In trunchiul comun? Mhm, nu prea. Mai bine ar opta pentru o ora de Educatie pentru sanatate, in cadrul careia sa se predea si educatie sexuala.
Păi vrem schimbare! Ar fi o bună cale să conştientizăm adolescenţii ce înseamnă sexul, respectiv ce consecinţe aduce, boli, sarcini, şi aşa mai departe. A devenit o necesitate ca ce itineri să cunoască şi să ştie. Din prostie sau ruşine acest subiect pare a fi tabu în şcoli, deşi nu ar trebui!
Din pacate, in tarile in care s-a introdus nu s-a pus accentul pe consecintele comportamentelor de natura sexuala ci s-a facut o informare detaliata in privinta tuturor genurilor de perversiuni starnind astfel curiozitatea copiilor si tulburandu-le in acelasi timp echilibrul hormonal, emotional, etc...
Aceasta practica a amplificat exponential rata avorturilor, abuzurilor, perversiunilor, violurilor, etc... Un singur lucru a scazut in tarile in care "educatia" sexuala s-a introdus experimental (Suedia, spre exemplu): varsta inceperii vietii sexuale...
Macar atat sa se schimbe si pe la noi.Varsta inceperii relatiilor sexuale.
"Material" exista, pentru ca se ajunge la infectarea mintilor copiilor cu "informari" sau "deschideri ale curiozitatii elevilor" spre toate domeniile patologicului in materie de sexualitate, domeniile "ample" ale tuturor perversiunilor care frizeaza nebunia...
Te-ai ingrozi daca te-ai convinge de ceea ce-ti spun...
Tocmai de aia ziceam. Nu cred ca educatia sexuala propriu-zisa ar sta sa le ilustreze elevilor fantezii si alte nebunii. Educatie sexuala inseamna sex responsabil de la o varsta, nu o materie p orno.
O sa vina fita gravida acasă și o să-ți zic ca nu știa de prezervative sau mai știu eu ce.
In fine, pare ca tu bati altundeva, dar nu acolo se va ajunge.
Pentru asta e suficienta o campanie precum aceea pe care o face politia in scoala impotriva violentei.
Dupa cum spuneam, "materialul" obiectului "educatie sexiala" ajunge sa delalieze lucruri ce infecteaza mintile copiilor cu "informari" sau deschideri ale curiozitatii lor spre toate domeniile patologicului in materie de sexualitate, domeniile "ample" ale tuturor perversiunilor care frizeaza nebunia...