| RainboyDash a întrebat:

De ce sa se predea la stiintele naturii aceeasi romana ca la filo? Daca la filologie nu se face fizica si chimie atunci la stiintele naturii de ce sa se faca romana? straight face.

Răspuns Câştigător
| mihaela0205 a răspuns:

Chiar nu e drept. Si nu doar asta, mai nedrept este ca cei de la filo nu dau bac la mate, iar cei de la mate-info sau stiinte ale naturii dau la romana! Asta e discriminare, clar! Asa cum cei de la uman nu dau bac la mate, nici cei de la real sa nu dea la romana, simplu! laughing big grin

8 răspunsuri:
| SskorpyonN a răspuns:

Pentru ca filo nu-i asa grea ca stiintele naturii

| Aide a răspuns:

O intrebare fooooooarte bunawinking Nu cred ca as rezista sa fiu la mate info sau stiintele naturii. Acum am eu o intrebare pentru tine : Voi dati bac si la romana? Ca la filologie nu se da la mate

| RainboyDash explică (pentru Aide):

Evident ca dam. Sa inveti toti poetii si biografiile la scriitori cu epitete si toate tampeniile e o pierdere de timp. Cata romana facem in genereala e de ajuns. Aceasi poveste cu latina, care chiar nu e de nicun folos.

| xBya a răspuns:

Aceeasi romana? Dar pe care alta o vrei?
Romana fiind limba materna, adica de baza, mi se pare absolut normal sa se faca la acelasi nivel peste tot. Ca e de bun simt sa iti cunosti bine limba pe care o vorbesti din scutece, nu crezi?

| 9George2 a răspuns:

Pentru ca un minim de cultura generala este un Obligatoriu pentru toti, in viziunea MECTS.

| flavius01 a răspuns:

Matematica poate fi scoasa din program pentru ca in viitor, nu orice cariera depinde de ea thinking Poti sa alegi sa studiezi Psihologie de exemplu care n-are nimic de-a face cu matematica.
Limba romana in schimb, o vei folosi indiferent de ceea ce vei dori sa studiezi. In plus, este o chestie de cultura generala sa-ti cunostii proprii autori, poezii etc.
Priveste partea buna: tu dupa ce termini un profil real, poti sa mergi unde vrei, ai cunostintele necesare. Cei de la filo nu mai au cale de intoarcere, materiile reale pierdute in 2 ani se recupereaza greu si cu multa munca.

| RainboyDash explică (pentru xBya):

Cel putin daca s-ar preda gramatica, care chiar foloseste. Ins chimb ne da sa caracterizam si sa rezumam tot felul de texte care nu au legatura cu limba pe care o vorbesc din scutece.

| xBya a răspuns (pentru RainboyDash):

Folosesc si alea, crede`ma, pentru cultura ta generala. Ca in fond, asta face scoala, pune bazele culturii fiecarei persoane. Sau ma rog, asta ar trebui sa faca. Si in plus, profilurile de stiinte exacte mereu au fost mai grele decat cele umane. Ghici de ce. Ca e materie mai multa.