| king5151 a întrebat:

De ce bogații, peștii, cei care fac rău, nu au suparari/necazuri, etc, și cei săraci au numai necazuri și probleme. cunosc persoane care muncesc cu ziua, făra mama, fara tata, le-au murit și fratii/surorile. Chiar nu pot întelege, mi se pare foarte nedrept

23 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Nu există oameni fara necazuri si suparari. Ceea ce vezi e doar o imagine construita si proiectata.
Mai punctual, totusi, traim in contextul pe care ni-l creem impreuna. Societatea pare ca vrea sa creeze aceste inegalitati.

| cristianvalentin337 a răspuns:

Bossule. viata e simpla,
Sa nu crezi ca cei care fac ilegalitati nu au necazuri.un an, doi, trei le merge treaba dar dupa ii prinde si ii aresteaza, cei care muncesc sa se intretina si sunt oameni cuminti desi au necazuri viata merge inainte, pentru ca dupa rau vine si bine, asa ca nu te intrista, munceste si Dumnezeu te rasplateste trebuie doar sa crezi in tine

| lpavel a răspuns:

Cine ti-a zis tie prostia asta? Nu exista om pe pamant care sa nu aiba necazuri si suparari! Dar fiecare om are felul sau de suparare! N-ai sa vezi cel mai bogat om sa planga ca nu are bani, ala se plange ca e singur desi are asa multi prieteni, si nu este iubit de nimeni, ca ii e frica pe unde merge sa nu fie ucis pentru banii lui etc. Deci fiecare isi are supararea lui, nimeni nu este complet lipsit de griji si suparari! Nimeni nu este fericit 24 din 24 ore! de obicei oamenii bogati au griji si suparari mult mai mari numai ca stiu sa le ascunda si sa nu spuna nici macar familiei...

| FilipSorin a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu pregătește fiecaruia ceva dar le da mult mai tarziu, Dumnezeu cand pregătește un lucru cuiva o pedeapsa sau o rasplatire si il lasa sa astepte el va primi acel lucru mare. Cum ar fi la bogatii la cei ce fac pacate mai tarziu pedeapsa lor va fi mare iar la saraci răsplata lor va fi mare ceva de genul.

| king5151 explică (pentru lpavel):

Nimeni, cunosc cazuri, și și

| lpavel a răspuns (pentru king5151):

Cum am mai zis NU exista om multumit si fericit de viata lui 100% fiecare isi are supararile lui iar daca tu ai vazut altceva, atunci te-ai inselat rau!

suntserios
| suntserios a răspuns:

E usor de inteles.
in primul rand banii rezolva multe necazuri.
in al doilea rand oamenii bogati nu o sa isi faca publica viata privata asa ca nu stii tu ce necazuri au
in al treilea rand exista si foarte multi oameni saraci care nu au necazuri
in al patrulea rand crezi ca oamenilor bogati nu le mor apropiati?

| gabicoo a răspuns:

Banii vorbesc!

Cine poate oase roade!

| king5151 explică (pentru suntserios):

Păi cunosc personal majoritatea oamenilor cu bani, (mă refer la cei care locuiesc în apropiere de mine), lăudarosi, nu le lipsesc NIMIC. Săracii muncesc de nu mai știu de ei și când ajung acasă seara afla că s-a întamplat un necaz, etc etc. Măcar de ar dona pentru niște cazuri caritabile, ar ajuta lumea, dar nu.

| ROB3RT89 a răspuns:

Unii nu prea inteleg ce e cu ei,pur si simplu vad doar probleme si nu se orienteaza spre solutii.
Nu toti au acelasi caracter, percep difierit.
Cat despre bogati, au abilitatea din nastere de se pune pe primul loc si sa nu le pese ce e in jur, doar de ei.
Sunt si unii care par fericiti, tari dar sunt macinati pe interior fara a iesi la suprafata frustrarile lor.
Nu degeaba oameni mari ajung sa-si puna capat zilelor...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru king5151):

Ahh, eu credeam ca vorbesti asa la general.
ca ai tras tu concluzia din analiza a 3-4 oameni si aia nici macar bogati cu adevarat e irelevant.

| Fantaspirit a răspuns:

Au dar se droghează și le maschează, au viața mult mai facila fără prea mult stres,alții sunt și psihopați și nu simt emoții dar în general par ok că se droghează și ascund problemele de natură emoțională,alta explicația as gasi-o ca au o gena favorabilă,adică nu s-au născut cu vulnerabilitate genetica, nu sunt la fel de sensibili, au un psihic mai puternic și stabil și aici se pot regăsi și săracii nu doar bogății, deci sunt multe de luat in calcul, oamenii buni in general suferă și nu pot ascunde durerile sufletești.

| king5151 explică (pentru suntserios):

Totuși, au bani, mașini, case de-a gata. Alții trebuie sa muncească 10 ani în strainatate, departe de cei dragi, și nici macar pe puțin nu o sa aiba ce au ei!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru king5151):

Deja discutia deviaza de la ghinioane si necazuri la cum face fiecare banii

Răspuns utilizator avertizat
| king5151 explică (pentru Bubico2022):

Din cunoștintele mele stiu mai multi saraci cu necazuri decat bogati sau cei fara lipsuri, oricum zic degeaba, cu cine să ma cert? Cu Dumnezeu? laughing

| johnnny123 a răspuns:

În primul rând, de unde ai scos-o pe asta cu "bogații și cei care fac rău" nu au supărări? Crezi că dacă unui om bogat îi moare copilul nu este afectat pentru că e bogat?

Cu excepția problemelor care pot fi rezolvate cu bani, și bogații și săracii, și bunii și răii, se confruntă cu aceleași probleme umane: pierderea celor dragi, boala, eșecurile, trădările, și așa mai departe.

Cât despre "de ce" unii se nasc cu mai multe șanse decât alții, nu există niciun "de ce".

Având în vedere că este imposibil ca toți oamenii să aibă aceleași calități, aceleași circumstanțe și vieți identice, rezultă că unii oameni vor avea vieți mai bune decât alții. Nu are cum să fie altfel.

Este irelevant dacă acest lucru ți se pare "nedrept".
"Dreptatea" și "nedreptatea" sunt niște concepte inventate de oameni, care nu au niciun sens în afara sferei umane.

Este "drept" sau "nedrept" ca un leu să mănânce un pui de gazelă? Nu este nici "drept" nici "nedrept". Doar "este".

Este drept sau nedrept ca un asteroid să lovească o planetă și să producă o extincție în masă? Nu este nici drept, nici nedrept. Doar este.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare avem supărări, neajunsuri, însă cei bogați au mai multe șanse sa scape de acele probleme nedorite, cât despre pești nu știu ce sa spun pentru ca sunt si ei oameni la randul lor si fiecare își are locul in viata aceasta chiar daca nu este cel mai nobil serviciu, însă este un mod de a trai chiar dacă ești întunecat, dar nu avem ce face în privința aceasta si nu este bine sa judecam, nu avem ce face decat sa acceptam realitatea în care ne aflam, în fond pana la urma cu toții vom plăti pentru greselile noastre mai devreme sau mai târziu, pentru ca viata nu uita și nu putem decât sa ne ferim de probleme cât mai mult posibil prin realizarea viselor personale

| Fantaspirit a răspuns:

Au și bogății supărări,sunt foarte mulți milionari, miliardari care s-au sinucis din cauza depresiei, depinde de psihism la nivel invidual și de gena cum am zis, cei care se îmbolnăvesc se nasc cu gena defecta și sunt predispuși bolilor mintale, nu contează că sunt bogați sau săraci.

| Freya1 a răspuns:

Toți avem probleme mai mari sau mai mici.Doar ca noi ne lăsăm furați de imaginile cu casele fastuoase,hainele de firma,mașinile scumpe și credem ca ce viata duc.
Noi pentru ca suntem oameni mai de rand și avem lipsuri financiare ne gândim mereu "pai dacă am casa aia si mașina aia,se rezolva totul ca am bani "sau ne având bani te gandesti iar "pai dacă am bani ce griji sa am,îmi aduc medic acasă, îmi plătesc amenzile pe loc, facturile".Și gândim asa pentru ca noi nu avem.Dar in schimb și la ei sunt multe și poate și ei se gândesc ca ce hazna au bani dacă fac pușcărie, ce hazna au bani dacă au vreo boala, ce hazna au banii dacă noapte intra mascații sau alți interlopi peste ei în casa etc.

Toți avem necazuri și fiecare le ducem cum putem.

Răspuns utilizator avertizat
| Sophieka a răspuns:

Sunt legile atractiei...Stiu ca o sa-ti sune nebunesc dar viata si modul in care ne merge functioneaza pe baza energiei, gandurilor, imaginatilor si cuvintelor pe care le tot gandim si spunem.

O persoana focusata pe necazuri, saracie, furie, suparari, dureri sufletesti nu va putea vedea sau nu va putea profita de oportunitati...Mereu mergand pe strada umbrita sau facand un pas inainte si doi inapoi.

De asemenea, majoritatea din cei care raman amarati si necajiti (desi nu ii condamn intotalitate ca pentru fiecare copilaria si viata a fost diferita ) fac toate cele mentionate mai sus si nu au curajul de a face schimbari in viata lor, nu au curajul de a se impune, de a impune respect si conditii atat profesional cat si in viata personala si iarasi o gramada, aleg ca in loc sa economiseasca, sa cheltuie banii pe diverse banalitati sau alcool / pacanele etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru gabicoo):

Cine nu...