Si asta este motivul pentru care nu mi-am dorit sa fiu filologa...de parca nu sunt suficiente doua limbi straine pe care suntem obligati sa le invatam.plus una care-ti place tie in mod special (asta daca nu este una dintre cele doua, evident).
Ca sa-ti raspund la intrebare...
http://www.google.ro/......http?/url
De ce este mai importanta pentru noi decat pentru altii...pentru ca la origine suntem un popor latin, in timp ce marea majoritate o considera o limba moarta filologii sunt "obligati" sa o mentina vie.
Pentru ca e specifica profilului, nu se face numai la filologie, se face si la teologie pastorala.Si este importanta
Gandeste-te ca profu'/profa ala/aia are si el/ea o paine pe luna datorita tie si celor care se inscriu la filologie.
Invata si tu latina si ai sa vezi.Chiar daca este numita ''o limba moarta'' si faci de doua ori pe saptamana nu una.Aceasta limba era vorbita doar de oamenii intelectuali '' la vremea aceea''. Erau oamenii care stiau chiar si zece limbi, intereseaza-te de viata lui Dimitrie Cantemir si mult multi alti ( Grigore Ureche...)
Da, se da si teza. Eu sunt la filologie, clasa aXa, si in clasa aIXa am avut probleme mari cu latina. Nu mi-a placut, nu am putut sa retin toate declinarile, timpurile. Oricum, la latina inveti mai bine daca stii sa "tocesti". Si e mult mai usoara decat informatica, sau decat matematica.
Latina e o limbă fascinantă. Eu am mers doi ani la olimpiadă faza națională și regret nespus că anul ăsta nu mai pot-sunt a 12a. Ai foarte multe avantaje și nu ține de "toceală". Îți face ordine în gândire, te ajută să înțelegi mai ușor anumite corelații și să îți înțelegi limba. Pe scurt, te face mai deștept! Tocmai de aceea sunt persoane care învață limba pentru ei, care o înnebunesc ore în șir... Desigur, la început necesită efort-practic jonglezi cu gramatica, dar după ce o guști e puțin probabil să nu își placă!