Fiindca de obicei au copii in masina si sunt mai tot timpul cu ochii pe copilasii din spate, nefiind atente la trafic.
In ce privesc statisticile, barbatii s-au dovedit a fi de 2 ori mai prosti la volan, facand de 2 ori mai multe accidente la volan.
Ciudat că mereu TOATĂ lumea conduce, nu bine, ci FOARTE bine, dar totuși există atâtea probleme Dar din nou, pe oricine întrebi, el personal și/sau prietenii lui conduc(e) FOARTE bine. Apropo, ai permis sau presupui tu? Mă rog, și întrebarea asta o pun degeaba că-s destui cu permis care nu știu regulile de circulație.
P.S. Eu nu am zis de "probleme în trafic". E greu să cauzezi așa ceva singurel indiferent cât de prost ești, că te feresc restul. Eu am zis că încurcă traficul, iar aici includ, de exemplu, și femeile care stau câte 3 zile lucrătoare să treacă printr-o intersecție, care teoretic nu fac nimic greșit, practic au "frigiderul plin" și nu degeaba.
Nu toata lumea. Am spus ca avem si cocalari. Ce mi-e Bucuresti, ce mi-e coada vacii. Intrebarea era de ce sunt considerate femeile periculoase
Ma gandesc ca cei care au spus asta se temeu de concurenta.
In opinia lor femeile NU au ce cauta la volan.
Eu nu conduc dar sora mea are permis. oricand m-as lasa in mainele ei.Conduce de peste 30 si o face foarte bine.
Eu cred ca mai mult barbatii sunt mai vitozomani.
Ptr ca sunt mai putin capabile ca barbatii la condus, tu n-ai vazut, cand parcheaza o femeie sti dinainte "precis e femeie la volan", se vede stangacia cu care parcheaza uneori.
Nu toate, dar multe sunt asa.
De aia se si zice ca barbatii sunt cei mai buni bucatari, ca ei gandesc mai logic, cand fac o mancare calculeaza ingredientele, proportiile, etc, combina aia cu aia si isi dau seama ce iese.
Pai dar tot ce vezi tu in jur e cam facut de barbati, tot ce ai acum, telefoane, calculatoare, blocuri, masini, pana si chibriturile.
Fara ei, am fi ramas in evul mediu.
O sa vezi ca femeile in foarte multe sunt mai putin capabile decat barbatii.
Păi și răspunsul la întrebare s-a dat: în esență pentru că femeile sunt șoferi mai proști. Tu ai contrazis cu cine știe ce statistici oi fi găsit tu, iar eu ți-am spus că statisticile de genul sunt irelevante pentru că nu îți spun și cât de puțin conduc femeile (majoritar, nu toate) față de bărbați. M-ai contrazis cu prietenele tale (și ce mai argument, generalizarea...că dacă eu practic și cunosc câteva fete care practică sport de contact, înseamnă că toate sau majoritatea femeilor practică, așa-i?) și oricum nu știm dacă într-adevăr conduc ele "foarte bine" sau e doar părerea ta.
Ți-am făcut o scurtă recapitulare în caz că nu te-a ajutat memoria, ca să înțelegi de ce toată discuția e pe subiectul întrebării, așa că stai liniștită că n-aveam vreo dorință aparte de a te băga în seamă
Conduc mai prost pentru ca de fapt conduc mai putin si daca ar conduce mai mult, ar fi periculoase. Nu stiu asta, dar asa presupun eu pentru ca uneori sunt incete
Girl, tu mi-ai zis experienta ta, ca tu ai vazut femei incurcand traficul (mama, ce mai argument!), eu ti-am raspuns cu experienta mea, care am prietene ce conduc toata ziua, inclusiv pentru ca asta e meseria lor (cine naiba ar angaja pe cineva care nu stie sa conduca?).
Eu nu am zis nicaieri ca femeile conduc perfect, am zis asta:
''Sunt OAMENI care conduc prost. Si OAMENI care conduc bine. Statisticile spun ca barbatii conduc mai periculos.''
Intrebarea era de ce sunt periculoase femeile si tu vii si-mi spui ce spuneam si eu mai sus, si anume ca femeile cauzeaza mai mult probleme minore. Dar important e ce ar face daca ar conduce mai mult si ce mai viseaza ofticatele noaptea
Meri cu domnu'
Tu chiar esti femeie sau ti-ai pus nick-ul "Anastasia" la misto? Nu imi vine sa cred ca o femeie ar putea vorbi asa despre femei...
Da, sunt femeie, doar că nu sunt ipocrită Ce vrei să zic? Că-s șoferițe bune când e clar că MAJORITATEA nu-s? Crede-mă că atunci când mi-am luat permisul, mă uitam la șofer când vedeam că durează 6 ani să facă o parcare, să plece de la semafor, să schimbe o bandă sau pur și simplu nu știa dacă are prioritate sau nu, SPERÂND să văd un bărbat să pot să zic "na, mă, că și ăștia-s dobitoci". După 6 ani de când am permisul, am văzut atât de multe femei și atât de puțini bărbați încurcând traficul încât atunci când văd unul, prima reacție e "ăsta conduce ca o femeie".
Dar da, hai să fim ipocrite că vrem noi să ne batem cu pumnii în piept ce mari șoferițe sunt femeile. Acceptă adevărul și gata. Poate tu ești una din excepțiile care conduc decent, poate chiar bine, dar majoritatea nu o fac. Nu stau să caut statistici idioate acum, dar cel mai simplu test e să ieși pe stradă cu mașina.
@Ochisorul (că multe rezolvi cu ignore ul ăla ce-i drept)
Hai că stai bine cu înțelegerea textului citit. Stai jos, 4!
Măi, fetiță, dacă tu vezi (ipotetic vorbind evident) o statistică în care ți se zice că azi au fost doar 4 accidente minore provocate de femei și 20 accidente provocate de bărbați, dintre care 2 grave. Reacția inițială e aia pe care o ai tu, să zici că bărbații sunt pericolul. DAR, dacă ai creier realizezi că datele problemei sunt incomplete pentru o astfel de concluzie PENTRU CĂ e perfect posibil ca azi să fi fost doar 4 femei care au ieșit cu mașina, fiecare să fi condus câte 10km, în timp ce au fost 100 de bărbați care au condus câte 200km. Și de aici concluzia ar fi diametral opusă, ca femeile sunt pericol public. Evident că nu e chiar ca în exemplul meu, dar e clar că femeile conduc mai puțin, așa că statisticile sunt fix inutile.
Deci nu, nu am zis că "dacă ar conduce mai mult, ar fi pericol", ci că acele accidente minore pe care le fac ele devin o problemă majoră dacă le raportezi la distanțele mici conduse. Și oricum, nu e ca și când femeile fac numai accidente minore.
Pentru o femeie care conduce bine, are permis din liceu, nu a facut un accident in viata ei (conduc aproape zilnic) si nu s-a dat cu ruj la volan in viata ei (m-as simti cringe sa fac asta ) e aiurea auda chestii precum "femeile sunt periculoase la volan". Intelege-ma si pe mine...
Ah, si daca mai zice vreunu ca se rujeaza femeile la volan, atat am de spus pentru voi: am vazut barbati care SE SCARMA IN NAS la volan!
Eu te înțeleg, dar se fac generalizări pe baza majorității, m-am obișnuit cu asta și e greu de schimbat. Uneori am încercat, dar degeaba adun eu 10 femei care conduc bine, că mi se arată înapoi 100 de femei care conduc prost. Aia e, suntem egali ca sexe, dar în unele domenii predomină bărbații și în altele femeile. Asta nu înseamnă, bineînțeles, că într-un domeniu la care sunt buni bărbații nu pot fi câteva femei care excelează și invers, dar nu putem să ignorăm majoritatea.
Nu vad daca a mai comentat ceva, dar sa stii ca are multe in comun cu un user Cosmin si vibe de barbatoi misogin la multe intrebari. Mai stii ca nu s-o da femeie
Mergand de 2 ori mai repede decat femeile. Pe alea cu 80-90 pe autostrada nu le vezi?
Pentru ca majoritatea nu stiu sa conduca. (NU TOATE!)
Da... Si eu sunt o fata dar fara sa ma laud conduc mult mai bine ca alti baieti...
Toate sunteti experte la condusul masinii de spalat. Dar 4 roti sunt deja prea multe
Depinde. Poate o femeie mai intră într-un stâlp, mai i se oprește motorul, greșeli de bază.
Bărbații, în schimb, iau mai multe riscuri în trafic, depășesc mașini pe linie continuă că sunt „șmecheri", taie calea pietonilor, depășesc limita de viteză mai des, și unii, ca să arate ce șoferi buni sunt, conduc beți la volan. De aceea, ei riscă mai mult să facă accidente.
Când un bărbat vede că e vorba de o femeie la volan, încearcă să fie mai precaut în trafic, pentru că știe din stereotip că femeile conduc mai rău.
Dacă în schimb e vorba de alt bărbat, e mai relaxat, și mai pasibil de accident.
Totuși, femeile care se se rujează, fardează în mașină, pe drum, sau se uită în oglindă să vadă cum a arată când sunt în trafic, nu au ce căuta la volan, cum de altfel, nu au ce căuta nici bărbații sau femeile care vorbesc la telefon când sunt la volan, sau stau pe telefon/tabletă în timp ce conduc.
Pentru ca nu au abilitatiile noastre in condus, ele fiind experte la cratita, de fapt nici la cratita nu fac fata ca s-au sclifosit acum. La desfacut cracii si videochat sigur ca da