| Triana a întrebat:

Exista tari in care inca se aplica sentinta la moarte?

11 răspunsuri:
| Memecy a răspuns:

SUA, China mai zic? scaunul electric iti spune ceva? ( da poate pare surprinzator dar SUA inca practica sentinta cu moartea)

| ReusxD a răspuns:

In China se mai aplica.

| MCG a răspuns:

Da...Belarus și Letonia

| zdrangoi a răspuns:

1. China
2. Iran
3. Coreea de Nord
4. Yemen
5. S.U.A.
6. Arabia Saudita
7. Libia
8. Siria
9. Bangladesh
10. Somalia
Probabil mai sunt si altele.

| aRandomIdiot a răspuns:

Da, destul de multe, printre care si SUA. In Indonezia de exemplu pedeapsa pentru masturbare e moartea.

| sebby27 a răspuns:

Acestea sunt tarile:
Afghanistan
Bahamas
Belarus
Botswana
China
Cuba
Egipt
Guatemala
India
Indonezia
Iran
Irak
Israel
Japonia
Coreea De Nord
Coreea De Sud
Liban
Malaysia
Pakistan
Arabia Saudita
Singapore
Somalia
Suriname
Siria
Taiwan
Tajikistan
Tonga
Emiratele Arabe Unite
S.U.A.
Vietnam
Yemen

| ErrorFound a răspuns:

In China, Mexic, unele state din Sua(in special cele sudice), Coreea de Nord, Iran, Somalia si Rusia. Mai sunt si altele.

| deeadeea111 a răspuns:

Cred ca in unele state dinAsia dar si in SUA

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da si in foarte multe tari!
Iran, Arabia Saudita si China se aplica de cele mai multe ori!
Printre ele se afla si America(SUA) care nu vrea sa renunte nicicum la ea!
Poti cauta si pe internet dar iti mai zic eu ceva:In 32 de tari se aplica pedeapsa cu moartea pentru infractiuni legate de droguri. MAE declanseaza o campanie de informare
Potrivit unui Raport la Asociatiei Internationale de Harm Reduction (IHRA), pe anul 2010, la ora actuala in lume exista 32 de ţări în care, pentru infracţiunile legate de droguri, se aplică pedeapsa cu moartea. Acest raport identifică treisprezece țări unde pedeapsa capitală este obligatorie pentru infracțiuni legate de droguri: Brunei, Egipt, India, Iran, Malaesia, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Siria, Laos, Yemen, Oman si Sudan. Din totalul de 32 de tari, 12 au aplicat pedeapsa cu moartea pentru droguri in ultimii trei ani.


De exemplu, în 2008, in Iran au fost executate de cel puțin 96 de persoane pentru infractiuni la regimul drogurilor. Acest numar a crescut brusc în 2009, la o valoare estimată de 172 persoane. Numărul de persoane condamnate la moarte pentru droguri în Malaezia, de asemenea, a crescut în mod dramatic între 2008 și 2009. Daca in 2008 se inregistaru 22 de pedepse capitale (toate pentru droguri), un an mai tarziu numarul crestea la 50, dintre-un total de 68 executii. Thailanda a executat doi traficanți de droguri prin injecție letală în 2009, după o hiatus de sase ani. In Singapore, intre anii 1999-2003 s-au inregistrat 138 executii, dintre care 110 numai pentru droguri.


MAE initiaza o campanie de informare pentru cetatenii care s-ar putea implica in traficul cu droguri din aceste tari


Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog, a iniţiat, la 14 septembrie 2012, o campanie antidrog, care îşi propune să atragă atenţia asupra fenomenului de carăuşie – transportul de droguri peste hotare. Acest fenomen a cunoscut în ultima perioadă o amploare alarmantă, în prezent un număr mare de cetăţeni români fiind deţinuţi în închisori din alte state, ca urmare a transportării unor substanţe înscrise în categoria drogurilor.


Demarată sub titlul „Drogurile îţi schimbă destinaţia", campania de conştientizare atrage atenţia asupra riscurilor pe care le implică transportul de droguri, prin informarea publicului larg despre aspecte mai puţin cunoscute din legislaţia unor ţări ca Brunei, Malaezia, China, Turcia, Peru şi altele.


MAE atenţionează, prin intermediul acestei campanii, că în multe ţări deţinerea unor cantităţi mici de substanţe încadrate în categoria drogurilor poate reprezenta, de fapt, transport de droguri, fapt ce va atrage, în cazul arestării, o pedeapsă corespunzătoare. Această prevedere este valabilă pentru toate categoriile de droguri, inclusiv pentru cele făcând parte din aşa-zisa categorie a drogurilor uşoare, aspect necunoscut marii majorităţi a publicului, care este, în general, mai familiarizat cu legislaţia europeană în materie de droguri, mai permisivă.


Campania este astfel gândita încât să aibă impact asupra tuturor categoriilor de public, informaţiile prezentate fiind de ordin general, dar profilul „victimei", în cazul fenomenului de cărăuşie de droguri, este acela al unui tânăr cu vârsta cuprinsă între 20 şi 27 de ani, provenit dintr-o familie dezorganizată, cu studii puţine sau întrerupte, fără un loc de muncă stabil sau, în cel mai bun caz, slab remunerat. Campania a fost initiata de Departamentul Consular din MAE, director general Petrisor Dumitrescu.


Departamentul Consular răspunde de ansamblul relaţiilor consulare ale României, cu fiecare ţară în parte şi de activitatea pe care o desfăşoară în acest domeniu misiunile diplomatice (secţiile consulare) şi oficiile consulare ale României şi ţine legătura cu misiunile diplomatice din Bucureşti, precum şi cu compartimente din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale etc., cu alte instituţii şi organizaţii din ţară şi din străinătate în probleme consulare.

FUNDA?

| Triana explică (pentru sebby27):

S.U.A? In toate statele din Sua? Si cine are dreptul de a da sentinta?

| sebby27 a răspuns (pentru Triana):

Http://upload.wikimedia.org/......es.svg.png

Albastru - state fara legea pedepsei capitale
Portocaliu - state cu legea pedepsei capitale declarata neconstitutionala
Galben - state in care nicio persoana nu a mai fost executata din 1976
Rosu - state in care se aplica executia din 1976.
Instantele judecatoresti au dreptul de a da sentinta.