| bcosti1212 a întrebat:

Dacă diriga mi-a scăzut nota la purtare la 7 din cauza absentelor și s-a terminat semestrul și eu am scutire de la medic se poate rezolva ceva?

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din câte știu o notă înregistrată în catalog ca notă semestrială nu se poate schimba prin corectare, scriind alături, sau peste ea. Dacă dta aveai scutire de la medic, act medical din care să rezulte că din motive de sănătate ai absentat, dacă îl prezinți după trecerea notei în catalog, el nu mai poate fi luat în considerare. Ai scutire acum, dar trebuia să o ai atunci, acum e prea târziu.
Scutirea este un act medical, ea este un act oficial. Medicul când o eliberează. notează în registrul lui de acte că a eliberat-o și data eliberării. El nu poate să îți dea azi o adeverință că ru ai fost bolnav luna trecută.
Dacă data adeverinței este bună, din timpul semestrului acela, iar nu eliberată azi, despre ce a fost luna trecută, cu acea adeverință bună, părinții tăi pot să depună la școală o cerere de revizuire a deciziei notei dtale la purtare. Dacă regulamentul școlar le permite, dacă vor și ei, dacă nu ai mai făcut și altceva, s-ar putea să se rezolve.

| IoanaPuppy31 a răspuns:

Nup,nu se poate rezolva nimic pentru ca situatia e deja incheiata. Apropo, cand mai faci absente sa fi sigur ca aduci scutiri in luna in care ai facut absentele deoarece la sfarsitul fiecarei luni se incheie o situatie. Deci nu poti motiva absente din luna decembrie in luna ianuarie. Si ai grija pe semestrul viitor! Mult succes in continuare, sper ca te-a ajutat raspunsul meu

| unvecin a răspuns:

Vorbește cu diriga. Vorbește frumos. Cine știe...

| unvecin a răspuns (pentru unvecin):

Spun asta pentru că am văzut chestii care se puteau (deși nu se puteau), în învățământ, când lucram profesor. Cel mai probabil n-o să se rezolve nimic, dar poți încerca.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, daca ai dus adeverinta in maximum 7 zile de la reintoarcerea la cursuri, altfel nu se va lua in considerare.
Conform Regulamentului-cadru, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"ART. 102
(1)Prezenţa elevilor la fiecare oră de curs se verifică de către cadrul didactic, care consemnează în catalog, în mod obligatoriu, fiecare absenţă.
(2) Motivarea absenţelor se face de către învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar/profesorul diriginte în ziua prezentării actelor justificative.
(3)În cazul elevilor minori, părinţii, tutorii sau susţinătorii legali au obligaţia de a prezenta personal învăţătorului/ institutorului/profesorului pentru învăţământul primar/ profesorului diriginte actele justificative pentru absenţele copilului său.
(4) Actele medicale pe baza cărora se face motivarea absenţelor sunt, după caz: adeverinţă eliberată de medicul cabinetului şcolar, de medicul de familie sau medicul de specialitate, adeverinţă/certificat medical/foaie de externare/scrisoare medicală eliberate de unitatea sanitară în care elevul a fost internat. Actele medicale trebuie să aibă viza cabinetului şcolar sau a medicului de familie care are în evidenţă fişele medicale/carnetele de sănătate ale elevilor.
(5) În limita a 20 de ore de curs pe semestru, absenţele pot fi motivate doar pe baza cererilor scrise ale părintelui, tutorelui sau susţinătorului legal al elevului sau ale elevului major, adresate învăţătorului/institutorului/profesorului pentru învăţământul primar/profesorului diriginte al clasei, avizate în prealabil de motivare de către directorul unităţii.
(6) Actele pe baza cărora se face motivarea absenţelor se prezintă în termen de 7 zile de la reluarea activităţii elevului şi sunt păstrate de către învăţătorul/ institutorul/profesorul pentru învăţământul primar/profesorul diriginte, pe tot parcursul anului şcolar.
(7) Nerespectarea termenului prevăzut la alin. (5) atrage declararea absenţelor ca nemotivate."

| darrio2007 a răspuns (pentru unvecin):

Si de ce nu mai lucrezi ca profesor? Pentru cultura mea generala.

| unvecin a răspuns (pentru darrio2007):

Nu prea iau decizii importante doar pentru un singur motiv.

S-au adunat mai multe:
- când mi-am luat definitivatul, mi-au mărit salariul cu 5 lei...
- trebuia să merg anual la concursul de titluarizare, pentru că predam o materie oțională (și deci nu puteam fi titular niciodată)
- în plus, pentru concurs trebuia să învăț materia de liceu, iar eu predam numai la gimnaziu
- eram mereu pe drumuri, lucram la 3-4 școli în același timp
- vreme de vreo 3 ani am fost mințiți că materia pe care o predam va intra în trunchiul comun de ore, ceea ce ar fi făcut posibil să-mi găsesc mai ușor școli și să facă situația mai stabilă
- și, da, după 4 ani de muncă în domeniu am considerat că visul ăsta mi s-a împlinit... mai am și altele happy

Așa m-am trezit prin 2013 că - gata - nu mai vreau titularizare. Nu mai merg la examen, dacă-mi ia cineva postul plec, dacă nu rămân. S-a luat. Deci am devenit PFA și lucrez programator web. Decizie pe care n-o regret decât în măsura în care am amânat-o. big grin

Admir pe cine reușește să supraviețuiască mai mult în sistem. Eu atât am putut. happy

| darrio2007 a răspuns (pentru unvecin):

Ma bucur pentru tine. Succes in ceea ce faci!

| unvecin a răspuns (pentru darrio2007):

Merci. La fel!