| Vali2013 a întrebat:

Cum se povesteste o poezie?

Răspuns Câştigător
| Claudia_6845 a răspuns:

Poezia nu se poate povesti, ci doar sa-i faci un comentariu in care trebuie sa ai in vedere figurile de stil(epitet, comparatie, enumeratie, metafora, antiteza, hiperbola...) si sa le comentezi, insa trebuie sa dai decat vreo 2, 3 exemple, daca apartine eului liric trebuie sa cauti marcile eului liric(verbe la persoana I si a II-a, si pronume la persoana I si a II-a, sau poti sa cauti adjective pronominale posesive), poti sa te legi de cratime, elemente de versificatie(rima, masura-trebuie sa desparti in silabe cel putin un vers) poti spune daca este poezie clasica sau moderna(cea moderna nu are rima, iar masura variaza de la un nr de silabe la altul, si nu este nevoie ca versurile sa inceapa cu litera mica), poti sa explici titlul si legatura dintre el si text. La inceput poti sa pui si vreo cateva informatii despre poet dar nu prea multe. Sper ca te-am ajutat.happy

15 răspunsuri:
| RaluLoveM3 a răspuns:

Poate sa o comentezi, o poezie nu se povestestestelaughing. Si o comentezi storfa cu strofa, adica ii cauti figuri de stil le explici, explici sentimentele eului liric. Sper ca te-am ajutatkiss!

| aleahimk a răspuns:

Incepi sa scrii in incipitul comentariului despre titlul poeziei in corelatie cu textul dat, apoi urmezi etapele analizei textului literar ( al poeziei ), adica :
- tema/teme, motive literare;
-idei poetice;
-figuri de stil;
-imagini artistice;
-marci ale subiectivitatii;
-elemente simbol (daca face parte din curentul literar simbolismul)
-muzicalitate/expresivitate. Fundita?batting eyelashes

| товарищ a răspuns:

Nu se povesteste... poezia e plina de fictiune si nu are nici sfarsit, nici inceput.

| aleahimk a răspuns (pentru товарищ):

Sunt si eu curioasa... cum adica este poezia plina de fictiune din punctul tau de vedere? Probabil te referi la figurile de stil si imaginile artistice din textul literar, dar asta nu inseamna ca nu se poate Comenta * pentru ca intr-adevar, poezia nu se povesteste, ci se comenteaza. Si cum nu are nici incipit, nici final? Primul si ultimul rand ce sunt?

| товарищ a răspuns (pentru aleahimk):

Aa,,, abia sunt in clasa a5a... laughing) am invatat doar 2 fig. de stil.

| aleahimk a răspuns (pentru товарищ):

hee hee ok, asa se mai explica raspunsul tau. :d

| Vali2013 explică:

Multumesc Claudia si aleahimk

| Vali2013 explică:

E bine cum am povestit poezia ''Brumarel'' de Ion Pillat:In textul liric ''Brumarel'' autorul isi exprima direct sentimentele fata de natura.Figura de stil predominanta este epitetul, care ne exprima cat de frumoasa este natura, cum si-o imagineaza poetul, cat inseamna pentru el si cat de bine se simte.E bine?

| Claudia_6845 a răspuns (pentru Vali2013):

Pe noi la scoala ne pune profesorul sa facem un comentariu de cel putin o pagina de caiet studentesc. Daca asta este inceputul este bine insa ar trebui sa mai dezvolti.

| Iulian03 a răspuns:

Poezia nu poti s-o povestesti.

| ÐÿÅ a răspuns:

Buna!
Poezia nu se poate povesti, poti doar sa-i faci un comentariu!

| Vali2013 explică:

Claudia_6845 ai facebook?

| aleahimk a răspuns (pentru Vali2013):

Este bunicel comentariul micut al tau. Bun nu este pentru ca e putin spus. E putin comentat si pentru o strofa numai, iar figurile de stil, imaginile artistice trebuiesc precizate si comentate, marcile subiectivitatii nu le-ai scos, de titlu nu ai spus nimic, relatia cu textul nici atat.

| aleahimk a răspuns (pentru Vali2013):

N-ai pentru ce :* in ce clasa esti?

| Vali2013 explică (pentru aleahimk):

A 6-a

Întrebări similare