Nici eu nu am facut fizica in gimnaziu (decat in clasa a 8a, dar nu multa). E mai greu la fizica pentru ca sunt notiuni generale pe care nu o sa le intelegi, iar ei nu o sa ia materia de la capat. La chimie e mai greu, pe cand altii faceau reactii in clasa a 7a, noua ne spunea de eprubeta si paharul berzelius.
Eventual in prima saptamana de scoala ia-ti caietele si recapituleaza, dar nu sta vara ca sa inveti. Daca profesorul nu este foarte dur, o sa faca si recapitulare cel putin o ora, poate n-o sa intelegi ce tot scrie la tabla, tu sa scrii in caiet si cauti pe internet acasa ca sa intelegi mai bine.
Eu trec in clasa a XIa si tot nu stiu sa fac reactii simple, insa se va schimba profesoara si va fi mai greu.
Hei.
Sunt la mate-info, a 11-a.
In clasa a 9-a am facut asa:
Romana, Mate, Info, Tic, Logica, Fizica, Chimie, Engleza, Limba 2 *Franceza la mine*, Sport, Desen, Muzica, Istorie, Geografie, Biologie... daca am uitat ceva atunci nu era esential.
La info o sa va ia de la 0 dar este un avantaj imens daca stii la ce sa te astepti de dinainte.
Daca vrei la mate-info atunci lasa-mi mesaj si iti arat cateva probleme de baza.
In clasa a 9-a nu mi s-au parut grele decat matematica si logica si asta pentru ca la mate eram vai de capul meu si a trebuit sa recuperez.
Dificultatea depinde enorm de ce profesori ai la mate si info.
La info eu am invatat cel putin jumatate din ce stiu singur pentru ca am avut 1 an un profesor prost si 1 an un profesor bun *la predat* dar care nu ne baga in seama daca nu ne iesea ceva.
Btw, team Chitoge4TheWin :'>
Ai vazut False Love?
Mda... foarte multi ma speriau si spuneau ca mate-info e un profil greu, ca nu multi fac fata, de aceea l-am si evitat, dar cand am vazut ca am scos nota buna de intrare, am zis "de ce nu?". Sper sa dau de niste profesori buni. Ce crezi, care e mai bun profilul, mate-info sau stiinte ale naturii? Ca oscilez destul de mult intre astea doua.
Si dap, m-am uitat la Nisekoi sezonul 1 #teamchitoge.
Depinde ce iti place... Nu am cum sa aleg pentru tine.
De exemplu eu urasc biologia deci stiintele naturii nu ar fi fost o varianta pentru mine dar daca iti place atunci merita sa te duci acolo.
Gandeste-te bine ce vrei sa urmezi! La info o sa ai perioade grele dar o sa ai asa oriunde te-ai duce!
Da, este considerat un profil greu dar am colegi aflati sub nivelul de "prosti" si care se descurca *atat cat sa nu ramana corigenti*
Daca alegi un profil atunci este pacat sa-l mai schimbi dupa... *parerea mea* asa ca gandeste-te daca vrei sa inveti biologie si chimie sau info si tic.
Te-ai putea vedea in viitor facand web design sau scriind pagini de coduri sau ai vrea sa fii mai degraba doctor sau ceva de genul?
Este alegerea ta... totusi, in Romania ai sanse mai mari sa ajungi bine cu mate-info pentru ca este cererea mai mare decat cea de medici.
La medicina o sa inveti pana o sa lesini *vorba vine... oricum e muulta munca din cate am auzit* dar si la info trebuie sa te obisnuiesti cu programelele, ceea ce te poate dispera daca nu ai rabdare.
Media este irelevanta! Poti invata!
Eu am intrat cu 8, 80 la mate-info, eram pe la mijlocul clasamentului si acum sunt primul din clasa cu 9, 80. Dupa cum spuneam... IRELEVANTA!
Trebuie doar sa fii atenta la ce ti se preda si sa-ti faci temele, atat.
De greu DA, ESTE GREU dar lucruri grele sunt peste tot.
Uita-te de exemplu la web design. Este greu dar mie imi place mult, fapt pentru care nu mi se par chiar asa de ingrozitoare orele de TIC.
Dupa cum spuneam, decizia iti apartine...
Huh, o decizie destul de grea. Sper sa fi ales bine. Merci de raspunsuri. Ma bucura mai ales faptul ca mi-a raspuns cineva de la acest profil.
Okay, sa-mi spui ce alegi dupa ce te decizi >.<
Vorbeste cu parintii. *parerea mea e ca in Romania doctorii au o viata grea dar hei, poate te duci in strainatate*
Am ales deja (stiu ca am pus intrebarea destul de tarziu ). Doar ca e destul de dificil, am media de admitere 9, 15, care e ultima medie de admitere pentru mate-info de anul trecut si o medie mai mare pentru stiinte ale naturii. Habar nu am la care intru. Poate sa scada media de admitere la mate-info (avand in vedere ca a fost greu la examen) sau poate sa se mareasca. Eu sunt o fata muncitoare si ma cam descurc la toate materiile daca invat. Si la romana si la mate. Am ales mate-info deoarece am auzit ca de acolo pot sa merg cam la ce vreau eu. As fi vrut sa merg la filo, deoarece imi place romana, istoria, dar ce sa fac cu filo in Romania? Doar profesoara, ceea ce nu vreau. N-am atat de multa rabdare cu copiii.
Profesoara? Profesorii trebuie sa-si bata capul cu toti prostii iar daca esti profesoara tanara atunci se uita toti retardatii dupa tine >.<
Bine ai facut ca nu ai ales filo! Succes in continuare!
*3-4 Ore de romana
*4-5 ore matematica
*1 ora informatica (din clasa a XIa 4 ore) daca esti la intensiv informatica faci 4 ore info si din clasa a XIa 7 ore.
* 3-4 ore fizica
*1-2 ore chimie
*1-2 ore biologie
*1 ora istorie, geografie, socio-umane(logica, psihologie, economie, filosofie)
*1-2 ore TIC (din clasa a XIa nu mai faci)
*1 ora de arte (o saptamana Desen, o saptamana Muzica)
*2 ore limba straina 1
*2 ore limba straina 2
Nu e greu la mate-info.
La mate sa iti faci fiecare tema si o sa te descurci.
La info la inceput sa fii atent la ore si sa faci si acasa, o sa vezi ca din semestrul al doilea nici nu mai inveti la teste si iei 9-10.
La Fizica ori iti place, ori nu (sau sa ai un profesor care da note mari pe nimic). Daca nu-ti place te vei stradui sa iei 5-6.
La chimie daca nu stiai in gimnaziu o sa-ti fie mai greu putin la liceu. Insa trebuie sa te descurci tu cumva.
La biologie va fi diferit in liceu fata de ce ai facut in gimnaziu. Mai multe informatii, mai interesante.
Depinde ce vrei sa faci, daca vrei sa te faci inginer sau iti plac calculatoarele, du-te acolo, daca nu, nu. Daca esti inca nehotarat poti merge la stiinte ale naturii si deschis drumul spre medicina, dar cade informatica deoarece nu vei face aproape deloc.
Nu cred ca vreau sa dau la medicina :\. Mi se pare mult prea greu. Dar de la mte-info nu ma pot duce la ce vreau?
Nu, nu este greu la mate-info.
Daca vei intelege informatica, totul va ok, in rest, la celelalte materii, nu cred ca vor exista probleme.
E greu ca la orice alt profil unde profesorii se dedica sa intelegeti si va trebui, prin urmare, sa stai in fiecare zi sa inveti vreo 2 ore la materia respectiva.
Daca, insa, nu stiu sa predea, atunci va fi usor. De obicei profesorii astia iti dau note bune si daca nu stii nimic.
Avand in vedere ca te intereseaza profilul asta, informatica si matematica sunt de baza... si fizica. Daca astea iti plac si esti dispus/a sa inveti la ele mai mult ca la biologie sau romana(ceea ce se preda la celelalte profile) atunci nu va fi greu.
Stai cuminte. Nu iti pierde vremea, distreaza-te. Oricum materia nu se leaga prea mult si in 99% din cazuri proful reia tot ce ai nevoie. Daca stii sa calculezi, cu ce te va invata profu' daca e cat de cat ok, te vei descurca.
Bună!
Specializarea de "Matematică-Informatică" este cea mai GREA : se face Mate M1 ( cea mai grea matematică ) şi multă Informatică ( mai ales dacă-i "intensiv informatica" ) + dai Atestatul la Info, la sfârşitul clasei a 12-a!
Vezi alte detalii în răspunsurile pe care le-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......-si-orale/
http://www.tpu.ro/......mate-info/
http://www.tpu.ro/......dau-funda/
Toate cele bune!
Vezi detalii despre BAC-ul după legea nouă în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......iam-ca-se/
Cum? Eu am facut fizica din clasa a 6-a. Si eu trec in a 9 a
anonim_4396 întreabă:
magirl55 întreabă: