Ciao, deoarece aceasta forma de salut are origine italiana.
Ceau e o oarecare "transformare" suferita in urma procesului de imprumutare in romana din italiana.
Si eu cred ca "ciao" e corect... dar poti sa scrii si "ceau" daca iti place mai mult
Cum adica? Pai exista reguli in gramatica! Daca forma corect Este "ciao " nu vad de ce sa scriem gresit! Mi se pare o prostie
Stai calma ca poate iti explodeaza vreo vena! Corectezi pe toti pentru un singur cuvant gresit. Comentariul asta l-am lasat in 2010... aveam 14 ani atunci. Iti place sa corectezi atat de mult incat ai cautat postari din 2010? Cred ca ai o viata tare interesanta si esti tare amuzanta la petreceri. M-ai amuzat, uitasem ca am cont pe TPU...
Ciao e correct in italiania, si ceau e dupa ce a fost transformat in romana.Insa,eu cred ca daca suntem romani, scriem ceau.
" Ceau" nici nu exista in dex -ul limbii romane! Daca tot esti roman
In limba ta se zice "salut "! Ciao e furat! Cel putin sa il scriem corect pentru Dumnezeu!
Pai daca esti roman foloseste forma romanesca de "salut"! Ce cauti sa imprumut din alta limba ca apoi sa o scrii gresit?
Sunt din Italia si se scrie ciao da puteti sa scrieti cum va place voua mai mult, ciao inseamna salut si pa, v-am pupat byeee :*
Curiosul999 întreabă: