| Lolkkk a întrebat:

Eu nu mai înțeleg sensul vieții adică mă refer ca am crescut ca am 16 ani ani și acum înțeleg multe lucruri
Și parcă telefonul ma plictisește și doar sa stau în casă sau ma duc la fotbal devine plictisitor
Eu mereu mă intreb:oare voi ajunge cineva în viață dacă mă țin de liceu sau dacă am sau nu prietenii?
Vreau doar un sfat de la voi: de mă simt mereu plictisit de tehnologie, tehnologia este rea?
Și mai este un lucru:unele fete ba se holbează pe mine la liceu sau se uita lung ceva de genul pentru că nu știu sigur să zic dar eu am ochii albastri, sunt speciali cu ceva?
Deci vreau doar un sfat vă rog
Idei?

22 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu te chinui sa intelegi sensul vietii la 16 ani, nici marii ganditori ai lumii nu l-au inteles pe deplin!

| stephc a răspuns:

Viata e facuta ca s-o traiesti, asa ca traieste-o cum iti place

| SkandallKamataru a răspuns:

Fa un looks maxxing, cauta pe Youtube, si apuca-te de sala, o sa cunosti oameni, o sa inveti chestii faine, si o sa arati ca un zeu grecesc, si brusc viata ta o sa capete sens.
O sa-mi fii recunoscator in cativa ani ca te-ai apucat de sala.

Bula
| Bula a răspuns:

Organizati diferite activitati comune cu prietenii si prietenele:
- chefuri (acasa) de ziua cuiva
- drumetii de una sau chiar mai multe zile (cu cortul)
- etc.
Si lasati evenimentele sa curga, sa va simtiti bine!

Noi totdeauna ne-am simtit bine atunci cand am facut petreceri "cu buget redus" (fiindca n-am facut profit restaurantelor si cluburilor tongue ).

| Hyperion7 a răspuns:

Deci,stai stai,ia-o ușor.
E bine că realizezi multe lucruri,accepta-le sau schimba-le,ai această posibilitate.
Normal că vei ajunge,amicii nu sunt decât niște lepre care sunt gata in orice moment să te distrugă (nu de aia exista și zicala pentru ei),iar școala te poate ajuta sa te dezvolți, evident.
Așa că, daca vrei sa ajungi cineva in viața limitează accesul persoanelor care au intenții rele sau vor sa te influențeze într-un mod rău (fumează sa fii in grup cu ei, droghează-te etc). Daca ii eviți, vei ieși mult mai câștigat.

Te simți plictisit de tehnologie pentru că pur și simplu nu e interesanta, ci îți mai pierde din timp și viața inutil.

Unele fete posibil sa aibă probleme la cap big grin

| Ilovedinero a răspuns:

Frate sensul vietii dupa cum spune biblia este ca Dumnezeu ne-a lasat pe pamant ca sa ii terminam lucrarea( nu scrie care este aceea si etc). Sensul vietii tale trebuie sa il gasesti tu.Vezi ce iti place.Pe lumea asta, este bine sa faci ce iti place si sa fi fericit caci nu stii peste ce dai in cealalta. Tehnologia, nu este rea, are si parti bune, si parti rele.In ultima perioada cei mai multi oameni o folosesc im scopuri destul de rele.Si fetelor le place daca baietii au ochii frumosi.Si exista posibilitatea ca acele fete sa te si placa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sensul vieții este sa o trăiești și sa nu te gândești la ziua de mâine!

| anonimg a răspuns:

Sensul vieții acesteia este Unul singur: Dumnezeu (adică viața veșnică).
Viața aceasta trebuie să o trăim în așa fel încât să o câștigăm pe cealaltă, formându-ne caractere pentru ea.
Că mai avem și alte scopuri pe lângă viața veșnică cum ar fi: dezvoltarea personală, profesională, socială, etc., acestea sunt și trebuie să rămână secundare. Dar omul va găsi sensul vieții doar atunci când Dumnezeu va locui în inima omului prin Duhul Sfânt și prin Isus Hristos. Isus Hristos trebuie să i-a naștere în inimile noastre. Atunci se va împlini cuvântul în dreptul nostru că ne vom naște din nou. Prin credință va avea loc acest proces în viața noastră, prin propovăduirea Evangheliei Împărăției cerurilor.

Dacă deci ai ajuns la vârsta în care înțelegi lucrurile, viața, atunci este necesar să-ți faci timp să te ocupi de viața ta spirituală. Nepăsarea sau indiferența sunt păcate care îi vor împiedica pe oameni să intre în Împărăția lui Dumnezeu, și Îl vor sili pe Dumnezeu să le spună acestor oameni că El nu îi cunoaște.
Omul nu este doar o ființă fizică, ci este și o ființă spirituală. Am fost creați și cu nevoi spirituale, nu doar fizice. Trebuie deci să ne îngrijim și de cele spirituale.

"De aceea vă spun: Nu* vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul, mai mult decât îmbrăcămintea?
* Ps 55:22 Luca 12:22 Luca 12:23 Fil 4:6 1 Pet 5:7
26
Uitaţi-vă* la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?
* Iov 38:41 Ps 147:9 Luca 12:24
27
Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?
28
Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes;
29
totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei.
30
Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?
31
Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’ sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’
32
Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.
33
Căutaţi* mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra."" (Matei.6:25:33)

Mai importantă este viața spirituală decât viața fizică.

| CatenaccioStyle a răspuns:

Viata nu are vreun sens anume, fiecare si-o traieste cum vrea si isi gaseste propriul scop. Viata are doar o singura certitudine, aceea ca vom muri cu totii, chiar si asa nu se stie cand mori si cum mori, doar ca mori, deci trebuie sa traiesti momentul si nimic altceva. Unde ajungi dupa ce mori iar nu se stie, teorii sunt multe insa realitati concrete niciuna.

| carevaescu a răspuns:

Oricum ai privi problema, viata nu "are" sens. Sensul nu este o calitate intrinsecă a vieții. Vieții tale ii dai tu sens.

Încă o idee, de fapt o concluzie a studiilor : Oamenii care primesc prea multă atenție ajung sa se comporte ca niste sociopati in unele aspecte ale vietii lor.

| sabin89 a răspuns:

Nu cerceta aceste legi/ Că ești nebun când le-nțelegi...

Răspuns utilizator avertizat
| johnnny123 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Iaurtul e "grecesc".
Zeii sunt "greci".

| Frank51 a răspuns:

Sensul vieții este să trăim, sau să supraviețuim până murim.

| KovacsB a răspuns:

"am 16 ani ani și acum înțeleg multe lucruri "
Cand o sa ai 76 daca-i mai apuci o sa intelegi si mai multe lucruri.

| Jymymihai a răspuns:

Salut. Ca răspuns la intrebarea ta, cred ca fiecare vede sensul vietii din punctul lui de vedere. Pentru unul sensul vietii poate e, să aiba o masina puternică sa impresioneze pe toata lumea cu ea, pentru altul, să aibă o familie pe care să o iubeasca si să il iubeasca la rândul lor si exemplele pot continua. Eu cred ca fiecare trebuie sa i-și gaseasca sensul vietii care i se pitriveste personal cel mai bine. Deoarece ai numai 16 ani eu zic sa te tii de scoala si vei vedea că restul o sa le descoperi pe rând. Iar referitor la tehnologie cred ca trebuie sa o folosim noi pe ea, nu invers. Mult succes in viata să ai.

| relian a răspuns:

Dar cand ai inteles tu vreodata sensul vietii, sa spui acum ca nu il mai intelegi? Cind te exprimi in felul in care ai facut-o tu, asta arati, ca pana acum stiai sensul vietii, acum asa dintr-o data parca nul mai stii laughing
Nu esti special, fetele la scoala se pot holba la tine si din alte motive, ca esti urit, sau ca te imbraci intr-un fel anume si alte cauze. Tu gata, sa holbat cum spui cineva la tine, deja te crezi mare gigolo laughing eu zic dimpotriva.A te holba la cineva nu-i de bine, asta sa retii si tu.
Cind te priveste cineva asa mai frumos, atunci da, dar cand se holbeaza laughing deja e de rau pentru tine, adica holbarea aia arata ca ceva nu-i in regula cu tine, se holbeaza pentru ca esti naspa, pentru ca ai o figura poate care emana ceva nu prea bun.

Asa ca nu te crede mare gigolo la scoala laughing Esti plictisit de tehnologie, asta arata ca esti o persoana necurioasa, asta arata ca nu prea esti asa de inteligent.
Sfat? Pune si citeste carti, orice carte, ziare, nu conteaza, te va ajuta, iti va deschide mintea ceva mai mult.

| carevaescu a răspuns (pentru sabin89):

Nu trebuie sa fii nebun sa înțelegi că sensul se "da", nu se "găsește". Conceptul de sens exista doar in minte

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Plictiseala este un semn, că te afli într-o căutare.

| TeiubesteDumnezeu a răspuns:

Cauta-ma pe Mine spune Dumnezeu

| RAY a răspuns:

Nu exista sens exista amăgiri și speranțe false, ce se alege de o frunza căzută jos? Ce se alege de un om căzut jos?

| sabin89 a răspuns (pentru carevaescu):

Dacă așa a zis vărul Coșbuc, așa am zis și eu happy