| Amely21 a întrebat:

De ce este bine să citim multe cărți? Cineva care nu are plăcerea de a citi cărți, poate fi considerat mai "prost" decât mine? De ce unii oameni îi etichetează pe cei care nu prea citesc, oameni needucați?

8 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Personal, nu as determina coeficientul de inteligenta, asa zis iq-ul dupa numarul cartilor citite, dupa varietatea cunostiintelor acumulate. Inteligenta de care amintesti tu se refera cu precadere la modul de a analiza, a rationaliza, a stabili raporturi logice, a descifra. Cititul nu te transforma intr-un procentaj de 100%, dar iti ajuta intelectul, acumulezi informatii, te exprimi mai ujor, faci mai usor anumite diferente. Nu te obliga nimeni sa o faci, mai ales daca nu ai placerea, dar este bine sa o faci, nu strica!

| Nătărău a răspuns:

Nu toți învățăm vizual, unii dintre noi învață mai bine auditiv sau kinestetic. Copiii învață kinestetic/cu ajutorul simțului tactil. Nu e deloc drept să spun despre unul/una care nu citește că nu e educat/ă.

| Amely21 explică (pentru Ofiintă):

Eu citesc mult, dar prietenului meu nu prea îi place să citească, și multă lume zice că nu ne-am potrivi. Dar el e foarte inteligent, doar că lui de exemplu ii place sportul, nu cititul, ca și mie.

| GabiDumitrescu a răspuns:

One book a day keeps latrina 3 away.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu citesc carti, in schimb altii cred chiar contrariul despre mine.
Dar vizionez zilnic documentare/emisiuni despre istorie/stiinta, citesc o grama de articole de pe net. Ba chiar mai rar ma bag si in dezbateri de genu laughing
Dar sa citesc practic... Am incercat fara succes de pe net-dar sunt prea multe tentatii si nu sunt destul de motivat. Iar sa fac rost de cartea respectiva iar. mi lene. in special ca treuie s-o cumpar, poate dau sute de lei pe carti, si n-o sa le mai citesc. Ma indoiesc ca le-as gasi la biblioteci tinand cont ca ma pasioneaza psihologia, existentialismul.

| Adry05 a răspuns:

Depinde acum. Daca intalnesti un om si vezi ca are cunostinte in multe domenii, e destul de cult, e in stare sa poarte o conversatie, aduce niste subiecte si argumente pertinente, il duce capul etc. nu cred ca-l etichetezi in vreun mod doar pentru faptul ca spune ca nu-i place sa citeasca (nici nu stiu la ce carti te referi tu cand zici asta, doar beletristica sau deja carti pentru domenii de specialitate). In schimb daca vezi o persoana mediocra, fara prea multe de zis, searbada, neinteresanta, BASIC, si mai si zice "aaa, nu ca mie nu-mi place sa citesc", iti inspira deja prin comportament destula incultura, cand mai si zice asta parca-ti intareste prima impresie

| Adry05 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu nu stiu ce sa zic, mi se pare ca si daca citesti articole si asa tot ca citit se pune. Intrebarea nu e clara ca nu mentioneaza ce anume sa citesti. Eu n-as numi un om prost care nu citeste beletristica dar citeste tot felul de articole si din astea de specialitate, din contra, ai mai multe de invatat de acolo, beletristica o citesti din placere si sa-ti dezvolti sa zic vocabularul si modul de comunicare, nu mi se pare atat de importanta ca pana la urma cu literatura ce conversatie dezbati? Maxim cu o persoana tot pasionata de literatura sau cu care te-ai nimerit sa citesti aceeasi carte si atunci puteti face dezbateri. In rest?

| Ofiintă a răspuns (pentru Amely21):

Total irelevant ce spune lumea. Partenerii nu trebuia sa aiba neaparat pasiuni comune, de regula se atrag cei care sunt total diferit dar se completeaza.