La filo intri sigur, conteaza si notele la examene.E devreme sa te gandesti.In a 8-a ultimul semestru te sfatuiesti cu colegii, atunci e focul aprins, acum nu, bucura-te de generala
O sa-ti zica multi pulifrici ca nu trebuie sa-ti "irosesti" tineretea,sa te gandesti de pe acum ce vei face mai departe,insa eu zic sa le dai cu flit.E crucial sa fii rational si sa alegi unde dai mai departe tot rational,in asa fel incat sa nu ajungi ca mine, sa stapanesti perfect materiile profilului invers si sa fii de decor la orele care tin de profilul tau.
Liceu bun in Galati...du-te la CNVA, e unul din cele mai bune din Moldova, daca nu cel mai bun, dupa CNCI de la Iasi si CNGV din Bacau.Dar...cu 8.50 intri la Filologie la un liceu cu adevarat mediocru, dintr-un orasel de 20-25 de mii de locuitori.Sunt promotii in care la Filologie, la niste glume de licee, in adevaratul sens al cuvantului, nu intri cu 8.65 media.Pe viitor,da,ar fi de bon-ton sa stii si alte limbi,in special cele cerute in prezent,adica cele scandinave,cele asiatice,sau rusa/araba,pe langa engleza,franceza si,zic eu,germana,care ar fi obligatorii,pentru ca sunt usoare toate.
Totusi,ma, copii, voi nu mai dati TSU, sa fiti constant violati de mediile slabe de la TSU, dati doar EN intr-a 8-a, unde mi se pare ridicol sa iei o medie sub 8. Ia asculta aici.Tu fa niste pregatire la matematica.Din aia spartana! Daca eu, cu pregatire timp de trei luni, am reusit sa-mi duc notele de la matematica, de la 5 si 6 pe sem.I in clasa a 8-a, la 10 in sem.II si EN, nici pentru tine n-o sa fie greu.Romana se subintelege ca stii, deci n-ar fi chiar imposibil sa iei si 9.40 in media de EN sau chiar mai mult, depinde cat de bine ai sa inveti matematica.Si nu cred ca poti avea o medie generala pe clasele 5-8 mai mica de 9, decat daca esti loaza, desi in mod normal, e nesimtit de usor sa iei o medie generala la nivel de anii gimnaziali, peste 9.50.
Ai aici niste statistici de anul asta,pentru a te orienta, dar vezi ca trebuie sa tragi teribil de tare, daca, de exemplu, ai vrea la CNVA.Ai de exemplu, CNMK din Galati, unde la Filologie, anul asta ultima medie de admitere, a fost 8.99, deci n-ar fi deloc inaccesibil.Cu conditia ca tu sa te tii de treaba :
http://admitere.edu.ro/2012/staticRepI/j/
Dai click pe judetul tau, apoi pe "Specializari ordonate dupa medie", pe caseta albastra si ti se listeaza acolo toate profilurile dintr-un anume an.
Tu gandeste-te bine cu ceva timp inainte de admitere, ca altfel te trezesti ca nu stii unde sa dai si ai sa arunci cu banul.