Lăsând la o pare corectitudinea, parcă sună mai bine... cum ar suna de ex italEan?
E mai usor de pronuntat.
Mai grav este ca in dex s-au introdus multe forme gresite doar pentru ca... sunt utilizate.
HAI HIDRA!
alt nazist al limbii romane, pentru care e "important" sa vorbim corect, mai mult decat orice altceva
TARA ARDE, DAR TU (babo) TREBUIE SA TE PIEPTENI, adica
oameni mor in razboi, femei cu, copii in brate fug numai cu hainele de pe ei, dar pe tine te doare DOAR ca, cineva a pus niste litere gresit intr-un cuvant romanesc
de ce nu ne faci tu un pustiu de bine si iti "scapi" telefonul din mana pe o sprafata de beton, de la macar un metru si ceva?!?
si ce meserie avea idolul tau IMBECIL - Pruteanu?
ca senator nu e cuvant romanesc
Ba uite că senator chiar e cuvând românesc: https://dexonline.ro/definitie/senator
Și prostie e cuvânt românesc și mulți dau dovadă de așa ceva.
Dacă n-ai nimic util de spus atunci stai în banca ta mai bine că n-avem nevoie de încă un incult, și așa e plin site-ul.
Spor la lins semințe!
O dată ce un cuvânt a intrat în limbajul uzual și a primit forme articulate sau conjugări atunci da, e cuvânt românesc. O fi el împrumutat din altă limbă, însă același lucru este valabil pentru aproape toate cuvintele limbii române.
După logica ta, ar însemna că nici un cuvânt nu este românesc, pentru că toate cuvintele au origini într-o limbă sau alta, deci limba română, după logica ta deficitară, n-ar trebui să existe.
Cu fiecare răspuns îmi demonstrezi nivelul tău de incultură, mai treci pe la școală vreo 5 ani și mai vorbim.
Nu neapărat că ar fi nealfabetizați, cel mai probabil depinde de zonă, accent, asa sunt învățați de mici ori așa le iasă mai usor pe gură. Uite eu de exemplu am auzit la cineva care zicea către mine "mama tea" in loc de "mama ta". Și eu mai spun "pă" in loc de "pe" etc pentru că am moștenit limbajul de la tată'miu care a fost crescut la țară.