| trueHeisenberg a întrebat:

Din cauza mediei mele mediocre de la bacalaureat (6, 49) nu am putut intra la facultatea dorită, mă intreb dacă am șanse undeva in Iași, sau undeva prin apropiere, cu această medie la o facultate decentă pentru viitor? Am auzit toate criticile, aș aprecia puțin ajutor, oricât de semnificativ

11 răspunsuri:
| Concurs2025 a răspuns:

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași (UAIC) oferă 231 de programe de studii pentru anul universitar 2025-2026. Opt dintre cele 15 facultăți ale UAIC admit studenți exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. La celelalte facultăți, admiterea implică probe suplimentare sau luarea în considerare a notelor la anumite discipline de la bacalaureat.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iași (TUIASI) organizează admiterea în perioada 30 iunie – 12 iulie 2025. Majoritatea facultăților evaluează candidații pe baza mediei generale de la bacalaureat sau combinată cu nota la o anumită disciplină (matematică, informatică sau fizică). Facultatea de Automatică și Calculatoare va organiza un test grilă, iar Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino" va avea o probă de desen tehnic.

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad" din Iași oferă programe în domenii precum Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Ingineria produselor alimentare și Medicină Veterinară. Admiterea pentru anul 2025 se desfășoară în perioada 9 – 22 iulie, iar criteriile de selecție includ media de la bacalaureat.

| Concurs2025 a răspuns:

Dar, poți să dai bacalaureatul din nou! Ai dreptul să te înscrii la următoarele sesiuni ale examenului, fie în toamnă, fie în anii următori, pentru a-ți îmbunătăți media.

| Whitte a răspuns (pentru Concurs2025):

E doar o propunere. https://www.edupedu.ro/......calaureat/
Acum nu se poate repeta examenul de bacalaureat daca a fost promovat.

| Whitte a răspuns:

Cauta o facultate care iti place si unde dai si examen la un obiect. Acea nota iti va ridica media.

| trueHeisenberg explică (pentru Concurs2025):

De curiozitate, care sunt facultățile din cadrul UAIC ce necesită probe suplimentare?

| KovacsB a răspuns:

La UniBuc la mate info sau la mate nu ii intereseaza media, dai doar examen.
Daca esti olimpic national la mate sau info intri fara examen.

| trueHeisenberg explică (pentru KovacsB):

O intrebare dacă nu te deranjează, UMF pe domeniul farmaceutic, pune extrem de mare cont pe media de la bacalaureat? Acolo m-ar interesa cel mai mult.

| KovacsB a răspuns (pentru trueHeisenberg):

Cunosc doar la UniBuc.

| trueHeisenberg explică (pentru Whitte):

Scuze dacă nu are legătură dar UMF face asta, corect? Profesiunea farmaceutică, mai exact, de acea ramură sunt interesat. Contează nota de la bac acolo?

| LisaJulie a răspuns:

La medicina și farmacie se da examen, asa este peste tot deci dacă te pregătești poți sa intri