Simplu. cel putin asa cred! Am facut o schita in paint!
http://i.imgur.com/a6h5crZ.png
Problema e banală.
Considerăm bețele mari laturile unui pătrat, iar cele mici ( jumătăți ) fac o cruce în mijlocul acestui pătrat.
Foarte probabil tu nu ai nici 10 ani.
Si daca bratele mici erau 1/4 din bratul mare cum faceai desteptule? Eu asta ma intrebam, ca nu a dat date exacte, nu a spus ca bratul mic e jumatate din bratul mare. Daca bratele mici sunt 1/2 din bratele mari atunci e floare la ureche. Hehe. 10 ani... Unii vin pe TPU doar ca sa frece menta si sa rada putin de cei mai buni decat ei
Tu nu înțelegi că nu le încrucișez?
Vorbim de cele mici, că cele mari formează ele un pătrat.
Cele patru bețe mici se pun două cîte două cap la cap și se construiesc cu ele mediatoarele laturilor opuse ale pătratului mare. Și, în acest fel, se realizează patru pătrate în interiorul celui mare.
Cît despre „premiantul" clasei...ia-o mai încetișor!
Acum în fiecare clasă, cel puțin la clasele 1 - 7, sînt 10 cu premiul I, 10 cu premiul II, alți 10 cu premiul III și sînteți toți niște „sfertodocți", dacă pot spune așa.
Aceste genuri de probleme le știu din urmă cu peste 50 de ani și știu exemple de ordinul sutelor.
Iată una:
Cu 4 bețe de chibrit formezi numărul roman 7. ( Deci VII).
Mută( deci rămîne în construcție, nu dispare) un singur băț de chibrit ca să rezulte...1.
Poți să mă cauți să răspunzi sau să o întrebi și pe a ta doamnă profesoară.
Și dacă mai vrei exemple de astfel de probleme de logică îți pot da cîteva...sute.
Să fii sănătoasă!
Aștept un răspuns. Și încearcă să fii ceva mai modestă și mai puțin „înțepată".
S-ar putea să știu chiar mai multe decît profesoara ta.
InvisiblePinkUnicorn întreabă: