nu inseamna si ca estiwinking deci pe mine nu ma intereseaza parerea voastra, in special a ta, despre minewinking deci fetito incearca si u sa fi mai delicata, adica na uitate intai la tine si dupa vbwinking papa

| yocata10 a răspuns (pentru puisor98):

Lasa draga nu te mai cobora la nivelul eiwinking chiar nu merita, e prea multa atentie pentru eawinking

Iar acea exprimare „frumi" observam ca u o aiwinking deci uitate la tine intai si dupa vbwinking te-am pupat dragutowinking ft frumoasa exprimarewinking foloseste-o in continuare si te vei asemana cu cine ai zis u in expresiewinking papa ai grija de tinewinking sa nu cazi in canalwinking si nu te mai obosi sa comentezi ca nu ma intereseazawinking papa wave esti o fata ft delicata :*

Aa da sa stii ca a fost o ironiewinking faptul ca esti delicata etcwinking. adica sincer nu ma prea astept sa-ti dai seama si chiar sa crezi tongue

| Nitescu_Theodor_1995 a răspuns (pentru yocata10):

Daca am facut restrangere la,, desteptaciune'' [care nu e totuna cu inteligenta], iti zic asa: 1. cea mai mare parte a olimpicilor romani [cu exceptia a celor de la sport, ca acolo avem prea multi ca sa ii catalogam] asculta muzica asemanatoare rockului si detesta manelele [oare de cewhistling]. 2.,, dar totusi'' este pleonasm [adica este gresit sa le folosesti consecutiv intr-o propozitie, deoarece amandoua implica acelasi lucru]. 3. intr-adevar daca te dai destept nu implica neaparat ca si esti, insa cei intr-adevar destepti nu se catalogheaza, de regula, ca fiind,, destepti''. folosim,, peste medie'' ca termen de referintalaughing [imi place,, asc toate genurile de muzica in afara de populara si rok'', poate reusesti ceva cu manelele alea...big grinwhistling]

| yocata10 a răspuns (pentru Nitescu_Theodor_1995):

Mm sa stii ca deocamdata o duc bine, adica ma descurc si ma duce si minteawinking si stai linistit ca nu-s obsedat de manele, asc de toate tipurilewinking in afara de rok si popularawinking

| puisor98 a răspuns:

Incetati mai! voi nu vedeti ca noi ne certam aici ca fraeri si asta care a deschis subiectu acesta stupid nu spune absolut nimic, hai frate, e asta contra manelelor cum is eu acum madona...tot ''discursul'' asta a lui a fost sa provoace lumea stiind ca alti apreciaza mai mult sau mai putin manelele si bine inteles asa sta treaba si in cazul rockului, pana la urma toti apreciem ce gen de muzica vrem, si cu asta am incheiat orice comentariu la aceasta intrebare, deci eu cred ca ne-am jignit destul si nu am parut niciunul mai presus de cat altuwinking