Iti rescri cu verde lectiile pe care trebuie sa le inveti si le mai citesti de 5-10 ori, iar sa iti aduci aminte scrii cu albastru sau negru. Iti garantez 100% ca merge, eu asa invat si la teze si iau note peste 8.
Pai.de ce nu incerci sa iti faci un program! eu nu cred ca ai de inv.numai petru teste ci si pentru orele care le ai asa ca ar fi bine sa iti faci timp si pentru.inv.,teme,calculator si joaca! asa ca iti va fi mai usor! concentreazate sau lucruruile care ar trebui sa le sti pentru. test ti le notezi pe o foaie si iti va fi mai usor de acolo sa inveti ci nu din caiet sau carte
1.In primul rand NU TE STRESA! Stiu ca suna aiurea, dar daca te stresezi atunci nu faci nimic bun 2. Ai grija la locul unde inveti si CUM inveti : (stiu ca toti profesorii zic asta, dar, crede-ma, au dreptete;-) Camera aerisita, lumina de afara, bla, bla, bla (daca iti place muzica poti sa asculti, la un volum "normal" cel putin pe mine ma ajuta3. Rescrie se o foiaie tot ce e esential( Ca si cum ai face copiute Asa retii o parte.4. Incearca sa si intelegi, nu numai sa retii...
Nu te mai gandesti in alta parte...sau iei memo+, dar nu iti recomand
Un mic secret care ma ajuta pe mine.Imi imaginez caietul/cartea si mai ales SCRISUL. "Alimemtele au un rol...etc"-scrie in pagina din stg sus...cand invat memorez si cand vreau sa imi aduc aminte imi aduc aminte unde era scris,sau in cazul meu, la caiete, unde scriu mai "frumos"
Este buna ideea ta dar am incercat sa imi fac un orar de genul asta insa nu pot niciodata sa il respect... ce ma fac?
Daca ai putina ambitie sigur vei putea! cand inv.nu te gandi la alt.cv doar acolo.
Pai e foarte usor.iei caietul in fata citesti de vreo 5 ori, inchizi caietul scrii pe o foaie ce ai retinut apoi mai citesti de 5 ori si mai scrii pe foaie dupa aia pui pe cineva sa te asculte sau si prin joaca te joci cu cineva si in accelasi timp raspunzi la intrebari sau multe lucruri e usor si daca vreo sa iei nota mare as face asa bine depinde de la cat incepi orele zic asa de exemplu.Ora veniri de la scoala 2(sa zicem) te schimbi te speli pe maini si mananci la 2 45 iti faci ghiozdanul la 2 55 scoti carte sau caietul si faci ce ti am zis la 3 20 pui pe cineva sa te asculte.la 3 35 te joci pe calc jocuri cu spanzuratoarea in care sa fie cuvinte de biologie sau la ce materie ai ...la 4 00 iesi afara la 7 30 te duci in casa la 7 40 mananci; la 7 55 mai citesti de 3 ori si gata ai retinut tot
Scrie in word,sau in alt program lectile, sau ce esenital, o sa retii mult mai usor crede-ma la mine merge, si le scrii acolo, le salvezi si cand ai nevoie tot acolo te duci, in felul asat ai si timp pe calculator! bafta multa si numai bine!
Pai de ex.,uite,inchipuie-ti invatatul ca ceva distractiv,spre exemplu,citeste bine si memoreaza ceea ce ai de invatat,,incearca sa-ti faci un mic "test",cu intrebarile cele mai grele pe care le poti memora si creea bineinteles (ai grija sa nu copiezi),roaga apoi un parinte sa se uite pe caietul cu lectia respectiva si sa corecteze testul, iar daca ai totul corect, relaxeaza-te mancand ceva dulce sau band un suc!, nu stiu daca te va ajuta, dar eu am incercat si chiar a mers! FUNDA?
Atunci cand inveti trebuie sa le inveti logic. Daca inveti papagaliceste o sa iei un zece la test dar daca o sa iti mai dea proful/profa un alt test cu acelasi lucru peste un an, ce faci? O sa uiti lectiile mai greu decat crezi. Ca sa poti invata ca lumea trebuie sa fie liniste in camera in care studiezi. Sa nu fie nimic care sa iti atraga atentia. Apoi citesti lectia de cateva ori logic. Si daca vrei, o scrii pe o foaie de mai multe ori. Poti sa faci si schite care sa te ajute la invatat. De asemenea poti sa te inregistrezi pe telefon cu lectia si s-o asculti cand vrei tu (dar cu atentie).
Iar in finaaaaaaal am citit undeva ca pestele te face sa ai mintea mai limpede si sa inveti mai usor. De aia oamenii zic ca studentii trebuie sa manance mult peste.
Sper ca a fost de folos.