| Crisu2003 a întrebat:

Deci, am dat test la franceza, iar unei fete, dupa ce i-a cerut testul si l a corectat putin, i l a dat inapoi, cu motivul ca poate mai mult, si, inainte sa plece de la ora pentru ca se terminase, i-a luat testul si i-a spus ca nu ii trece nota in catalog, si ca nu lua mai mult de 7...
Are voie sa faca asa ceva?
Sau sa vorbeasca numai in franceza in ora, deoarece rasesem la ora ei?
Plus ca unora nu le-a tecut nota in catalog, le-a dat un exercitiu cu 6 subpuncte, pe care l am facut in clasa.
Iar unei fete, i-a dat 9, pentru 2 greseli! Iar asta nu mi se pare corect, ca la un exercitiu de 6 subpuncte, la care a gresit 2, sa ii dea noua.
Cum vi se pare? Are voie?

Răspuns Câştigător
| Happy33 a răspuns:

Nu are voie. Se fac multe nedreptati in scoala. Mie odata mi-a dat 5 si am zis lectia la perfectie si altei fete i-a dat zece si nu stia nici titlu... serios. Acum asta e. Incerc sa trec peste. In viata ai parte de multe nedreptati, din pacate. Funda?

5 răspunsuri:
| alii98 a răspuns:

Am si eu asa in clasa, ma enerveaza, nu are voie, e complet interzis, una de la mine din clasa a prins-o ca nu stie lectia de vreo 4 ori si de fiecare data ii spunea ca ii strica media daca nu invata, si nu i-a stricat-o, in loc sa ii puna 7, ii pune 8, ca na, e frumos sa fii favorizat

| corolav a răspuns (pentru Happy33):

Ți - a dat 5 pentru că nu scrii corect.
Mai exact, corect este „titlul " ( deci articulat) și nu „titlu".

| Happy33 a răspuns (pentru corolav):

Era la engleza... si stiu si eu cum se scrie corect. Dar poate asa am vrut ca suna mai bine. In vorbire e altfel decat la o lucrare.

| corolav a răspuns (pentru Happy33):

Sună mai bine... un rahat!
Dacă ți - aș propune un test, cu 25 de puncte, referitoare la ortografia limbii române, nu cred că ai răspunde exact la cinci dintre ele.
Dacă se găsește cineva, în cazul acesta eu, cu calitatea de profesor de limba și literatura română, de ce e nevoie ca acest cineva să se prezinte cu diploma lui în fața ta, pentru a - l crede că e corect așa cum ți se spune și că tu nu știi să scrii corect românește?
E oare mai important a ști să scrii corect în franceză și engleză și să nu știi a scrie corect în limba pe care ai învățat - o de la mama ta și pe care ai învățat-o de la prima ta învățătoare?
Chiar dacă eu mă apropii de 71 de ani, nu cred că nu mai știu a vorbi românește doar pentru că am învățat și franceza și rusa și latina.
Vorba bietei mele mame, Dumnezeu s-o odihnească: voi ăștia de azi învățați ca să fiți proști!
Hai... pa!

| Happy33 a răspuns (pentru corolav):

Stii ce... hai sa nu ne mai certam pentru o litera si sa stii ca eu daca ar trebui sa dau un test la romana, la ortografie as lua cam 20 de pucte din 25. La examenul pe care l-am dat acum cativa ani la mate si la romana am luat la ambele 9 si ceva. Si am intrat la unul din primele 10 din orasul in care sunt. Am fost un an chiar la filologie. La revedere.