Ce întrebare proastă.
Ai pus întrebarea asta ca să dai funda răspunsului care va fi de acord cu ce spui?
Pentru că orice i-aș spune unui ateu el tot nu o va lua ca dovadă. Și dacă ar avea dovezi, tot ar spune "halucinez". Așa că, întrebarea e pusă cu ură, și când știu chestia asta mă întristează.
Ca n-au si ar trebui sa invete diferenta dintre a crede si a stii ceva, le-ar fi mult mai usor.
Pai tu cum ai fii daca ai trai in Ungaria si ti sar cere dovada ca ardealul a fost a ungurilor?
Pentru ca exista un precept religios care spune "Crede si nu cerceta!". A furniza dovezi ca Dumnezeu exista, inseamna a cerceta existenta divinitati, ceea ce contrazice fundamental conceptul credinta neconditionata.
Preceptul acela religios nu există pentru creștini.
Nu pot sa te contrazic! Singurul meu contact cu Biserica, exceptand ritualurile funerare la care a trebuit sa asist, a fost botezul (si atunci nu am avut un cuvant de spus!).
As invata ca lumea gramatica limbii romane. Nu de alta, insa nu se intelege ce ai vrut sa transmiti.
Nu știu cum ai dedus tu asta (și-s băiat)
Pentru că sunt dogmatici și doar cred orbește. Imaginează-ți un copil de 6 ani care are un prieten imaginar cu care vorbește (adică vorbește singur) iar părinții îi spun să-l uite pe prietenul lui imaginar și să nu mai vorbească cu el (adică singur), copilul se simte ofensat că părinții lui s-au luat de prietenul lui imaginar. Cam asta este treaba și cu creștinii. Bine că un copil se maturizează odată cu trecerea timpului și realizează că prietenul ăla imaginar nu exista dar la creștini nu prea este cazul pentru că ei au fost spălați pe creier de la naștere să creadă în zeul evreilor și în cazul multora, timpul și maturizarea sunt inutile.
Cred ca depinde de om. Eu cred ca daca se agita pentru o astfel de intrebare, atunci e nesigur pe credinta lui.
Nu știu dacă doar creștinii pot fi taxați de „supărăcioși", cînd se aduce vorba de existența lui Dumnezeu.
Foarte probabil că la fel se manifestă și mozaicii, și musulmanii, și brahmanii, și budiștii și nu știu care alte credințe religioase ar mai fi.
Problema care probabil este a se pune ar fi aceea că, dacă el există, DE CE NU AR FI DOAR UNUL SINGUR ( cum se numește el asta decurge doar din limba și cultura care au creat respectivele religii), motiv pentru care istoria cunoaște suficient de multe războaie religioase, care, luat per total, au făcut și acestea milioane de victime.
Partea mai proastă este că, cel puțin în zilele noastre, cînd omul contemporan nu mai trăiește în acel negru și crunt întuneric al Evului mediu, cînd poate să vadă cu alți ochi, și mai ales cu cei ai minții, că o putere supremă, o Divinitate, dacă vreți, dacă există, ea e UNA ȘI NUMAI UNA.
Deci, după a mea modestă părere, aceasta ar fi întrebarea ce ar trebui a se pune.
Cît despre gramatica lui pufosila, ader și eu la părerea că respectivul utilizator este foarte slab pregătit la acest capitol.
Dar nu e chiar singurul printre cei ce au răspuns.
Să aveți sănătate!
Budistii nu au zei. De aceea sunt si foarte zen cand e vorba de "credinta". Si sunt si cei mai toleranti. Alaturi de atei si agnostici. Ortodocsii sunt printre cei mai intoleranti credinciosi.
anonim_4396 întreabă: