anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dirigintele este oglibagt sa accepte o cerere de motivare a absentelor/scutire?

11 răspunsuri:
| TwiST69 a răspuns:

Da, daca ai o fisa medicala / scutire etc

| Chindris_David_2000 a răspuns:

Da bine inteles este obligat, daca ai o scutire de la medicul de familie sau bine inteles de la parintii tai cu semnatura lor!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TwiST69):

Nu am, dar mai nou se fac cereri(3max.)/semestru semnate de parinte pentru absente.

| Floreenofficial a răspuns:

Salut! Daca scutirea e valabila, ar trebui sa o accepte, daca nu te stii vinovat cu ceva, daca nu ai gresit cu ceva. Daca e acceptata la cabinetul scolii ar trebui automat sa o primeasca si dirigintele.Bafta! happy

| RoseBlack01 a răspuns:

In mod normal da, dar mai exista si exceptii. De exemplu dirigintele meu acum ceva timp.nu a motivat absentele unei colege pentru ca era genul ala de fata care tot timpul lipsea de la ore si dupa, in zilele alea venea la prima ora si dupa pleca, deci era cam clar ca chiulise atunci. Acum conteaza si cat de bun esti dirigintele. happy

| Floreenofficial a răspuns:

Fa si tu cerere semnata de parinti!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Floreenofficial):

Am facut si am dubii daca n-o va accepta.

| Floreenofficial a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai daca ai semnaturile ambilor parinti ar trebui sa o accepte.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este neaparat obligat.
Conform Regulamentului-cadru, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"(5) În limita a 20 de ore de curs pe semestru, absenţele pot fi motivate doar pe baza cererilor scrise ale părintelui, tutorelui sau susţinătorului legal al elevului sau ale elevului major, adresate învăţătorului/institutorului/profesorului pentru învăţământul primar/profesorului diriginte al clasei, avizate în prealabil de motivare de către directorul unităţii.
(6) Actele pe baza cărora se face motivarea absenţelor se prezintă în termen de 7 zile de la reluarea activităţii elevului şi sunt păstrate de către învăţătorul/ institutorul/profesorul pentru învăţământul primar/profesorul diriginte, pe tot parcursul anului şcolar.
(7) Nerespectarea termenului prevăzut la alin. (5) atrage declararea absenţelor ca nemotivate."
Din formularea prevederilor (poate) rezulta ca este la latitudinea dirigintelui sa propuna directorului motivarea si doar dupa aprobarea acestuia este obligat sa le motiveze, bineinteles daca cererile sunt prezentate in 7 zile si nu s-au depasit 20 de ore.

Bula
| Bula a răspuns:

Motivarea poate fi de la parinti (maxim 3 zile, in caz de motive familiare intemeiate) sau un medic (maxim o saptamana). Peste o saptamana doar internarea in spital este valabil sau constatarea unei comisii medicale.