Cand vezi ca copiaza uita-te insistent la ea si fa in asa fel incat sa vada profesorul ca copiaza, sa se aleaga odata si odata cu un 2 sau macar cu cateva puncte scazute, insa sa nu pici tu de vina.Sunt sigura ca s-ar invata minte.
Scrie raspunsurile gresite cand se uita ea, apoi cand nu se mai uita, scrii corect .Am facut-o si nu a mai copiat niciodata de la mine.
Buna.
Zi-i in fata ca te deranjeaza ca ea copie de la tine, dar fa in asa fel incat sa nu se supere. sau
Pur si simplu o zici la diriga/dirig. Daca ar fi o prietena buna si tu i-ai zice sa nu mai copieze nu s-ar supara. Daca o zici la diriga/dirig si te intreaba de ce ai facut asta, ii spui frumusel ca tu ai incercat sa-i spui sa nu mai copieze, dar n-a mers. Ii zici ca ti-e nu-ti convine ca sa inveti acasa si altii sa copieze de la tine.
Cand eram mica n-aveam curajul sa le zic colegelor mele sa nu mai copieze, si mama tot imi spunea sa le zic pana am prins curaj, le-am zis si s-au suparat. Asa ca am aplicat metoda a doua : DIRIGA! Simplu si usor. Bafta
O seara frumoasa in continuare!
Chiar ieri am avut o dicutie cu psihologul unde spunea ca atunci cind ii dam unei persoane sa copie doar il calicim, pentru ca el nu se alege cu nimic, si cind la examene-nimeni nu ii da sa copie.Esti pusa si tu in risc, pentru ca o data si odata profesoara v-a observa ca a copiat si iti v-a pune tie 2 ca i-ai dat si ei 2 ca a copiat, asa ca cel mai bine e sa o ajuti daca vrei dar nu sa-i dai sa copie.
Spune-i in fata ce ai in cap, dar fa asta intre 4 ochi, sa nu o umilesti in fata colegilor .
Spune-i sa nu mai copieze pentru ca nu o sa-i ramana nimic in cap, iar cand o sa o scoata la tabla nu o sa stie nimic iar profesorul isi da seama ca a copiat. daca va copia si la urmatorul test, spune-o d-nei/d-l-ului prof! eu asa as proceda.de ce sa ia ea 10 pe meritul tau?
Fate ca te concentrezi si nu ai timp ca sa ii arati ce ai in foaie.sau daca nu spune-i ca nu vrei sa iei 2 din cauza ei; ca ai scris tampenii; etc.
oanawww45 întreabă: