Ce fel de pilot vrei sa ajungi? Miliar, pentru transport civil? de avioane mici/ mari?
Daca vrei jobul stadard de pilot pentru companii aeriene e scump, peste 100.000 EUR. Parca se poate sa eviti costurile daca faci cursurile prin intermediul armatei. Adica dupa ce termini liceul sa dai admitere la universitatea de la Brasov. Problema e ca dupa ce termini esti sub contract cu armata romana vreo 8 ani ani si abia dupa te poti muta la o companie. deci 3 sau 4 ani de facultate + 8 ani de contract ca sa ramai cu brevetul.
Acum, evident ca se intra destul de greu la armata dar asta e alta poveste.
Eu m-as gandi ca meseria de aviator o sa inceapa sa scada in urmatorii 5 ani.
Toate vor fi computerizate.
In plus tu d-abia atunci vei termina scoala si vei intra pe o piata a muncii extrem de competitiva cu oameni care vor avea mii de ore de zbor si experienta.
M-as reorienta si as face din asta un hobby. Pilotezi din cand in cand un avion mic, licenta de zbor de avion mic, un simulator, chestii din astea.
Imi pare rau ca te contrazic dar nu prea cred ca o sa ia cineva decizia de a lasa un "robot" sa transporte o persoana bolnava...si in legatura cu oamenii care au mii de ore de zbor, aia nu o sa trebuiasca sa mai fie inlocuiti? Nu o sa ajunga si ei la pensie? Etc.
In prezent nu, dar curand se va intampla. E doar o mica problema de timp ca tehnologia sa ajunga un pic mai mica si algoritmii sa invete putin mai mult.
Ceea ce o sa vezi este ca business-ul nu va astepta dupa oameni sa iasa la pensie. Ci ii va scoate de pe linie. Cred ca in 5 ani vor fi niste mici pasi in directie, iar cam in zece sa inceapa miscarea.
Atata vreme cat un om trece o serie de teste ca sa zboare si atat vreme cat un calculator va putea face acelasi lucru...
Oricum, iti urez mult succes in orice directie ai apuca-o.
anonim_4396 întreabă: