| AlexDorinel a întrebat:

De ce mai exista bătăi prin scoli? Adică profesorii sa-i bata pe copii.

Fraților trăim în Europa, trăim în 2021, nu în 1900 toamna.

Voi ce părere aveți?

13 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Eu nu cred că e așa, dacă pe tine te-au bătut de au rămas sechele, nu poți generaliza, e un caz absolut izolat!

| Catrice a răspuns:

Nah acum e moda ca elevii sa bata profesoriihee hee

| sabin89 a răspuns:

Ei, lasă, că până şi Macron a primit o palmă.

| Iote a răspuns:

Grsesti. In 1900 toamna, elevii nu se bateau in scoli. Bataia intre elevi e un beneficiu al democratiei si exemplului american. Doar asta se vede in filmele lor.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

De ce mai exista elevi obraznici si nesimtiti prin scoli? Adică copii sa-i injure pe profesori, sa le raspunda obraznic si chiar sa-i bata. Exemple: https://bit.ly/3pBulWU

Fraților trăim în Europa, trăim în 2021, nu în 1900 toamna.

Voi ce părere aveți?

| SmaraldAlbastru a răspuns:

Din cauza părinților copiilor.
Educația se face acasă. Dacă părinții sunt needucați, la fel vor fi și copiii lor. Oricât de calm vii dimineața la catedră, când ai de a face cu obraznici în fiecare secundă riști să îți pierzi controlul. Profesorii nu sunt roboți.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru SmaraldAlbastru):

In mare parte ai dreptate. Dar este cun complex de factori care contribuie la eescaadarea violentei in scoli si in general la copii si adolescenti.
1. Pe primul loc este educatia in familie, adica cei 7(6) ani de acasa.
2. Anturajele nesanatoase in care intra copiii si datorita faptului ca parintii muncesc de dimineata pana seara.
3. Slabele masuri luate impotriva celor care savarsesc abateri grave din partea organismelor statului.
4. Intr-o oarecare masura si caracterul copilului. Caracterul se poate modela prin educatie, dar nu se poate schimba.

| Mosotti a răspuns:

Ptr ca uneori merita, s-au dat peste cap elevii, unii chiar au batut profesori.

Nu conteaza anul, oamenii genetic sunt cam la fel ca si acum 60 ani si unii sunt de proasta calitate, si cer unii bataie prin comportamentul lor, si profi si elevi.

La randu lor si profii unii cer bataie ca se poarta ei primi abuziv si urat, si uite asa in cazurile astea reciproc, si de la profi la elevi, dar si invers, bataia e corecta.

Ca de ce se bate de pomana, asta e altceva, de tampiti, si profi pe copii, dar si invers, ala e abuz si nu e normal, dar asta tot nu conteaza anul, asa a fost si acum 100 de ani.

Vorbesti de parca oamenii sunt extraterestrii acum si in 1900 toamna nu erau! Adica ca n-ar mai fi lepre si toti sunt okey, dar se bat unii pe altii.

| Mosotti a răspuns:

De exemplu in 1981 era un prof de mate la un liceu, care daca nu stiai te tragea tare de par, pai ala merita bataie de la elevi!
E doar un exemplu, prietenul meu a facut liceul intre 1981 si 1985 acolo.

Eu l-as fi pocnit pe proful ala cu orice risc! Pai hai sa vedem care e mai tare pe bune.
Si mai era si mic de statura si asa slab, deci nu era vreun pachet de muschi, dar era f rau.

| Lukasssz a răspuns:

Nu am mai auzit asa ceva/

| Monst a răspuns:

Exista din totdeauna din cauza educatiei primita de la parinti fiindca multi copii au fost lasati asa sau au fost rasfatati. Unii sunt facuti la betie si profesorii au o vina deoarece nu ar trebui sa primeasca daruri ar trebui sa se ocupe de elevi si sa isi dea silinta sa ii educe o palma sau 2 nu le-ar strica multor elevi din ziua de astazi la cat de rasfatati si smecheri se dau astia care agreseaza sunt niste oameni slabi, cu frustrari.

| Endita4689 a răspuns:

Poate mai sunt cazuri izolate.
Dar acum elevii nu mai sunt bătuți.
Ce ai face tu profesor fiind, să vezi că doi elevi în pauză se bat pe hol de își lasă vânătăi, se strâng de gât?
Ai interveni, i-ai opri sau i-ai lăsa să se bată?
Și mai ales cum i-ai opri? Sunt elevi care nu înțeleg de vorbă.

Răspuns utilizator avertizat