Mi s-a părut tot uşor în afară de subiectul exerciţiul trei, subppntul c. În rest este adevărat că şi subountele de la subiectul 3 au fost necesitat mai mult timp de gândire însă nu te poţi aştepta să nu înveţi nimic şi s iei 10.
Mda... Mie mi s-a parut foarte greu la Sub 3 exercitiul 1 punctu b) si tot de la sub 3 la exercitiul 2 punctu c). in rest a fost usor.
Dar la b cum ai facut? Ai tras perpendiculara OM pe BC si dupa cum l-ai aflat pe OM? de curiozitate. ca eu am incercat toate metodele posibile cu sinusuri, arii, tangente etc.
Eu am dus OM perpendicular pe BC și am mers în triunghiul OMB. OBC e isoscel, măsura lui O e 120 de grade, așa că m(OBC)=m(OCB)=30 de grade. Am mers în triunghiul OMB, deci, și am folosit tangent lui 30. MB=1 din cauza înălțimii în triunghiul isoscel.
Nu, ci am dus bisectoarea OM care împarte unghiul COB de 120 grade în 2 unghiuri congruente COM şi BOM fiecare de=120:2=60 grade
Triunghiul COB-isoscel -->OM-înălţime, mediană, mediatoare.
În triunghiul COM, măsura unghiului C=180-(C+O)=180-(60+90)=180-150=30 grade
Aplici cosinus de 30 garde şi afli că OC=2 radical din 3 supra 3 iar apoi aplici teorema unghiului de 30 de grade şi afli că MO=radical din 3 pe 3 metri
Bună!
Subiectele de la Evaluarea Naţională 2014 ( la Matematică ) au fost mai UŞOARE decât cele date în anii anteriori!
Toate cele bune.
deniisu întreabă: