| yandere119UwU a întrebat:

De ce asa multi oameni sunt impotriva comunismului? Comunismul real nu a fost incercat niciodata, am vb cu profesori universitari din Sua si stiu ce zic, comunismu' ar ajuta pe multi si ar scoate lumea din saracie, de ce nu vor oamenii saraci sa se revolte si sa instaureze comunism?

8 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

" în 5 Aprilie | yandere119UwU a întrebat:
Deci, oare sitit niste anime-uri bune la care ma pot uita in timpul liber? Am 15 ani"

" acum 22 ore | yandere119UwU a întrebat:
Deci, e ff serioasa treaba. Eu am probleme cu anxietate, gen de fiecare data cand ma scoate profu la tabla incep sa respir greu si imi vine sa lesin ca nu prea am invatat si mna, mai ales e un prof batran de romana la care am mereu atacuri de-astea de panic, emana o energie foarte negativa omu. Si am citit pe net ca ca anxietatea se poate calma daca tin la mine un amethyst, eu fiind mai cu spiritual stuff."

Din cele de mai sus rezultă în mod clar că ești un om cu foarte multă experiență de viață și cu bogate cunoștințe... Așadar, spune-ne mai multe despre cum ai discutat tu cu profesori universitari din SUA despre comunism. Cred că au fost niște discuții extrem de interesante.

| yandere119UwU explică (pentru johnnny123):

Pai gen era numa un, ceva profesor universitar la o facultate din South Carolina.
Am discutat on-line, sh initial eram si eu contra la comunism, ca de, asa am fost invatata in familie. Da am vorbit un pic cu omu si mi-a pus niste intrebari, care gen mi-au schimbat mult perceptia si am putut vedea si celelalte fata a lucrurile, gen mi-a zis od ată:
"In ce conditii a cazut comunismu? Dc s-a prabusit uniunea sovietică?
Si am zis nuș și el mi-a explicat ca cia-ul avea oameni infiltrati in toate guvernele comuniste deja din anii 70, cum au planuit distrugerea sistemului din interior, cum revolutia si cea de la noi a fost o mascaradă. Și gen suna f logic daca stai sa te gandesti, adica nu degeab vezi atatia oameni de 50-60-70 ani pe la noi ca plang dupa comunism, era clar mai bine atunci, dar rotschild si celelalt (i-am uitat numele UwU) voiau sa-si extinda afacerile sa aiba ei bani, de aia au orchestrat revolutia si apoi lau omorit pe Ceausescu si alti lideri comunist si au falsificat Holodomorul si Gulagul cu martori falsi. Mi-a zis ca in America numai batrani nu vor comunism, ca au fost spalat pe minte de McCurphy (sau cum il chema si pe ala) prin ani 50 asa, plus aia din Vietnam care au fost trimisi sa moara, astia tineri au vazut ca capitalismu nu-i bun, ca exploateaza omul bogat pe omul sarac, ca il munceste de moarte, si acum vor comunism, adica sa elimine diferentele astea de clasă.
Intelegi acum?

| LordCristobal a răspuns:

Profesorii aia din SUA au parere eronata deoarece nu au cum sa stie cum a fost comunismul pentru ca nu au trait intr-o tara cu regim comunist.
Comunismul este o ideologie utopica, uita-te la toate tarile care au fost comuniste si o sa vezi ce dezastru economic a lasat comunismul in acele tari.(tarile comuniste dinainte de 89, Cuba, Venezuela, Coreea de Nord).

| johnnny123 a răspuns (pentru yandere119UwU):

Nu știu cine era acel "profesor universitar" care te-a spălat pe creier, dar dacă întradevăr te interesează subiectul, caută niște surse de informare mai serioase.

| yandere119UwU explică (pentru johnnny123):

Nu m-a spalat pe creier, e chiar ff logic, doar ca trebuie gandire, stii, gen, dc toate 'revolutiile' anti-comuniste au avut loc de-odata, adica in 1989, ha? Ha? Simplu, zic eu, atunci a venit ordinu de la Washington sa se intample asa, Reagan a orchestrat de mult asta, de fapt asa a si promis in campania electorala.
Si am vb si cu un om batrin de la noi, fost asistent universitar la 'Dunarea de Jos' din Galati', a zis si el ca e asa, si ca e mai ales pacat de Romania, ca ne-am vandut independenta, pe vremea lui Ceausescu eram independenti, vezi cazul cehoslovacia, nu primeam ordin de la nimeni, acum suntem doar marioneta americanilor, americani care sunt si ei condusi de bogati.
Sau intreaba-ti si tu parinti, pe vremea aia aveai job, casa, nu exista sa fie unul mai bogat ca altul, toti traiau la fel si fericiti, lumea era infratita, traiau toti ca frati, apoi a venit capitalismu, care ce-a facut, a invrajbit populatia si a spalat omu pe creier, sa creada ca comunismu e rau, ca apoi sa faca rockefeller (mi-am amintit cum il cheama) bani.
In plus, daca era asa rau cum zici tu, atunci dc toata lumea il lauda pe Stalin? Si dc toti l-au plans cand a murit? Profu' ala american avea la el o editie dintr-un ziar sovietic la el - Brava sau cum se numea - si m-o intrebat
Stii rusa?
Si zic eu nu si atunci el incepe sa-mi traduca ce scrie acolo, cum il laudau pe Stalin, cum ii scriau poezii, si m-a intrebat 'vezi tu ca in tarile capitaliste fac asa ceva?' si zic eu nu si zice el 'pai de ce crezi?' j am avut un moment asa de luminare in clipa aia.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru yandere119UwU):

Era bine in comunism, da? Hai sa facem un exercitiu foarte simplu: e 20 mai si vrei o banana.
1. Comunism - iti pui pofta in cui, iei si astepti pana la Craciun.
2. Capitalismul asta groaznic - te duci si iti cumperi o banana. Fie ea si bio/organica/eco-kosher, ai bani de o banana si daca esti boschetar.
Putem relua exercitiul asta cu oua, portocale, lamii, chiar si cu o nenorocita de franzela!

| yandere119UwU explică (pentru GabiDumitrescu):

Ce sustin eu e real communism adica ce scria Marx nu ce a facut ciausescu dupa 1971 am studiat noanțele comunismului si stiu multe de capitalism, am luat o carte de la biblioteca acum trei saptamani si am citit un capitol si jumatate, cu mine nu glumesti, i know whT im spikeang. :

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru yandere119UwU):

You have absolutely no friggin' idea.