Elevii profita de fiecare firicel de libertate. Si cum profesorii sunt praf(majoritatea de fapt, nu pot generaliza), nu exista rezolvare.
Nu, dar poate ar "calma" putin btile de pe holurile scolilor. Acum, nici cu avertizmentul exmatricularii nu-i poti calma.
Situatia este iesita de sub control, in cativa ani profesorii o sabpoarte frica de elevi.
Aaa. deci i-ai luat btaie, te-a nenorocit unu pe via de aia tragi din trabuc ca s uii btaia mncat ?
Deja s-a ntmplat asta la mine in liceu. O profesoara a demisionat datorita comportamentului elevilor de la sportiv. Ori avea o relatie cu un elev. Dar cred ca prima.
Adevarat, iar profesorii nu prea au ce face, mai ales cei de la scolile slabe. Exmatricularea nu prea poate fi realizata deoarece numarul de elevi mic fiind, scoala se desfiinteaza. Oricum elevilor li se da foarte mult credit in fata profesorilor. Cel mai mic cuvant spus de un profesor poate sa il coste cariera. Situatia e iesita de sub control, intr-adevar.
Am patit.crede-ma ca sunt elevi care orice le-ai face, nu o sa inceteze. am un coleg in clasa, prea idiot tipul, ideea e ca e un "bully" care e "bullied" si el la randul lui. diriginta a facut de 3 ori consiliu pentru scaderea notei la purtare, a chemat-o pe maica-sa la scoala, nimic, tipul continua sa faca ceea ce facea si inainte
Violenta provine in primul rand de acasa. Copiii cu o situatie materiala precara sunt predispusi la violenta, sunt furiosi si foarte irascibili. In scoala invatatorul se ocupa sa dezvolte personalitatea si abilitatile elevului. In anul 2015 invatatorii au mainile legate, nu se pot aplica nici un fel de mustrari sau pedepse elevilor pentru ca risca sa fie concediati daca vine vreun parinte nemultumit. Este dificil de lucrat cu asemenea copii si din pacate parintii nu isi dau interesul in multe cazuri.
Parerea mea e ca ar fi ok sa se introduca bataia la palme. Ce ar avea? Probabil ca o sa imi sariti in cap, ca vai, violenta nu e buna, traumatizezi copilul! Dar acum sa fim seriosi, cine a murit ca a fost batut la palme? Macar elevul stie ca ustura oleaca si sunt sanse mari sa nu mai repete.
P.S: Nu sunt de acord sa se foloseasca bataia la palme pentru chestii gen note mici sau neinvatat lectia. Doar pentru batai, vorbit foarte urat, faze de genul.
Iftode_Andreea_1998 întreabă: