Cred ca da dar am o intrebare, legea asta se refera la faptul ca trebuie DOAR 2 note indiferent de materie, sau ca se aduna numarul de ore pe saptamana la materia respectiva cu 2?
Bună!
Nu cred că este oficială legea.
Dacă profesorul este în grevă și tu ai nevoie de note să îți încheie media, poate ori:
- Să îți încheie media cu cele 2 note;
Sau:
- Să îți mai pună câte note trebuie ca să nu fii amânată.
Acuma depinde de profesor, îți sugerez să vorbești cu profesorul respectiv.
Baftă!
Cel puțin, la liceul meu, da, cam toți profesorii au inceput sa incheie medii, de exemplu mie la franceza mi-a incheiat cu 2 note, acum cred ca depinde de fiecare profesor in parte.
Este oficial, doar ca nu este lege ci un ordin de ministru, respectiv Ordinul nr. 4.430 din 8 iunie 2023, pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.183/2022
EMITENT: Ministerul Educaţiei
PUBLICAT ÎN: Monitorul Oficial nr. 503 din 8 iunie 2023
Data intrării în vigoare: 08 Iunie 2023
ART. I
Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.183/2022, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 675 din 6 iulie 2022, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. La articolul 107, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (4^1), cu următorul cuprins:
"(4^1) În anul şcolar 2022-2023, în situaţii excepţionale, neimputabile elevului sau familiei acestuia, inclusiv în situaţii medicale care conduc la un număr de absenţe de cel mult 50% din numărul de ore de curs prevăzut într-un an şcolar la o disciplină/un modul, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două."
Inainte de greva trebuia sa ai minim 5 note sau 4 la o materie sa iti incheie media, acum s-a schimbat pentru ca nu au timp sa puna atatea note. Minimul este 2, adica daca ai la fiecare materie DOAR 2 note iti poate incheia media. Am intrebat sa fiu sigur, pe internet asa scrie.
Da, e oficială! Unui coleg de-al meu i-au fost încheiate mediile vineri cu doar 2 note!