anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista vreo sansa sa ne trezim cu un uragan pe teritoriul Romaniei?

Răspuns Câştigător
cami
| cami a răspuns:

Hmm... uragan thinking nu prea cred ca ar fi posibil, fiindca factorii ce-l declanseaza sunt mai degraba oceanici, iar noi nu avem vreun ocean prin apropiere.mai degraba prin America, unde sunt tot mai des intalnite.

15 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Pai sa ne in meteorologie un uragan este o ''furtuna" in forma de vartej, care se formeaza intr-o zona depresionara tropicala de la suprafata oceanelor. Este formata dintr-o masa mare de nori si furtunosi care, datorită unui sistem de vanturi circulare puternice se rotesc în jurul unui centru. Energia ciclonului provine din degajarea de caldura provenita din condensarea la altitudine a vaporilor de apa formati la suprafata oceanului. Deci in momentul de fata la noi nu sunt sanse sa apara asa ceva pentru ca suntem foarte departe de acest zone si pana la noi uraganul (daca s-ar indrepta spre uscat in directia nostra - putin probabil) si-ar pierde din intensitatea deasupra uscatului European el nemai fiind intretinut de vaporii de apa.

assiris
| assiris a răspuns:

Da, in curind :S

| Krina a răspuns:

Nimeni nu stie asta deocamdata. A mai fost o intrebare pe TPU referitoare la cutremure, cu ceva timp in urma.
E adevarat ca incalzirea globala duce la schimbarea climei, insa daca ne putem trezi sau nu cu un uragan...

| Wtf9000 a răspuns:

Normal ca exista. In ziua de azi putem sa ne asteptam la aproape orice...

| gabrielutzu a răspuns:

Si inca cum.
Am avut deja parte de uragane o gramada, acu vreo doi ani a fost o tornada si probabil pe viitor ne "paste" si un cutremur+ un tsunami asa, ca bonus.

| selef a răspuns:

Uragan nu sunt sanse, dar noi avem ceva mult mai periculos:VANTU (SORIN OVIDIU)si multi alti ca el.

| gabimaris a răspuns:

Daca clima se va schimba in ritmul asta la noi, de ce nu?

| Princessee a răspuns:

Sincera sa fiu nu m-as mira

| Ella_6365 a răspuns:

Cu incalzirea globala si atatea schimbari climatice in romania, ne putem astepta si la asa ceva. daca ma gandesc mai bine, a fost o tornada (mai bine zis tornadutza) mai demult la noi, dar nu mai stiu sigur unde, pe la mare. de aici pana la uragan nu mai e mult

| andi a răspuns:

La cum se schimba clima in lume, da, tot ce e posibil! o sa fie si tornade! ...nu e prea incurajator raspunsul dar asta e realitatea...cruda

| miriam a răspuns:

Se poate intampla orice si oriunde...de aceea e bine sa ne traim clipa ...ca nu se stie ce ne paste!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu, inca. Se pare ca desi pina acum conditiile geo-climatice nu favorizau acest lucru, odata cu modificarile survenite in urma incalzirii globale, incet incet se se creeaza aceste conditii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
În ultimii ani clima s-a schimbat foarte simțitor.
Unui uragan nu-i trebuie buletin sau pașaport să ne facă și nouă ravagii.
Doamne ferește.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tornada, uragan mai putin probabil pe teritoriul Romaniei.In niciun caz nu vom avea un uragan Katrina, nu suntem si nu avem aceeasi clima ca America.Nu prea au fost uragane in Romania datorita pozitiei geografice.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un uragan nu cred dar ori ce e posibil cu vremea de la liviu rebreanu insa nu cred

Întrebări similare