| T0T a întrebat:

Cum credeți că vor fi subiectele de bacalaureat acest an dacă ne raportăm la simulări și la subiectele pentru olimpici? Credeți că la română va pica tot poezie după atâția ani de dat numai poezie?

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Hey! Atat de adevarat.Au inceput sa dea poezii mai mereu...ce e drept la poezii este oarecum evidentiat spiritul de creator al fiecaruia. Te face sa fii inventiv ca sa vada oarecum si cat de visator si toate cele esti...
Nu, cred ca o sa pice altceva intrucat atunci ar deveni mult prea previzibili.
O sa dea altceva acum dar la anul iar o sa fie poezie. La poezii este oarecum implicat si sufletul nu numai mintea, de aceea se bazeaza pe ele. Vor sa vada daca poti sa faci si altceva in afara de teorie si texte invatate "mot a mot".
La mate si la ce mai este pe real o sa fie mereu cam la fel...intrucat nu prea se schimba tipul de exercitii, in schimb la romana o sa le alterneze oarecum ca sa nu fie previzibil.
De aceea cred ca anul acesta o sa se dea ceva epic, intrucat toata lumea a invatat mai mult poezii pentru s-au dat atat de des.Cred ca si ministerul a realizat asta si a pregatit de dinainte o capcana cu ceva epic sau altceva dar oricum nu poezie.
Este doar parerea mea!
Bafta la bac!

-Blytz-

7 răspunsuri:
| T0T explică (pentru RainmakerX):

Nu știu cum au fost profesorii tăi de română dar profesoara mea vroia să spunem tot cu ce cuvinte ne-a dictat ea comentariul ăla. Prin ce ani am trecut eu pot spune că se pune accent pe învățarea mecanică a comentariului și mai puțin pe ideile proprii, sau asta vor pune, cel puțin, accent profesorii corectori. Acum desigur depinde și de profesori. Cum am spus sunt profesori care, dacă nu zici fix cum a zis Lovinescu, e greșit, îți scade. Trebuie baftă la profesori. Asta va conta foarte mult.
Sper că ai dreptate. Știu mai bine operele epice și am mai mult ce să scriu. E mai ușor să umplu paginile.
Acum zi-mi opinia și despre matematică.
Mulțumesc la fel.

| RainmakerX a răspuns (pentru T0T):

Profesoarele mele de romana? Cum crezi ca am ajuns sa scriu povesti? La inceput m-au pus sa invat "mot a mot" dar dupa au realizat ca era mai bine sa ma lase sa-mi folosesc prorpiile idei. Pana in ziua de azi tot asa scriu, un fel de free style dar pentru care iau multe puncte atat la concursuri cat si la testele de la scoala. Ceilalti invata tot dar D-na profesoara ne lasa, pe cei care putem, sa scriem variantele noastre de comentarii si sa nu ne luam dupa model atata timp cat iese ceva bun si care suna frumos. Am avut bafta!

La mate...aici a fost la fel mereu. Nu insinuez nimic dar am luat o varianta de la varul-meu de prin 2003 si una din 2014 si pot sa zic ca sunt aproape identice. Modelul de exercitii o sa fie acelasi ca pana acum, numai ca o sa schimbe ei cate ceva. (La numere ma refer...)

Tu mergi azi la engleză?

rolling on the floor Mai am un pic pana sa ajung si eu sa dau bacul. Ai uitat? 17. tongue
Stau acasa ca sa va tin pumnii!
Bafta!

Aaa, da am uitat. Eu plec imediat. La 13 trebuie să fiu acolo. Merci de răspunsuri.

Ok. Sper sa-ti pice numai ce ai invatat!

| AvalohAlyn a răspuns:

Succes la bacalaureat! As vrea cand dau eu sa cada opere epice..la poezie e foarte greu si daca nu esti inspirat pe moment pierzi mult.
La mate va fi usor ca intotdeauna, bine ca eu nu o sa dau la ea.o sa imi strofoc creierii cu altceva:geografie si istorie

Succes, sa aud ca esti student.