| Fetitsa123 a întrebat:

Cum se tranforma litri in grame? Nu e tema. Priumul raspuns funda

9 răspunsuri:
| Simona07 a răspuns:

1l=1000g

| TotEuBaiiIsBack a răspuns:

Este imposibil.Nu ai cum sa transformi o unitate de masura pentru capacitate intr-una pentru masa.

| laAAal a răspuns:

Mai adaugi inca 3 de 0

| AlexxoDany a răspuns:

Este asa cum a spus Simona...1l=1000g. De preferat ar fi ca cei care nu prea au fost pe la scoala sau nu prea stiu ce ii cu ei sa taca. Aviz amatorilor ca PinkTrollEsteFata. "Daca taceai filizof ramaneai"

| dorikut a răspuns:

Litrul este o unitate de măsură pentru volum, iar gramul este o unitate de măsură pentru masă, așadar, vom avea nevoie de o relație între cele 2 măsuri fizice, ci nu de o corespondeță între unitățile de măsura:

m (masa) = ρ (densitate) * V (volum)

În efectuarea calculelor cu mărimile fizice menționate se poate ține cont de următoarea corespondență: 1l = 1 dm^3 (cub).

Bye-Bye! wave

| DrKzZ a răspuns:

Imi place cand lumea ataca alte pesoane da si ele sunt pilaf.
Poate vreti sa ziceti 1 l apa e egal cu 1 kg.
800 ml de miere de albina reprezinta 1 kg, etc.
Dupa cum a zis dorikut masa=densitate*volum

| AdelinaC a răspuns:

Mai exista o modalitate dar din cate stiu eu este valabila doar la chimie. Daca ti se da un volum de substanta, te folosesti de relatia nr de moli=volumul dat de ei/22.4
iar apoi stii ca nr de moli=masa pe care o calculezi/masa substantei(cea din tabel)
Din prima relatie scoti nr de moli, iar din a2-a inlocuid aflii masa de substanta pe care o cauti.

| dorikut a răspuns (pentru AdelinaC):

Constanta 22,4 l/mol se aplică doar gazelor aflate în condiții normale.
Ea nu se aplică în lucrul cu substanțele aflate sub altă formă de agregare sau la presiuni sau temperaturi diferite față de cele considerate condiții standard.

| Thrimbor a răspuns (pentru AlexxoDany):

1l=1000 g apa pura, daca vrei sa transformi 1l in gr, iti trebuie niste date, daca doresti sa afli masa trebuie sa afli densitatea lichidului(din acea substanta) si volumul (daca e 1l=1dm cub)