Eu nu am vazut nici o fantoma. Ele sunt doar imaginatia unor persoane. In realitate nu exista fantome.
Daca asociezi fantomele cu spiritele, atiunci conform bibliei acele spirite pot sa stapaneasca oameni
Numai in masura in care mintea omeneasca este coplesita de forta imaginatiei si de vulnerabilitatea sensibilitatii emotionale. Unui om cu conceptii solid realiste si cu un nivel emotional echlibrat nu i se poate intampla acest lucru. El va avea totdeauna o viziune realista asupra tuturor intamplarilor prin care trece, e acel tip de om care poate dormi linistit o noapte intreaga pe o piatra de mormant. Numai ca nu toti suntem facuti astfel si imaginatia bogata, si nu vorbesc aici depre maladii psihice, ne poate face sa parem a vedea si ce nu exista.Cinstit marturisesc ca mi s-a intamplat sa traiesc o asemenea experienta in copilarie; in satul in care am trait o vreme, exista o casa parasita din care, la miezul noptii, spuneau pe soptite satenii, iesea o mireasa imbracata in haine stravezii.Si nu trebuie sa va mai spun cu cata sfiala si spaima treceam chiar si in timpul zilei prin dreptul acelei case avand grija sa nu ma prinda niciodata nici macar seara prin preajma.Multa vreme acea imaginara fantoma, pe care nici azi nu stiu daca a vazut-o vreodata cineva, mi-a obsedat copilaria.Asa incat inclin sa cred ca, in masura in care imaginatia noastra construieste, emotia ne poate coplesi pana la obsesie.
Nu, fantomele sunt inchipuri ale unor oameni vulnerabili, sensibili si naivi care are o viziune slaba despre realitate si sunt foarte superstitiosi.
Da pot pentru ca ele sunt spirite asa ca daca te poseda posibil sa devii tu fantoma sau sa ai o dubla personalitate si sa fi un ciudat
Patrick111 întreabă: