| Pocriste_Bogdanel_1990 a întrebat:

Este posibil ca un profesor sa nu te mai primeasca la ora respectiva?

16 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca nu esti cuminte, daca ii deranjezi ora, e cit se poate de posibil, profesorul, sau invatatorul, poate sa te trimita frumusel acasa. Stiu asta pentru ca sotia mea e invatatoare si a avut prilejul de a trimite elevi de-ai sai acasa pentru ca ii perturba activitatea de predare.

| Briosacuafine a răspuns:

Nu te mai primeste pentru o ora, doua sau pana cand merg parintii tai la scoala ca sa discute despre problemele pe care le creezi in timpul orei.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Elevii nu mai pot fi daţi afară din clasă în timpul orelor şi nici nu mai pot fi pedepsiţi prin trimiterea lor la colţ sau prin punerea lor să stea în picioare în timpul orei, astfel de măsuri, considerate tratamente degradante, fiind interzise prin Legea 257/2013 care modifică şi completează Legea 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru cristi202):

Gresit!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Briosacuafine):

Incorect. Amenda este intre 1.000 si 2.500 lei.

| Briosacuafine a răspuns (pentru Salontanul):

Nu toti profesorii tin cont de asta. Cel putin in scolile din Oradea nu s-a schimbat mare lucru, te dau afara si nu te primesc pana cand nu te intorci cu parintii. Parintii nestiind de lege probabil nu iau masuri.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Briosacuafine):

Daca nu-i reclama nimeni!

| Pocriste_Bogdanel_1990 explică:

Ma refer la liceu.Clasa a X-a.Sa nu te mai primeasca de acum incolo, nu pentru o ora sau 2.

| cristi202 a răspuns (pentru Salontanul):

Mai, o fi gresit, dar practica inca exista printre profesori. Nu am citit legile pe care le-ai adus in discutie, insa ceea ce stiu clar e ca profesorul are dreptul sa primeasca sau sa respinga in sala pe cineva pentru ca ce face are de-a face cu drepturile de autor. In sala lui de clasa, el e stapinul deplin peste tot ce se intampla acolo, pentru ca el conduce procesul de invatare, si acel proces e creatia lui, si daca acel proces e perturbat incit nu mai poate avea loc, are dreptul sa scoata elementul perturbator pentru a-si pute continua lectia.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru cristi202):

Citeste legea si nu ce consideri tu. Aia-i aiureala cu drepturi de autor. Arata-mi unde scrie. Eu ti-am dat un citat din lege.

| cristi202 a răspuns (pentru Salontanul):

Nu e o aiureala, e un drept al fiecarui profesor. Nu stiu unde scrie, am sa ma interesez. dar e ceva ce e clar pentru orice profesor. Nu poti intra orcind oricum la cursurile unei facultati, si nici a unei scoli, fara a fi acceptat de cel ce preda cursul. La fel e valabil si inversul, daca cel ce preda considera oportun, poate scoate pe cineva din sala.
Cit despre legi, arata-mi tu concret unde scrie ca copilul are dreptul sa intre la o ora sau un curs. Poate ca are dreptul la educatie, la a face o scoala, dar e conditionata. Nu poti face circ in scoala sub pretextul ca ai dreptul la educatie, si tu oricum trebuie sa fii primit la scoala. Nu poti manipula legea in folosul tau, ca sa faci ce doresti. De aceea profesorul decide cine participa la cursurile sale, si are dreptul sa primeasca sau nu pe cineva.

| cristi202 a răspuns (pentru Salontanul):

Am citit legea, si nu am gasit nimic. Poate ma ajuti tu sa gasesc. Si nu mi-ai dat un citat din lege, ci ai zis doar care lege, si atit. Hai, da-mi un citat. Dar nu unul interpretabil.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru cristi202):

46. Articolul 89 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 89
(1) Prin abuz asupra copilului se intelege orice actiune voluntara a unei persoane care se afla intr-o relatie de raspundere, incredere sau de autoritate fata de acesta, prin care sunt periclitate viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului si se clasifica drept abuz fizic, emotional, psihologic, sexual si economic.
(2) Prin neglijarea copilului se intelege omisiunea, voluntara sau involuntara, a unei persoane care are responsabilitatea cresterii, ingrijirii sau educarii copilului de a lua orice masura pe care o presupune indeplinirea acestei responsabilitati, care pune in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului si poate imbraca mai multe forme: alimentara, vestimentara, neglijarea igienei, neglijarea medicala, neglijarea educationala, neglijarea emotionala sau parasirea copilului/abandonul de familie, care reprezinta cea mai grava forma de neglijare."
Sper sa nu ma pui sa-ti si explic! Invata si singur! altfel vei ramane tot slab pregatit.

| cristi202 a răspuns (pentru Salontanul):

Ba vreau sa imi si explici! Pentru ca nu vad nici o legatura cu subiectul de aici. Unde vezi tu periclitare a vietii, sau a dezvoltarii mentale, spirituale, morale, sau sociale daca un profesor nu isi primeste la ora elevul, mai ales daca are un motiv serios, elevul face galagie prea multa incit el pericliteaza dezvoltarea celorlalti elevi? Sau unde vezi tu neglijare educationala a elevului? Hais a fim seriosi! Deci, explica-te!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru cristi202):

Apoi eu nu-s pus aici sa invat pe nimeni. Mergi la facultatea de drept!

| cristi202 a răspuns (pentru Salontanul):

Mi-ai dat ca raspuns: "Gresit!". Nu incerca acum sa te sustragi. Dovedeste ca e gresit ce am zis eu in raspunsul meu. Cred ca o explicatie pertinenta merit, altfel, afirmatia ta ca raspunsul meu e gresit nu are acoperire.