| Akandelos a întrebat:

Facultate-Ecologie si Protectia mediului

Sunt in ultimul an de liceu la profilul filologie si doresc a ma orienta spre Ecologie si Protectia mediului.
Vreau sa stiu ce sante dati voi unui filolog la un asemenea profil.
Am auzit ca s-ar gtasi nu foarte greu un loc de munca.

2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

In cursul facultatii vei avea de-a face cu matematica,chimia,geografia fizica/geologie si multa biologie( biochimie,taxonomie,genetica, ecologie, fiziologie). Sansele de a-ti lua examenul de licenta( la finalul facultatii ) evalueazati-le singur --- nimeni n-o poate face!

Cu referire stricta la disciplinele pe care le vei studia, pererea mea este ca te-ar fi avantajat profilul real(stiinte ale naturii) --- ori, tu esti la un profil uman(filologie)!

Cu un clik pe fiecare an de studiu iti poti face o idee asupra examenelor din anii facultatii:http://silvic.usv.ro/studiu_epm.php

| Akandelos explică (pentru alessia5158):

Observ ca matematica se face doar in primul an.Am mai cercetat internetul si-am gasit un utilizator ce spunea ca s-ar face o matematica simpla (clasa a VI-a si a IX- a).
De asemeni vad ca se face putina chimie.Mi s-a pus pata pe profilul asta, si cred c-as reusi sa-nvat, sa prind din urma ceea ce n-am facut in liceu. Multumesc de raspuns sin de link.