Da, esti obligat, pentru ca esti rezident in Romania. Indiferent in ce zona a tarii locuiesti.
Atat timp cat esti rezident in Romania trebuie sa il completezi, tu sau cineva din familie care locuieste la aceeasi adresa
Am incercat pe site Are erori pagina, nu mi bat capu ca si-or imagina si ei ca am incercat. Mai erau vreo 4 intrebari fara raspuns doar ca din nou foarte prost optimizata pagina lor si nu mi-a dat voie dupa sa le completez.
Nu trebuie sa participi daca locuiești de mai mult de 12 luni in afara României. Altfel obligatoriu
Sunt tot in Romania doar ca nu mai am treaba cu cei care sta acolo... Chiar daca in acte apare ca sunt familia mea.
Locuiesti in Romania, deci esti obligat sa faci recensamantul.
NU ESTE O TAMPENIE.
Multi am plecat din locurile natale. Unii se casatoresc, altii schimba locul de munca, etc. Nu sta nimeni o viata sub fusta mamei.
Acum vad la stiri ca azi a fost o problema. Abia azi te-ai gandit sa faci autorecenzarea?
Nu exista intrebari la care sa nu ai raspuns. Ai eventual "da" sau "nu". Si nu conteaza unde locuiesti. Declari unde locuiesti acum.
O faci acolo unde ai rezidenta.Deci daca locuiesti in alta oras cu chirie, cu contract, faci acolo unde esti.
Recensamantul il faci la noua locatie, unde stai de ani buni, nu in satul natal unde te-ai nascut!
Recensamantul nu-i o tampenie, ci o statistica nationala asa cum face fiecare tara din lume, din 5 in 5 ani.