| DaciaRomania a întrebat:

Există și lecții de vacanță primite doar de la părinți, că sa mai ocupe timpul copilului?

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Exista, numai sa vrea si copilul. Dar, de obicei, copilul are alte preocupari, altele decat cele care ar trebui.

7 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Tie lene sa le faci si crezi ca parintii tai ti le da nu? laughing

| DaciaRomania explică (pentru StoicAnalysis):

Nu, chiar nu!

| dullcat a răspuns:

Da,exista.

| minrest a răspuns:

Nu asa se face. Daca vezi ca parintele citeste, ai si tu curiozitatea sa vezi ce scrie in cartile alea, asa de interesant. Parintii vorbesc cu tine despre ce ii intereseaza pe ei, daca ii intereseaza cartile, vorbesc despre carti. Copiii mei sunt mari acum, amandoi citesc de placere; baiatul e programator, in meseria asta ai de citit, dar citeste si in alte domenii, fata e la master, Studii Culturale Britanice, citeste. M-au vazut citind, m-au auzit vorbind despre carti; eu citesc in multe domenii, daca nu i-a interesat un domeniu, i-a interesat altul, iar inceputul e beletristica; asta se citeste la inceput.

| DaciaRomania explică (pentru minrest):

Mulțumesc

| minrest a răspuns:

Daca parintii tai nu citesc, nu e panica; citeste tu. Unul din familie trebuie sa treaca de la dat cu sapa la idei. Mergi dupa placere, citeste ce iti place, cu timpul, gustul ti se va forma, DAR, 1. Trebuie sa citesti sustinut si 2. Trebuie sa iti depasesti constant zona de comfort.

| pufulescu0o a răspuns:

Scuza-mi gandirea invechita dar daca esti in vacanta poti sa faci si alte lectii decat cele cu creionul si coala de hartie. Ajuta-ti parintii la treburile casnice, nu conteaza daca in curte sau apartament! Daca stai la bloc, mergi la tara la bunici si ajuta la treburile din curte. O sa inveti chimie de la oameni care habar nu au cine era Mendeleev si fizica de la oameni care cred ca Newton e o marca de tigari! Nu scriu la misto, incearca si o sa vezi ca asa este! Plus ca o sa inveti disciplina, sau pot sa ii spui si etica muncii, si asta in orice directie! Purceilor nu poti sa le explici ca este 12 si ai pauza de masa atunci cand lor le este foame sau sete, si nici ca e duminica si trebuie sa rabde de foame fiindca tu esti o persoana religioasa.