Depinde acum. Daca intalnesti un om si vezi ca are cunostinte in multe domenii, e destul de cult, e in stare sa poarte o conversatie, aduce niste subiecte si argumente pertinente, il duce capul etc. nu cred ca-l etichetezi in vreun mod doar pentru faptul ca spune ca nu-i place sa citeasca (nici nu stiu la ce carti te referi tu cand zici asta, doar beletristica sau deja carti pentru domenii de specialitate). In schimb daca vezi o persoana mediocra, fara prea multe de zis, searbada, neinteresanta, BASIC, si mai si zice "aaa, nu ca mie nu-mi place sa citesc", iti inspira deja prin comportament destula incultura, cand mai si zice asta parca-ti intareste prima impresie
Personal, nu as determina coeficientul de inteligenta, asa zis iq-ul dupa numarul cartilor citite, dupa varietatea cunostiintelor acumulate. Inteligenta de care amintesti tu se refera cu precadere la modul de a analiza, a rationaliza, a stabili raporturi logice, a descifra. Cititul nu te transforma intr-un procentaj de 100%, dar iti ajuta intelectul, acumulezi informatii, te exprimi mai ujor, faci mai usor anumite diferente. Nu te obliga nimeni sa o faci, mai ales daca nu ai placerea, dar este bine sa o faci, nu strica!
Eu nu citesc carti, in schimb altii cred chiar contrariul despre mine.
Dar vizionez zilnic documentare/emisiuni despre istorie/stiinta, citesc o grama de articole de pe net. Ba chiar mai rar ma bag si in dezbateri de genu
Dar sa citesc practic... Am incercat fara succes de pe net-dar sunt prea multe tentatii si nu sunt destul de motivat. Iar sa fac rost de cartea respectiva iar. mi lene. in special ca treuie s-o cumpar, poate dau sute de lei pe carti, si n-o sa le mai citesc. Ma indoiesc ca le-as gasi la biblioteci tinand cont ca ma pasioneaza psihologia, existentialismul.
Eu nu stiu ce sa zic, mi se pare ca si daca citesti articole si asa tot ca citit se pune. Intrebarea nu e clara ca nu mentioneaza ce anume sa citesti. Eu n-as numi un om prost care nu citeste beletristica dar citeste tot felul de articole si din astea de specialitate, din contra, ai mai multe de invatat de acolo, beletristica o citesti din placere si sa-ti dezvolti sa zic vocabularul si modul de comunicare, nu mi se pare atat de importanta ca pana la urma cu literatura ce conversatie dezbati? Maxim cu o persoana tot pasionata de literatura sau cu care te-ai nimerit sa citesti aceeasi carte si atunci puteti face dezbateri. In rest?
Nu toți învățăm vizual, unii dintre noi învață mai bine auditiv sau kinestetic. Copiii învață kinestetic/cu ajutorul simțului tactil. Nu e deloc drept să spun despre unul/una care nu citește că nu e educat/ă.
Curiosul999 întreabă: