În clasele a IX-a şi a X-a, la profilele Filologie şi Ştiinţe sociale, elevii vor avea: 4 ore de Limba română, 1 de Latină, 6 de limbi străine moderne, 2 de Istorie, 2 de Geografie, 2 de socio-umane, 1 de Religie sau Istoria religiilor, 2 de arte - Muzică, D, 2 de Matematică, 2 de Fizică, 1 de Chimie, 1 de Biologie şi 2 de TIC.
La Filologie, în ultimii doi ani de liceu, vor fi 20 de ore de Uman pe săptămână, fără opţionale. Apare o materie nouă: Literatura universală. Se va păstra o oră de Educaţie artistică pe săptămână, în timp ce Matematica şi Informatica dispar complet. Va fi o singură oră de ştiinţe şi una de TIC.
La Ştiinţe sociale, nu se va face Literatură universală, însă, se va mări numărul de ore de Istorie şi se vor face studii sociale. Vor fi 2 ore de Matematica pe săptămână şi 2 de TIC. Celelalte materii de real sunt însă complet absente.
Si poti sa raspunzi si la ultima intrebare daca stii? "Si de ce mediile de ADMITERE la liceele tehnologice(pe filierele economie, resurse naturale si protectia mediului, comert, turism si alimentatie) sunt asa de MICI? Din cauza ca sunt licee PROFESIONALE sau de ce?"Mediile sunt in jur de 3, 4, 5.
Inseamna "Tehnologia Informatiei si Comunicarii".
In principiu, nu este o materie grea si solicitanta.Profesorul (profesoara) este probabil acelasi cu cel de informatica.Si cum multor tineri (majoritatii, chiar) le place calculatorul, va fi ok din toate punctele de vedere. Vei lucra pe calculator in programe precum : Power-Point, Word, Excel etc.
In legatura cu mediile nu prea stiu ce sa iti zic. Banuiesc ca una din cauze e cum ai zis tu, din cauza ca sunt licee profesionale si sa poate intra si cei care au medii mai mici, sa poata urma si ei un liceu, pentru a-si face un drum in viata.