Este o diferenta mult prea mare intre note. Poate nu iti place matematica dar vrei sa te intreb ceva? Te-a intrebat cineva daca iti place? Depinde de profil. Mie mi se pare ca un liceu cu media de intrare sub 9.2 deja devine un liceu slabut. Da cred ca ai sanse la stiinte ale naturii sau filologie sunt cele mai mici medii de intrare. Daca vrei mate info sau sociale nu maiales ca sunt cele mai grele profile 5 ore de mate iar la sociale din cate zic unii dai teza la latina. Asa mai bine ma duc pe filolofie daca sunt varza la mate insa daca vrei la un liceu bun trebuie sa ai peste 9 la ambele
Da, la un liceu care s-a intrat cu 8 anul trecut ai şanse...dar mă îndoiesc că vei găsi şi ceva cu 9. Acuma contează foarte mult şi procentele.
Depinde acum, nu se stie niciodata daca mediile vor creste sau vor scadea anul asta, asa ca pregateste-te!
Bună!
Off-Topic : La modul în care scrii şi te exprimi, ai luat mult prea MULT la Simularea de la Română
Acum, referitor la întrebarea ta :
Faţă de media de admitere de 8, 90 ( de anul trecut ) pot exista variaţii +/- de 0, 5-1 punct!
Deci, este posibil ca, anul acesta să se intre chiar cu 9, 90...
Oricum, media de admitere depinde şi de media generală clasele 5-8; deci, NU avem cum să ghicim dacă vei reuşi sau nu la acel liceu!
Totuşi, este posibil...
Toate cele bune.
"Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2015-2016 :
1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
2. Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = ( ABS + 3 EN ) / 4
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040