Lasa-I in pace pe cei care zic ca nu e un profil de viitor, nu stiu ce vorbesc.Trebuie sa te duci pe profilul care iti place, ca de nu o sa regret si o sa vrei sa te transferi dupa aia.Au mai fost cazuri cand elevi de la mate-info au vrut sa se transfere la profil uman(unii au putut altii nu) pentru ca nu reuseau sa faca fata la matematica.Nu e de ajuns sa te descurci la matematica, e foarte greu, la stiinte ale naturii e un pic mai usor decat la mate-info, dar tot greu este.Stiinte sociale e un profil foarte bun si frumos.Asa ca stii ce sa alegi. Dupa ce termini, poti alege Literele, Academia de politie, Psihologia, Dreptul si mai sunt.De ce n-ar fi de viitor? Poti deveni profesor, avocat, politist, psiholog..Eu mai departe as vrea sa merg pe Litere.
Eu am terminat liceul pe profil de stiinte sociale. Se merita sa-l faci la modul ca e destul de accesibil, se pune accentul pe limba romana si pe limbile straine, istorie, geografie, iar ca discipline de profil (la care dai si teza) se studiaza logica, psihologia, economia si filosofia. Dar aceste discipline se studiaza la orice profil, deci nu e nimic asa special. Partea proasta e ca nu ai nicio calificare dupa profilul asta...
Mie una imi place.Ai de invatat insa roman si istorie la greu, eu sunt clasa a XI-a si am simulari care mi se par destul de usoare.Adica la romana se da din materia de bac cu niste exceptii, la istorie nu ne da din materia de bac, pare destul de simplu, trebuie doar sa inveti.Si mai sunt si limbile straine, eu am 4 ore engleza si 2 de franceza, 4 de geografie, 4 de istorie.Iti poate fi un pic greu in clasa a XI-a la economie,daca vrei dai bacul,daca nu,poate ai norocul sa te lase profesorul/profesoara in pace(pe noi nu ne streseaza deloc ).Si mai sunt materiile specifice profilului:logica(clasa a IX a),psihologie(clasa a X a),economie(clasa XI a cum am mai zis) si filosofie (clasa a XII a) dintre care iti poti alege pentru bac una,daca nu vrei geografia. Daca iti place romana(asta trebuie oricum s-o inveti ),istoria si limbile straine,merita! Ai toata increderea ca o sa-ti placa,mai ales ca din clasa a XI-a iti scot din orar fizica, chimia, biologia, latina(matematica nu, ramane 2 ore pe saptamana, aici trebuie sa ai tot asa parte de un profesor de treaba si intelegator care sa te lase in pace, constient ca nu dai bacul).
Aww,îmi place când elevii se gândesc din timp.
Eu m-am gândit cu vreo 2 zile înainte
La ce facultate vrei sa dai pe mai departe? Nu de alta te intreb, dar am vazut ca altii critica profilul spunand ca nu e de viitor, bla bla bla. Mie imi place foarte mult romana, ador sa citesc, sa fac compuneri. Istoria a devenit ca si o pasiune pentru mine. Am si inceput sa citesc carti de istorie. La geografie ma descurc si la limbi straine la fel. Celelalte materii mi se par super interesante. Dar multi ma descurajeaza spunand ca e slab profilul. Si la mate-info as putea merge, ma descurc la mate la fel de bine ca la romana, dar nu imi surade ideea sa fac mate pana pusc . Pur si simplu nu stiu ce sa aleg. Scz ca ti-am scris un roman intreg, plictisitor, dar chiar as avea nevoie de o parere.
Hey.
Scuze,că răspund târziu, dar azi am avut județeana la astro' și am zis că trebuie să mai repet, dar degeaba că am fost varză.
Cât despre opinia mea despre mate-info, cred că depinde de profesori.
Am vreo 2 profesori care îmi sug energia:mate și info.Informatica e frumoasă
dacă ai un profesor care să respecte programa :)) (nu cazul meu), iar la mate profesorul meu e foarte strict, notele la ascultări sunt mari în comparație cu testele lui (bleach), dar un elev de 5-6 la el ia peste 8 in bac lejer.
Ăsta e orarul meu.
http://i.imgur.com/ZbbQ4Se.png
Cât despre s.s. cred că e o idee bună, de ce ai face 4 ani ceea ce nu vrei?
După dacă te răzgândești poți da la orice facultate inclusiv de real, deși e mai greu, nu-i imposibil.
anonim_4396 întreabă: