| uchihasasuke09 a întrebat:

Cum as putea invata mai bine limba engleza, adica o stiu de nivel a2 spre b1 la listening si traducere, dar fac o multime de greseli la writing si la speaking sunt varza.Cum sa pot intelege mai bine,traduce mai bine, sa vorbesc si sa scriu mai repede si corect?

Răspuns Câştigător
| CarcotasulVesel a răspuns:

In 4-5 luni nu inveti engleza la nivel conversational decat cu ajutor, adica macar o carte de engleza fara profesor care are si parte audio sau aplicatii ca duolingo

insa cel mai bun e cu profesor, pentru ca o limba e formata din 4 parti
-citire
-auzire
-scriere
-vorbit
daca la celelalte mai merge, la vorbit nu prea ai cum sa faci singur, pentru ca poti sa vorbesti si sa nu iti dai seama ce greseli faci, eu am invatat engleza fara nici un profesor, si la vorbit si pronuntie inca fac greseli

insa poti sa remarci ca nu am trecut nicaieri "tradus"... asta nu exista, pentru ca trebuie sa ajungi la nivelul ca atunci cand cand vorbesti sa si gandesti direct in acea limba, altfel o sa vorbesti foarte, foarte greu si cu poticneli

10 răspunsuri:
| Anabela777 a răspuns:

Ia-ti un meditator care sa te indrume.

| Violleta2022 a răspuns:

Iei meditatii de la un profesor de engleza si lucrezi zilnic, macar 1-2 ore.

| Ivanov27 a răspuns:

Salut, poti incepe sa citesti carti, articole in engleza, lucruri care iti plac. Fiecare cuvant care nu-l intelegi il scrii pe o foaie, dupa il traduci, nu intregi fraze, cuvant cu cuvant, pentru ca google translate nu traduce exact. La fiecare pagina citita scrii pe o alta foaie exact cum ai inteles tu si vezi unde ai gresit.
Cand te uiti la filme, seriale, te poti uita cu subtitrare in engleza si usor, usor, vei intelege din ce in ce mai bine, te vei familiariza cu limba.
Dar inainte de asta ar trebui sa cunosti lucrurile de baza, care le inveti la scoala, poti cere profesorului ecercitii in plus si sa le verifice.

| CarcotasulVesel a răspuns:

Ce varsta ai si cat de repede iti trebuie?
eu am invatat cel mai mult engleza, uitandu-ma pe cartoon network FARA subtitrare sau dublare
in ziua de azi, poti sa faci asta pe televiziunea digitala schimband limba vorbita pe engleza in loc de dublarea in romana
iar din cauza ca scenele sunt foarte simple si clare, iar vocea e foarte clara si nu prea rapida (ca pentru copii) incet, incet inveti...

sunt oameni care au invatat japoneza numai din anime-uri

| uchihasasuke09 explică (pentru CarcotasulVesel):

18 ani si in 4-5 luni am nevoie la bac si dupa daca merg afara

| fantastikul a răspuns:

Poți încerca să vorbesti cu persoane din afară, din țări în care se vorbește engleza, înveți exersând. și poate te și combinilaughing Fii precaut la pedofili și ciudațilaughing. Sper că ți-am fost de ajutor!

Am primele 14 volume din English today vreau sa incep sa invat din ele probleme este ca nu stiu cum sa obtin aceea gandire direct in limba engleza.

| CarcotasulVesel a răspuns (pentru uchihasasuke09):

O sa o obtii invatand engleza, si efectiv folosind-o, puteam nici sa nu o mentionez, treaba asta o sa se "activeze" automat cand stii destula engleza, mai ales cand te uiti la televizor fara subtitrare si cand nu ai timp sa stai si sa traduci, ca nu mai intelegi nimic

in plus eu te sfatuiesc serios sa incerci si duolingo, e foarte bine cotata pentru invatat limbi straine

Doar atata ma enerveaza ca imi trebuie engleza britanica nu americana ca la duolingo.Si la ce nivel te poate aduce maxim la b1?