Nu. Poate sa cada absolut orice subiect:
SUBIECTUL AL III-LEA:
1.Basmul cult – Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creanga
2. Nuvela istorica – Alexandru Lapusneanul, de Costache Negruzzi
3.Nuvela psihologica – Moara cu noroc, de Ioan Slavici
4. Nuvela fantastica – La Tiganci, de Mircea Eliade
5. Romanul traditional – Mara, de Ioan Slavici
6. Romanul de tip obiectiv – Ion, de Liviu Rebreanu
7. Romanul de tip subiectiv (modern) – Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, de Camil Petrescu (cauta " Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, de Camil Petrescu" pe acel site si vei gasi o multime de informatii utile cu privire la acest roman.)
8. Romanul Balzacian (realist)- Enigma Otiliei, de George Calinescu
9. Romanul Postbelic – Morometii, de Marin Preda
POEZIE
10. Romantism – Luceafarul, de Mihai Eminescu
Floare albastra, de Mihai Eminescu
11.Simbolismul – Plumb, de George Bacovia
12. Traditionalismul – Aci sosi pe vremuri, de Ion Pilat
13. Modernismul – Eu nu strivesc…, de Lucian Blaga
Testament, de Tudor Arghezi
Riga Crypto si lapona Enigel, de Ion Barbu
Din ceas, dedus, de Ion Barbu
14. Neo-modernismul – Leoaica tanara iubirea, de Nichita Stanescu
15. Post-modernismul – Poema chiuvetei, de Mircea Cartarescu
DRAMATURGIA
16. Comedia – O scrisoare pierduta, de I.L. Caragiale
17. Drama – IONA, de Marin Sorescu
Ai uitat de Jocul ielelor la drama si de Zmeura de campie la roman postbelic
Nu-ti va cere opera cutarescu exact, ci o opera din programa dar dintr-o anumita perioada. Exemplu: roman postbelic - Morometii. Simplu.
Pai si la modernism te lasa sa alegi probabil si tot i-ai insirat pe toti, deci era nevoie de o completare
Daca au fost la simulare, atunci sansele au scazut ca aceste doua opere sau macar una dintre ele sa cada la BAC. Nu le poti exclude, insa. Exista si o posibilitate sa te trezesti cu ele la examen. Nu le neglija, invata macar esentialul.
Inteleg. Aceasta lista o am de 4 ani de cand am dat eu BAC-ul, dar nu cred ca s-au schimbat prea multe. Cine stie macar ce se intampla pe ici-colo + un comentariu bun, ar trebui sa n-aiba niciun fel de problema.
Rahatul cu Zmeura de campie s-a adaugat recent, de cativa ani, e o prostie
Le-am invatat deja pe amandoua. La poezia traditionalista parca era si Vasile Voiculescu "In gradina Ghetsimani"
Si iata ca timpul a dovedit inca o data ca nu se potriveste socoteala de acasa cu cea din targ. Subiectul a fost formulat altfel...
Din fericire am stiut care sunt romanele interbelice si am scris despre "Ultima noapte..." de Camil Petrescu. Mai e si maine stresul cu geografia si gata.
Deliaaa2003 întreabă:
anaadiaconu întreabă: