| Vernusio a întrebat:

Cum e scoala in America?

14 răspunsuri:
| Ionut621 a răspuns:

Scoala pentru copii incepe de la 5 ani nu ca in Romania de la 6. In generala elevii au atatea materii obligatorii cat si optionale, depinde de ce vrei sa devii. Se pune mai mult accent pe viitor, fata de Romania, care ai o materie optionala(si asa daca esti a 8a mate - obligatoriu!), cu ce o sa ma ajute acei algorimi si toate rahaturile nu stiu, de numarat banii stiu laughing #bisnitar.
Ai dulapul tau, nu ai teme, cum e si in Franta, super invatamant. Pacat ca noi suntem prea inculti sa facem acelasi lucru.
Ai masa calda, in Ro numai in invatamantul privat ai asa ceva, e prea greu sa platesti un bucatar si o spalator de vase cu un salariu de 1450 de lei(noul salariu).

| Zaygon a răspuns (pentru Ionut621):

Mare lucru ca incepe la 6 ani. Cand am inceput eu se mergea cu 7 la majoritatea, eu am facut 7 in decembrie(in 2003 se intampla asta). Lasa copilul sa aiba copilarie ca tot tu esti ala care se plange ca sunt prea multe materii obligatorii.
Si in Romania sunt optionale dar de la liceu cum e si normal cand se separa profilele.
Zi merci ca faci mate pana in 10(daca mergi la filo) si nu faci pana intra 12-a ca la cat de praf sunt unii si dupa se vad in clasa 12-a si nu gasesc facultate ca nu stiu mate. Cu ce te ajuta algoritmii? Ca sa nu ti se atrofieze creierul, cu aia te ajuta. Cam toate probleme din viata se reduc la un model matematic. Te invata sa gandesti pasii ca asta lipseste societatii actuale, te invata sa nu fii oita. Iti dau o problema de viata: du-te la magazin si cumpara o paine. Se presupune ca esti acasa in fata la pc. #omdenimic
Temele te rod pe tine baietas? Temele? Pe bune? Nu avem teme si toata ziua vrem sa ne jucam pe calculator. #generatiatableta
Sistemul de invatamant din Romania nu e cel mai uaau dar nici ultimul lucru. Nu vrei sa mai faci scoala? Nu te mai du. Trebuie destui la construit drumuri si autostrazi. Asa inculti cum suntem am adus inovatii in toate domeniile.
Vrei sa mai auzi o chestie draguta? Generatiile sunt din ce in ce mai proaste. BAC-ul e usor, cum ziceam cu colegii de camera, trebuie sa fii retardat mintal sa nu il iei.

Iar chestia aia cu masa calda e apa de ploaie. La fel de bine poti pune o cantina langa scoala si ai rezolvat problema. Apropo nu totul e gratis daca spui ca in America e.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Ionut621):

Loool, crezi ca a oferi o masa calda gatit unei scoli inseamna doar salariu unui bucatar? macare pe care o pregateste bucatarul de unde crezi ca apare?

| relian a răspuns:

Scolile is unele mici altele mari, depinde cand au fost construite.Ce anume te intereseaza la o scoala in america? Scoala este de la aia elementar pana la universitate, deci ce anume vrei sa stii?

| Ionut621 a răspuns (pentru Zaygon):

Te simti foarte revoltat. Nu sunt generatia tableta, chiar nu prea stau pe jocuri, pc, daca trimit mesaje e altceva sau vorbesc la telefon. Nu am spus ca in America e totul gratis, ba din contra trebuie sa dai bani ca sa te duci la scoala, indiferent daca e privat sau nu. Economia = Mate. In algebra/geometrie sunt multe chestii care nu te ajuta. Normal sa cumperi ceva de la magazin, scaderile si adunarile sunt importante.
Nu am zis nimic sa nu ma mai duc la scoala. Daca tu asta deduci, si te crezi mult mai destept, si crezi ca in Romania sistemul de invatamant e super bun si nu trebuie nimic schimbat.

| Ionut621 a răspuns (pentru suntserios):

