Atât campusurile americane cât și cele britanice sunt pline de dogmă cultural-marxistă (cunoscută publicului sub numele de „corectitudine politică").
Însă, dintre astea două rele, SUA e mai puțin rea. De bine de rău, acolo are cine să te apere și ai mai multe posibilități de a te dezvolta datorită gradului sporit de libertate individuală - inexistent în U.E. și implicit în UK.
Pe scurt: Tai-o-n SUA și nu te uita înapoi.
As alege Anglia. In primul rand ca e mult mai aproape. In rest, cred ca intre sistemele celor doua tari nu-i prea mare diferenta. In orice caz, majoritatea oamenilor de stiinta din SUA provin de pe continentul nostru. Adica, inveti in Europa, lucrezi in SUA.
Mai jos ai un top de 15 universitati din S.U.A., avansate si FOARTE avansate.
Unele nume e posibil sa le recunosti din articole de presa, filme, stiri, etc.
1.Harvard University
2.Princeton University
3. Yale University
4.Massachusetts Institute of Technology
5.Stanford University
6. University of Pennsylvania
7.California Institute of Technology
8.Columbia University
9. Duke University
10. University of Chicago
11. Darmouth College
12.Northwestern University
13. Washington University
14. Cornell University
15.John Hopkins University
---------------------------------
"Topul" are "doar" 25 de universitati, pe locul 25 fiind U.C.L.A. (University of California at Los Angeles), pana la ea mai figurand si nume ca: Georgetown University
Carnegie Mellon University
sau University of California Berkely.
Nu le-am amintit pe toate ca sa nu se simta jenati cei care in afara de Cambridge...din Anglia nu prea mai au ce nume "mari" sa pomeneasca.
Daca ai ocazia, du-te-n SUA amice.
Zau? Sa fiu al naibii...si eu credeam ca ii cunosc cat de cat pe englezi.
Hai sa-ti spun cate ceva despre "marele" regat.
Aveti idee ca Anglia "traieste" pe timp imprumutat?
Sunt convins ca stiti si despre faptul ca Anglia a fost un imens imperiu, de care s-a ales praful, englezii fiind sustinuti de americani inca de la inceputul celui de-al doilea razboi mondial. Logic, Anglia isi mai "trage" pe langa asta si IMENSE cantitati de resurse din "tarisoare" cum ar fi Australia, Noua Zeelanda si Canada, state cu suprafata unui continent maricel. Ei bine, cu toate astea, Germania de exemplu, e mai puternica economic decat Anglia si Franta luate la un loc. Asta ca sa va faceti o idee despre capatanile celor care au condus Anglia in ultima suta de ani...
Aveti vreo idee cam CE se va intampla cu Anglia cand istetii din Canada si Australia o vor lasa din brate si vor decide in sfarsit ca s-au saturat sa mai fie condusi de niste prim-ministri ai reginei Elisabeta?
Pai nu e greu. Se scufunda, la revedere, pa!
Deci ma lasati cu Anglia voastra daca n-aveti habar de CE e Anglia?
Indicati intrebatorului 5-6 Universitati din Anglia...de care sa fi auzit cineva de pe TPU, ca si eu sunt curios.
Dar ce bine ai spus-o. D'accord.
...
Aşa să faci, prietene. Alege SUA.