| Victoria18 a întrebat:

Cum ar arata scoala perfecta in viziunea voastra?

17 răspunsuri:
| Doarof3 a răspuns:

Pai sa nu fie pusă atâta presiune pe noi sau să ne pună sa alegem de la varste la care nu suntem hotarați nici ce vrem sa mancam.
Suncer, profesorii ar trebui sa aibă o metodă mai ușoară de a-i învața pe elevi astfel încât aceștia sa înțeleagă.
De asemeni să fie inclusă frica de profesori în scoli, deoarece vad colegi care își bat joc de protești fără sa știe cât muncesc aceștia până ajung profesori.
Sa avem dreptul de a putea cere retragerea punctelor la purtare cuiva care s-a comportat urat cu noi, deoarece am colegi care sunt cam nesimțiți și care rad de tine din orice.Așa am ajuns sa scad un timp de la invatatura.
As dori ca pedepsele în scoli sa fie mult mai aspre chiar și la o simpla jignire adresata unui coleg, deoarece așa toți scapă din frâu și devin niște inculți care se duc la furat în alta țară

| AndreiGhicaCristian a răspuns:

Fara teme ca si asa sunt inutile (un studiu a demonstrat asta)Fara materi inutile gen:Religie, Chimie.Si fara note, notele sunt stupide.ele "dovedesc cine este mai prost si cine este mai destept"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AndreiGhicaCristian):

Chimia-i inutilă? Legat de religie nu intru în discuție, un om inteligent îi realizează importanța. big grin

Bula
| Bula a răspuns:

In primele 4 clase sa se invete dexteritate si bune maniere.

In clasele 5-8 sa se puna bazele materiilor necesare pentru viata de zi cu zi (inclusiv cele de care ai nevoie in jurul gospodariei). Tot in aceasta perioada sa se formeze interesul spre un domeniu de studii, la nivel de hobby. In aceasta perioada ar trebui invatat si folosirea sculelor de baza: ciocan, fierestrau, cleste etc., necesare prin casa.

In clasele 9-12 sa se faca dezvoltarea cunostintelor cumulate in clasele anterioare si pregatirea pentru viata reala. Sa se invete de la formularea unei cereri, prin mecanismul gospodaririi financiare al familiei pana la drepturile si obligatiile cetatenilor TOATE notiunile cu care se confrunta toata lumea. De asemenea, ar trebui introduse cursuri de protectia muncii, de prim ajutor, respectiv de prevenirea si stingerea incendiilor.

| AndreiGhicaCristian a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu suntem obligati sa invatam Chimie daca nu ne place si daca eu si altii suntem de parere ca nu ne va ajuta in viata.Si religia este importanta foarte putin.

| NLS a răspuns:

O combinatie intre cea din
tarile nordice (mai putine ore, teme. mai deloc, practica, proiecte, incurajarea invatatului logic, nu tocitului, proiecte (teoretice) de grup si prezentari in fata colegilor, si nu in cele din urma... selectia si dirijarea elevilor spre domeniile preferate)
si Germania (sistem dual, practica multa, facultate gratuita, insa o selectie atenta atat admitere cat si la absolvire, si penalizari pe masura)

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cat mai goala laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pânã in clasele pregãtitoare este bine sistemul de invãtãmânt, dar dupã elevi ar trebui sã-si aleagã dintre profesorii si materiile, pe ce sã se axeze cel mai mult cã altfel doar pierd timp degeaba, teoria nu ar trebui pusã in scoli chiar daca este pusã foarte putinã, 70-80% sã fie practicã pentru a se misca elevul sã-si dea seama de ce este capabil, teoria ar trebui invatatã de bunã voie farã insistenta profesorilor, astfel pasionândui pe elevi citind si invãtând ce ii intereseazã si le place.

| LoryC a răspuns:

Ar avea dulapuri (cum vezi în filmele și serialele americane), ar avea tot felul de cluburi pentru elevi (de muzică, pictură, dans, sport etc.), ar avea o cantină gen High School Musical, un bazin de înnot, o sală mare de sport, o sală de spectacole pentru trupa de teatru, clasele nu ar mai avea bănci și scaune pe care să îți amorțească fundul. Profesorii ar fi de treabă, nu ar mai țipa la elevi și ar fi mult mai înțelegători (nu toți ne pricepem la toate materiile). Ar exista echipă de majorete. Temele ar consta în chestii creative. Ar avea patinoar. Ar avea mai multă parte practică decât teoretică.

| Seba2013 a răspuns:

Eu as baga Religia de 5 ori pe saptamana.
Cunostinta nu ajuta, mai mult ingamfa. Avem nevoie de calitati, doar asa o sa ajungem departe. Omul este o fire egoista, tendinta ne controleaza, iar ca sa ajungem mari, trebuie educatie plus virtuti. Omul sarac are nevoie de educatie, dar stapanii lor au nevoie de virtuti.

| Nevroza a răspuns:

Fara materii de c.t
Fara profesori ce cred elevii, sclavi
Fara teme

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru AndreiGhicaCristian):

Nici nu stii sa scrii si te iei de scoala. Ce-ai vrea sa te invete? Cum sa dai cu matura? Cum sa aduni gunoiul de pe strada?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Seba2013):

Virtutile ar trebui invatate acasa, nu la scoala. Parintii ce rol sa mai aiba daca scoala vrei sa te invete si cum sa respiri? Scoala e facuta pentru a da cunostinte oamenilor.

| Seba2013 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Ba ma, trebuie invatate cu atat mai mult la scoala. Trebuie puse pe piedestal, nu trebuie bagate sub pres.
Rolul parintilor este de a-i ajuta sa isi dezvlote aceste calitati.
Religia are si ea doctrina ei, nu trebuie sa o excluzi din educatie.
Tocmai asta ii problema in ziua de astazi, ca ati ajuns la butoane si dereglati toate conceptele.
Sunteti ca o umbra care distruge lumina, ati intortocheat tot.
Daca nu esti credincios nu mai vorbi, ca nu ma intereseaza sa dezbat acest subiect.
Ar trebui sa stau mult cu voi la dezbateri, si crede-ma ca sunt oameni mai merituosi care merita atentia mea. Ca sa ajungi la stadiul acesta cu mine, trebuie sa sari mai multe garduri.
Deci nu mai vorbi cu mine ca ma descentrezi de la subiectul meu, si nu vreau sa fac spam.
Daca chiar vrei sa vorbim pe tema asta, scrie-mi in privat.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Seba2013):

Dar eu nu m-am legat de religie absolut deloc. Voiam doar sa subliniez rolul pe care ar trebui sa il aiba parintii, nu scoala, fiindca prima educatie se face acasa, nu la scoala. Daca vrei sa educi copiii fortat la scoala, o sa li se faca sila si de materia asta si tot nu vei reusi, fiindca materiile in scoala romaneasca nu sunt predate sa le placa tuturor elevilor. Materiile in scoala romaneasca sunt facute doar sa le dea elevilor cat mai multe cunostinte in diferite domenii, pentru a isi putea gasi o cariera.
Matematica, spre exemplu, e la un nivel foarte ridicat in Romania. Dar chiar si asa, nivelul ei ridicat nu e facut sa te ajute neaparat in viata. E facut sa iti extinda inteligenta si sa iti dea o viziune critica, cum sa abordezi diferite lucruri
Uite un alt exemplu: In Germania elevii au cursuri de gatit. Trebuie sa ajunga scoala atat de jos incat sa te invete si sa gatesti? Nevoia te invata cel mai bine.

| GoldenZenith a răspuns:

Probabil un loc în care totul se învață in mod interactiv si cursuri/ore puține dar calitative.

| Seba2013 a răspuns:

Scoala este prea automatizata, explica mecanic lucrurile...
Hai sa iti spun cum ar arata scoala perfecta.
Ar trebui sa invete cum sa trezeasca atentia, cum sa motiveze, cum sa manifeste interes fata de copilul acela care are nevoie de o explicatie in plus, nu ca ceilalti robotei din clasa care isi invata lectia ca papagalii. Eu am avut o profesoara de chimie care nu doar explica lucrurile, ci dupa ce le explica ne lua pe rand la intrebari. Ba si atata era de umila si desteapta, ca ajungea la inima elevului, se vedea ca depune efort. Avea un vocabular dincolo de formulele alea, stia cum sa te faca sa iubesti invataturile alea, ba chiar stia cum sa te faca sa te simti largul tau, sa iti dea incredere, folosea termeni la moda. Daca nu ai iubire pe degeaba te duci sa arati unele lucruri, trebuie sa ai darul acela de a prezenta acele lucruri. A da atentie mai multa elevilor, nu asa cu atitudini arogante, trebuie sa stii sa te cobori la nivelul lor, nu sa iti faci programul automat. Insa lucrul acesta nu il poate face oricine, ca trebuie mai intai sa iti dezvolti tu acele atribute ca daca nu mori.
Mai aveam si un profesor de istorie, el nu ne prezenta doar un punct de vedere, ci mai multe. Dupa aceea ne dadea dreptul sa ne identificam cu o varinata, si trebuia sa raspundem si de ce. Nu asa ca ne baga pe gat varianta lui, si noi trebuia sa o inghitim.
Si de nu-mi dai funda, insemna ca nu ma iubesti.