Din aer apare(aer pe paine, ce delicatese), laptele(stricat) si cu cornul/covrigii(mai nou sunt si covrigi) sa sparg capul cuiva deci numai trebuie nimic, pot sa omor copii la scoala linistit, inloc sa imi dea o ciorba(chiar daca nu o sa o mananc, i-o dau unuia care chiar nu are ce manca).
Exista sute de fonduri europene, care intra in primarii pentru scoli si nu se face nimic. Cu banii aia puteai face ceva, dar sta mai bine in buzunarul primarului.

| AC4S4 a răspuns (pentru Zaygon):

Asa imi ziceam si eu pe clasa a 6a, a7a... De ce atatea materii? Ma uitam la americani iar aia la liceu faceau silabisiri si lucruri mult mai usoare. Ajungand la liceu am vazut ca pot din fiecare domeniu sa dobandesc cunostinte. Cei ce termina medicina in Romania au o baza solida de informatii, la fel si in alte domenii.

Te gandesti in gimnaziu la ce te ajuta problemele de la matematica, sau biologia, sau fizica. Pai la nimic daca nu vrei sa studiezi in acest domeniu. Ajung multi pe la 20-25 de ani terminand un liceu agricol, cu o facultate unde treci examenul daca esti prezent, sa se trezeasca ca vor sa faca ceva mai serios. Acesti oameni sunt de obicei cei care in toti cei 12 ani de scoala au spus "Nu trebuie sa invat asta, nu am nevoie sa stiu asta".

| Zaygon a răspuns (pentru AC4S4):

Iti pot da caz concret: am o prietena care e clasa a 12-a la filo si cand era in clasa a 8-a i-am spus sa mearga pe stiintele naturii sau pe amte info, la care ea nu ca vrea filo si acum se plange ca nu gaseste facultate din sfera asta la care sa mearga si daca vrea la alta facultate din sfera reala ii trebuie mate si ea nu prea a facut mate calumea si acum se zgarie pe ochi ca nu m-a ascultat.

| Zaygon a răspuns (pentru Ionut621):

Vrei sa stii la ce te ajuta algebra/geometria? Hai la mine la facultate sa vezi la ce te ajuta(sunt la Calculatoare). Toata tehnologia care o folosesti(hard+soft) are la baza matematica(algebra booleana si celelalte aplicatii). Si chestiile alea din geometrie care tie ti se par inutile in majoritatea cazurilor nu ai agsit tu aplicabilitatea lor practica.
Nu am zis ca sistemul e super bun ca are lacune si trebuie schimbat dar nici sa il faci in toate felurile. Fac si modulul pedagogic si am vazut cum ar trebuie sa fie sistemul de fapt. Problema ta ca si a multora e ca ganditi doar pe termen scurt si nu ganditi si la viitor(aici ajuta algoritmica, sa gandesti cu un pas inainte).

| Ionut621 a răspuns (pentru Zaygon):

Domnule pedagog, eu poate nu o sa vreau sa fac Facultatea de Informatica. Poate ca vreau sa ma rezum la un alt domeniu, sa zicem avocat(nu imi place, dar ti-am dat un exemplu opus). Cu ce o sa ma ajute pe mine geometria in domeniul juridic? Nu te lasa iti alegi tu viitorul.
In invatamant nu sunt lagune, sunt foarte multe lagune. Nu se pune deloc accentul pe viitor, se pune doar pe prezent. In loc sa facem mai multe optionale(sport, daca mergi intr-o scoala 2/4 sunt obezi). Tu cred ca vrei sa devii profesor de informatica, am avut unul de informatica(stiam mai multe ca el, nu stia nici sa pronunte bine mouse. Si avea facultate, chiar 2. ).
Asta este daca tu crezi ca invatamantul romanesc de acum e foarte bun. Cred ca in vremea comunista era mult mai bine, macar stiai ca devii ceva, nu ca acum cu diploma si la cersit in alte tari(nu am trait atunci, dar din spusele lui mama lui tata am aflat si eu ceva si m-am documentat pe net sa vad daca e adevarat.).

| Zaygon a răspuns (pentru Ionut621):

1. Nu sunt domnul pedagog, ci viitor inginer(daca fac modulul nu inseamna ca sunt pedagog).
2. Nu confunda fac. de informatica cu fac. de calculatoare. Documenteaza-te inainte.
3. La ce te ajuta geometria in domeniul juridic? Simplu domnule "avocat". Sa presupunem ca ai o casa si vrei sa o vopsesti. Si te interesezi la mai multi zugravi si fiecare iti ofera un pret pe m². Tu ca un om cu cel putin 8 clase calculezi suprafata care trebuie zugravita si vezi cam care ar fi pretul. Dar stai, tu nu vrei sa stii deloc geometrie si nu stii ce suprafata ai asa ca mai chemi pe cineva sa iti masoare, nu?
4. Nu te lasa sa iti alegi viitorul? Ba din contra, la noi poti sa iti alegi viitorul. Termini filo si poti merge la medicina ceea ce e putin aberant dar in Romania se poate. Te-ai dus in clasa a 9-a la filo sa scapi de mate, fizica, chimie si dupa vrei medicina.
5. La liceu cel putin din clasa a 11-a la filo ai la optionale in prostie. Vrei mai mult sport? Du-te la o scoala cu profil sportiv. Si sa iti mai dau un exemplu: noi in clasa a 10-a trebuit sa alegem un optional pentru a 11-a intre mate si sport(si am fost la mate info, intensiv info) si am ales mate toata clasa. De ce? Pentru ca ne-a prins bine la bac si dupa la admitere.
6. Nu intentionez sa devin profesor(de aia m-am si dus la calculatoare nu la info) dar as vrea sa predau info si tic un an sa mai scot gargauni din cap unora ca tine. Presupun ca esti clasa a 8-a si nu stiu ce informatica ai facut tu, dar slabe sanse sa fi facut info. Tind sa cred ca ai facut tic(materia aia despre componentele calculatorului, care apropo tehnologia evolueaza de la o zi la alta) si poate putina info ca ziceai de algoritmica. Sa stii sa folosesti un pc nu tine de info ci de tic.
7. Afirmatia ta: " Cred ca in vremea comunista era mult mai bine... " se bate cap in cap cu ce ai zis pana acum. Pentru ca inca in majoritatea scolilor din Romania se preda dupa tehnicile de predare-invatare clasice si asta tot ca sa va fie voua bine. Abordarea noua in predare-invatare presupune ca profesorul sa fie mai mult un mediator in clasa si sa ofere doar puncte de plecare iar elevii sa gaseasca singuri raspunsul la intrebari, pe romaneste: eu iti arat usa, tu trebuie sa te duci la ea, sa o deschizi si daca iti place bine daca nu cauta alta. Si generatiile actuale sunt din ce in ce mai lenese asa ca de aia va predau si va deschid tot ei usa pentru ca altfel nu faceti nimic.

| Ionut621 a răspuns (pentru Zaygon):

Facultatea de informatica si cea de calculatoare, e foarte apropriata, nu cred ca te duci la informatica si nu te invata sa deschizi pc. Ce inveti la informatica se aseamana cu ce inveti la calculatoare(de exemplu la calculatoare cred ca inveti programare.). Si majoritatea spun ca sunt la calculatoare, dar ei sunt la informatica, eu nu stiu ce sa mai inteleg :/
Eu am spus cu ce ma ajuta geometria in domeniul juridic, nu in viata de zi cu zi. Si normal ca inveti si tu cum se calculeaza m2 dintr-o camera, si unul din clasa a5a stie…
Da, faza cu filo si cu medicina e putin… Dar inveti materia in vara pana sa dai admiterea, 3 caiete maxim(clasa a 11-a si a 12-a) ce poate fi asa de greu in 2 luni? Mai ales ca in primul an reiei materia, eu am pe sorumea in anul 1 si stiu, a facut filo-italiana.
Sportul poti sa il practici si tu, singur, in parc, la o baza de antrenament, nu e asa greu, ai loc destul sa alergi. Daca as fi fost la mate-info si eu as fi ales mate, ca sunt bata si deh. Dar sportul putea fi o optiune mai buna. Hagi nu prea are multa scoala si uite ca a devenit al 3 lea jucator al planetei si a facut o super treaba cu Viitorul. In 4-5 ani o sa il vezi in Champions League.
Eu am facut informatica si inca fac. Nu fac tic, evident in clasa a 5-a ne-a fost explicat tot sistemul.
In vremea comunista, erai batut daca nu invatai, acum numai e asa, daca faci asta risti parnaie. Si explicatia profesorului de atunci ca te-a batut era asta: N-a invatat, domne. Ce sa-i fac sa il pup? I-am dat una dupa ceafa sa prinda de frica si sa invete!
Acum numai e asa elevul pune la punct profesorul, jalnic. Si d-aia generatia urmatoare o sa fie mai lenesa. Si mai bine nu mai predai, ca si asa e tara distrusa o mai distrugi si tu, cati au spus ca tine si uite unde a ajuns.

| Zaygon a răspuns (pentru Ionut621):

O fii ele apropiate dar nu trebuie confundate. La calculatoare se face si parte de electronica ceea ce la info nu se face. Si da spun info pentru astia ca tine care habar nu aveti ce sunt calculatoarele si ce este informatica si ambele vi se pare jocuri pe pc(nu neaparat doar tu ci si cei trecuti de 60 ani).
Ce inveti tu in scoala e pentru a te ajuta in viata(ca doar de, de aia sunt 8 clase).
Crede-ma ca pentru admiterea la medicina nu iti ajung 2 luni. Am avut colega care din clasa a 11-a s-a apucat si a lucrat intensiv.
De ce pune elevul pe profesor la punct? Tot din cauza mascaricilor care nu sunt atenti si cauta scandal si dupa ca ii pui o nota proasta vine cu mama si cu tata ca vai doamne profu' x are treaba cu mine si sa nu mai zic ca majoritatea parintilor de genu sunt de 2 lei(aschia nu sare departe de trunchi). O distrug da? Cu generatii ca tine voi sunteti distrugerea. Nu iti convine pleaca dincolo si nu mai arunca cu ****.

| An0nim0000 a răspuns:

E frumos, ca în filme, dacă vrei sa ai o experienta frumoasa chiar tu, la liceu, in clasa a 9-a, 10-a si a 11-a poti sa locuiești acolo un an gratis cu o familie de acolo, trebuie doar sa dai niște tese si un interviu în limba engleza, engleza nu trebuie sa fie perfecta, dacă vrei mai multe informații cauta pe google program flex america. Înscrierile pentru anul 2021-2022 se fac în toamna, găsești pe net. Acolo ai dulap doar pentru tine, oamenii sunt mai deschiși, profesorii mai buni, viata mai interesanta, materii care nu se fac în România, de exemplu actorie. Tu alegi ce materii faci si la ce nivel sa fie la începutul fiecărui semestru, nu trebuie sa dai bac, diploma se câștigă prin alt mod, nu mai stiu sigur, sunt mult, foarte mult activități pe care poți sa le faci in afara scolii, tot ce ai nevoie sa iti iei este bagajul, engleza și niște bani de buzunar schimbați in dolari, firma respectiva iti da viza pentru america si tot ce ai nevoie ca să călătorești legal pana în America fara părinți. Eu o sa dau acele examene și chiar dacă nu le trec, măcar nu o sa zic ca nu am încercat. A da, orele sunt de la 07:30 am la liceu și se termina pe la 03:00 pm, dar ai pauze mai mari plus cea de o ora sau asa ceva, depinde de liceu, pentru mancare, meci de fotbal este la fiecare sfârșit de luna, cu majorete si mascota, ce sa zic, ca în filme, o sa fie ziua recunoștinței si o sa ai o experienta de neuitat, merita sa încerci, de precizat ca nu poți sa alegi tu statul... dar în America peste tot este superb si te vor duce unde considera ei după examen ca te-ai potrivi. Sper sa încerci și mult noroc

Întrebări similare